«Είμαι 25 ετών και δεν θέλω να κάνω σεξ μέχρι να παντρευτώ- Γιατί δεν μπορώ να βρω σύντροφο;»

«Είμαι 25 ετών και δεν θέλω να κάνω σεξ μέχρι να παντρευτώ- Γιατί δεν μπορώ να βρω σύντροφο;» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Μία 25χρονη γυναίκα περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να βρει σύντροφο, λόγω της απόφασής της να μην κάνει σεξ προτού παντρευτεί. 

Η νεαρή γυναίκα, που απευθύνθηκε σε ψυχοθεραπεύτρια η οποία έχει στήλη στον Guardian, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι δεν μπορεί να γνωρίσει έναν άνδρα που αποδέχεται την επιλογή της. 

«Είμαι 25 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ σεξ, καθώς πάντα ήθελα να περιμένω μέχρι τον γάμο. Είχα δύο σύντομες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν προχώρησαν, επειδή ήθελα να περιμένω. Τους εξήγησα ότι τους έβρισκα πολύ ελκυστικούς και πως μου άρεσαν οι αγκαλιές και τα φιλιά, αλλά κανένας τους δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτό. Έγιναν απόμακροι. Φαινόταν να πιστεύουν ότι δεν ενδιαφερόμουν για εκείνους (κάτι που δεν ισχύει, τους αγαπούσα πραγματικά). Έδειχνα την αγάπη μου με κάθε πιθανό τρόπο πέρα από το σεξ», ανέφερε η νεαρή γυναίκα. 

«Είμαι στεναχωρημένη και μπερδεμένη επειδή δεν μπορώ να γνωρίσω έναν άνδρα που θα με αποδεχθεί. Η απάντηση στο ότι θέλω να περιμένω είναι πάντα η απόρριψη. Είναι η συμπεριφορά μου φυσιολογική; Εύχομαι να μπορούσα να γνωρίσω έναν άνδρα που με αγαπά, ανεξάρτητα από το αν κάνουμε σεξ ή όχι, χωρίς να έχω πίεση για να “αποδώσω”», συμπλήρωσε στη μαρτυρία της που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα. 

Απαντώντας στην 25χρονη, η ψυχοθεραπεύτρια Πάμελα Στίβενσον Κόνολι της επεσήμανε πως πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν τις ίδιες αξίες με εκείνη, σε ό,τι αφορά το προγαμιαίο σεξ. «Όμως θα πρέπει να τους αναζητήσεις σε μέρη όπου είναι πιο πιθανόν να τους βρεις. Εάν συνεχίζεις να περιμένεις γενικά οι άνδρες να συμφωνήσουν με την επιθυμία σου να περιμένεις, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτείς», συμπλήρωσε. 

Υπάρχει ποικιλία στάσεων απέναντι στην ιδέα της αναβολής του σεξ μέχρι μετά τον γάμο, σημείωσε η ψυχοθεραπεύτρια και κάποιοι άνδρες «σίγουρα παρερμηνεύουν τις αξίες σου ως προσωπική απόρριψη». 

Η Πάμελα Στίβενσον Κόνολι συμβούλευσε την 25χρονη να διευρύνει την αναζήτησή της για σύντροφο σε άνδρες που έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης με εκείνη. «Εάν οι αξίες σου βασίζονται στη θρησκεία, τις πεποιθήσεις ή την κουλτούρα σου, θα ήταν συνετό να αναζητήσεις άνδρες από αυτές τις ομάδες ή τους κύκλους. Και προτού βγεις με κάποιον, σκέψου να κάνεις μια συζήτηση για να τον ενημερώσεις για τις απόψεις σου για το θέμα», πρόσθεσε.  

Αυτό, εξήγησε η ψυχοθεραπεύτρια, θα τρομάξει κάποιους και μερικοί μπορεί να το δουν ως πρόκληση, αλλά θα απαλλάξει την 25χρονη από τυχόν προβλήματα στην πορεία. Επίσης, της επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να προσδιορίσει αρχικά μέσα της- και ίσως και σε άλλους- τι ακριβώς εννοεί λέγοντας σεξ. 


«Ο καθένας είναι ελεύθερος να ορίσει τις παραμέτρους για τις ανάγκες και τις προσδοκίες του σχετικά με την ερωτοτροπία και, ανεξαρτήτως από το τι είδους κανονισμούς ή περιορισμούς έχει, το να είναι ειλικρινής από την αρχή θα τον βοηθήσει να προστατευθεί από παρεξηγήσεις και επιπλοκές σε σχέσεις στην πορεία», κατέληξε η ψυχοθεραπεύτρια. 

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ