Οι «ουρανοκατέβατες» dick pics είναι η σύγχρονη εξέλιξη μιας πολύ συνηθισμένης πρακτικής από την έλευση των social media κι έπειτα- το να στέλνει κάποιος για πολλούς και διάφορους λόγους φωτογραφίες με το πέος του σε στύση. Ωστόσο, όταν η αποστολή γίνεται ξαφνικά και χωρίς προηγουμένως την συναίνεση του παραλήπτη, η κίνηση γίνεται ενοχλητική μέχρι και προσβλητική. Κι αυτό ακριβώς αποφάσισε να «καταπολεμήσει» μια νεαρή κοπέλα από την Σκωτία που σκέφτηκε την κίνηση- ματ για να σταματήσουν οι άντρες να τις στέλνουν έτσι ξαφνικά τέτοιες φωτογραφίες.

 

Η ιδέα ήρθε όταν ξαφνικά ένας άγνωστος τής έστειλε μια γυμνή φωτογραφία του στο Snapchat. «Ειλικρινά, γιατί να στείλεις κάτι τέτοιο; Τι υποτίθεται πως πρέπει να απαντήσω; Ντρέπομαι πάρα πολύ για λογαριασμό σου», ήταν η άμεση απάντηση της Rebecca Mcgregor, που είναι μοντέλο εσωρούχων και φωτογράφος. Στο μεταξύ αυτός ταυτόχρονα την ακολούθησε στο Instagram και της έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook, κι εκείνη προσπάθησε έτσι να εντοπίσει ποια είναι η μητέρα του. Στη συνέχεια έκανε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε- έκανε σκρινσοτ τη φωτογραφία με το μήνυμά του, τη επισύναψε σε νέο μήνυμα και το προώθησε στην μητέρα του. «Γεια σου κούκλα, βλέπω είσαι καταχωρημένη ως η μητέρα του Glenn; Νομίζω πως πρέπει να κάνεις μια κουβέντα με τον γιο σου σχετικά με το πώς να προσεγγίζει τις γυναίκες- δες το συνημμένο. Φιλιά», έγραψε στο μήνυμά της η 21χρονη κοπέλα. 

 

 

Όπως εξηγεί η ίδια σχετικά με την κίνησή της, έχει αγανακτήσει επειδή της στέλνουν συνεχώς τέτοια μηνύματα λόγω του επαγγέλματός της. «Απλώς σκέφτηκα πως είναι η μοναδική μου ευκαιρία να το σταματήσω όλο αυτό. Δοκίμασα κι άλλους τρόπους παλιότερα, όπως να τους αγνοώ, να αλλάξω τις ρυθμίσεις ασφαλείας, να είμαι πολύ αυστηρή στο Snapchat, ακόμη και να γράψω "παρακαλώ μην μου ζητάτε ή μου στέλνετε γυμνές φωτογραφίες" στις πληροφορίες του προφίλ μου. Αυτή μου φάνηκε η πιο αποτελεσματική λύση, καθώς καμία από τις υπόλοιπες δεν δούλεψε», λέει η Rebecca.