ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ελεονώρα Μελέτη: Δεχόμουν bullying στη δουλειά μου 3 χρόνια, καθημερινά

Μελέτη: Δεχόμουν bullying στη δουλειά μου 3 χρόνια, καθημερινά Facebook Twitter
0

Για την εποχή που δεχόταν bullying στη δουλειά της μίλησε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μέλέτη.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον χώρο και να μην έχει περάσει αυτό το πράγμα. Τότε δεν μπορούσα να το καταλάβω, να το ερμηνεύσω. Μία μεγάλη κυρία της δημοσιογραφίας μου είχε πει μη μασάς, κάνε υπομονή. Κάποια στιγμή θα σε χαιρετάνε όλοι. Η συμβολή της ήταν κάντο γαργάρα. Ήταν άλλες εποχές τότε. Ήταν σα μυσταγωγία αυτό το πράγμα. Αν αντέξει είναι δικός τους, αν δεν αντέξει το ξερνάει ο χώρος.

Σε ό,τι αφορά σε κακοποιητική συμπεριφορά που έχει δεχθεί ακόμα και πρόσφατα, είπε ότι τώρα πλέον δεν το ανέχεται δεν το αφήνει. «Τότε μπούκωνα και πήγα για ψυχανάλυση. Ένα πράγμα που έμαθα είναι ότι είναι απαραίτητο για ευ ζην και ευημερία είναι τα «όρια». Πρέπει να γίνεται μάθημα. Τα «όρια» θα πρέπει να γίνονται σαφή και ξεκάθαρα από την αρχή. 

»Τότε δεν το λέγαμε bullying. Αλλά το να ακούς πολύ άσχημα πράγματα, μηνύσιμα πράγματα δημόσια από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν και δεν τους έχεις κάνεις τίποτα την ώρα που εσύ δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, και δεν μπορείς να μιλήσεις, να αντιδράσεις, και αυτό γίνεται κατ΄ εξακολούθηση, καθημερινά με συνέπεια και ευλάβεια στον στόχο πολύ βαριές κουβέντες και πολύ βαριά σχόλια, δεν ξέρω πώς ονομάζεται. 

»Αν γινόταν σήμερα θα έπαιρνα άλλα μέτρα Θα υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου με νομικά μέσα. Τότε ήμουν χάλια, δεν έβγαινα από το σπίτι μου. Γινόταν καθημερινά για 3 χρόνια, δεν ήταν μία μέρα. Γιατί ήμουν το κορίτσι που ήμουν 27 ετών και βρέθηκε να αναλαμβάνει τον Πρωινό Καφέ, που τον είχε η βασίλισσα Ελένη Μενεγάκη μέχρι τότε και ουσιαστικά αυτό ενοχλούσε όλο το κονσεπτάκι. Ποια είναι αυτή, γιατί ανέλαβε αυτή και όχι άλλη; Γινόταν για να εγκαταλείψω. Έπρεπε να υποστώ το τίμημα. Όπως για παράδειγμα: Την Ιωάννα Μαλέσκου, εξήγησέ μου τη λάσπη που έχει φάει χωρίς λόγο, γιατί την έφαγε;»

Η Ελεονώρα Μελέτη εξήγησε τι ακριβώς γινόταν τότε. «Βρισίδια. Υπήρχε μεσημεριανή εκπομπή, η οποία είχε καθημερινή ενότητα 45 λεπτά, το μπιπ της Μελέτη και δίνανε. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν. Πούλαγε; Έκανε νούμερα τότε; Έχω δει την μητέρα μου να μην μπορεί να αναπνεύσει. Έχω πάει στο νοσοκομείο με κρίσεις πανικού και φωνάζουνε τους καναλάρχες σταματήστε το, δεν θέλουμε άλλο. Τέλος, πάρτε το και δώστε το κάπου αλλού. Δεν το θέλουμε αυτό που μας συμβαίνει», είπε η Ελεονώρα Μελέτη που βρέθηκε καλεσμένη σε εκπομπή του Mega.

«Έχω πάει στον Μίνωα Κυριακού- τεράστιος άνθρωπος, μεγάλη προσωπικότητα- και τον παρακαλώ γονυπετής να σταματήσω τον Πρωινό Καφέ. Ο άνθρωπος κατανοούσε και μου λέει κορίτσι μου πρέπει να φανείς δυνατή αυτή τη στιγμή κάνεις μια επιτυχία είναι λογικό θα περάσει. Πατρική φιγούρα. Είχα στήριξη σε αυτό, αλλά το κέντρο ελέγχου το δικό μου δεν ήταν δυνατό ακόμα, ήταν πολύ ασταθές. Ο Σάκης Ρουβάς ίσως είχε ανθρώπους που τον συμβούλευαν σωστά, εγώ δεν είχα. Δεν θέλω να πάρω ρεβάνς. Μιλώ με όλους αυτούς αυτή τη στιγμή κανονικά, κάποιοι μου έχουν ζητήσει και δημόσια συγγνώμη. Είναι στο παρελθόν όλα αυτά, 18 χρόνια πριν. Παραγράφονται όλα. Εδώ παραγράφονται εγκλήματα μετά από 15 χρόνια, δεν θα παραγραφεί αυτό από τη μνήμη» συμπλήρωσε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

Είχαν γράψει «Φέρτε της έναν ζουρλομανδία. Ήταν σε εκπομπή το 2008.

«Είχα πάει οργανωμένη σε μία ομιλία με δημοσιεύματα και αποσπάσματα εκπομπών και θα στήριζα τα λεγόμενά μου απλά τελευταία στιγμή αποφάσισα να μην το κάνω γιατί παρουσιαστές και παρουσιάστριες που εμπλεκόντουσαν σε αυτό είναι εν ενεργεία. Είχα δώσει μία συνέντευξη στο Nitro και είχα μιλήσει για την ψυχανάλυση και μετά η συνέντευξη έγινε θέμα και ο τίτλος ήταν “Φέρτε τον ζουρλομανδύα”.

«Η Μελέτη παραδέχθηκε ότι είναι του γιατρού έγραφαν» όπως είπε η Ελεονώρα Μελέτη. «Φέρτε της έναν ζουρλομανδία. Και τα σχόλια ήταν τύπου φαίνεται ότι είναι τρελή.

»Δεν το 'παιξα το απόσπασμα γιατί θα άνοιγα κεφάλια με συναδέλφους που δεν θα ήθελα. ...Λίγα χρόνια μετά οι ίδιοι οι παρουσιαστές που κάποτε έλεγαν φέρτε της έναν ζουρλομανδύα  για τη Μελέτη και επικρίναν το γεγονός ότι εγώ παραδέχθηκα δημόσια ότι κάνω ψυχοθεραπεία χρόνια, είναι από αυτούς που υποστηρίζουν φανατικά την ψυχοθεραπεία, μιλάνε γι' αυτή ανοιχτά, λένε ότι τους έχει βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη ζωή τους.

»Μιλάμε για εποχή που γινόταν σφαγή, Πέφταν κορμιά, Ήταν μηνύσιμα. Δεν είχα κάνει καταγγελίες γιατί μεταξύ μας υπήρχε ότι δεν χτυπάς, συναδέλφους, δεν χτυπάς το σινάφι. Το 'χουν περάσει όλοι» είπε μεταξύ άλλων.

Για απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, η Ελεονώρα Μελέτη είπε χαρακτηριστικά πως ««Όταν το 2018 ο Σταμάτης Μαλέλης μου είχε πει να κάνουμε την Πρωινή Μελέτη κάποιοι είπαν ότι θα πάρει το αίμα της πίσω. Γιατί υπήρχε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που τα άκουγα. Και δεν σου κρύβω ότι το σκέφτηκα. Αλλά δεν το έκανα ποτέ. Όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία και είχα άνθρωπο μπροστά μου που είχα ράμματα για τη γούνα του δεν το έκανα ποτέ».

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε και για το πώς ξεκίνησε στη δημοσιογραφία «Ξεκίνησα κάνοντας ρεπορτάζ, μετά σε αίθουσα σύνταξης στο Alter, με την Τατιάνα Στεφανίδου και τον Νίκο Ευαγγελάτο, μετά μεταμεσονύχτια δελτία και σιγά σιγά σε μεσημεριανά, πρωινά. Έχω αγαπήσει όλα όσα έχω κάνει. Πιστεύω ότι με το βραδινό θα ξανασυναντηθούμε στο μέλλον. Αλλά μ' αρέσει αυτό που κάνω τώρα είμαι χαρούμενη.

Για τον γάμο της και την κόρη της αποκάλυψε ότι το δεύτερο όνομά της είναι Αλεξάνδρα - Ωκεανίς. «Μου έκανε το χατίρι ο άνδρας μου. Στην επιχειρηματολογία του είπα ότι επειδή δεν πρόκειται να κάνω δεύτερο παιδί και εκφράζει και τη θάλασσα που αγαπώ πολύ- το Αλεξάνδρα είναι από την πεθερά μου και το αγαπώ πολύ σαν όνομα- του είπα ότι είναι και Α και Ω.» είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

«Όταν παντρευτήκαμε, έμεινα έγκυος μέσα σε δύο μήνες, Παντρευτήκαμε για γραφειοκρατικούς λόγους καθαρά. Εγώ δεν νιώθω ότι έχω έναν γάμο αλλά ότι έχω μία συντροφική σχέση, Δε με αφορούσε ποτέ το event. Το κάναμε για να βγει το μωράκι με το όνομα του πατέρα μέσα από το νοσοκομείο. Οπότε παντρευτήκαμε αλλιώς βγαίνει με το επίθετο της μαμάς».

It's Viral
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ