Σήμερα το πρωί στο Bloomberg:

 

 

Tην ίδια ώρα, ο Μιχάλης Ιγνατίου μεταδίδει και γράφει στο mignatiou.com:

 

Στις 1.40 μ.μ. της Τετάρτης, οι δημοσιογράφοι προσήλθαν στο δωμάτιο όπου ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντούσε τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εφτασαν τη στιγμή που θα ξεκινούσε η συνάντηση, οπότε δόθηκε η «εντολή» στους φωτογράφους και στους κάμεραμεν να κάνουν τη δουλειά τους και να φύγουν.

Οι δύο ηγέτες πόζαραν, αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, οπότε κάποιος είπε στον κ. Μπάιντεν να κινηθεί προς τα αριστερά, κάτι που έκανε με ιδιαίτερη ευκολία, όπως είπε, υπονοώντας -για τους μη γνωρίζοντες τα αμερικανικά πολιτικά πράγματα- ότι δεν είναι Ρεπουμπλικάνος, άρα ούτε δεξιός.

Τη στιγμή που ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, ο συνάδελφος του περιοδικού Atlantic, Steve Clemons ρώτησε τον κ. Τσίπρα, αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, έχουν «κλειδώσει» την Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν απάντησε -ίσως να μην κατάλαβε την ερώτηση.

Παρενέβη ο κ. Μπάιντεν και ζήτησε από τον δημοσιογράφο Clemons να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα «εάν του αρέσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος». Ο Αμερικανός συνάδελφος υπέβαλε την ερώτηση, αλλά ο κ. Τσίπρας παρέμεινε σιωπηλός -ίσως να μην κατάλαβε ούτε αυτή την ερώτηση.

 

 

Kαι αυτό που ακολούθησε: