Στο σημερινό ‘Α, μπα’, ένα ωραίο φιλέτο ψάρι

Στο σημερινό ‘Α, μπα’, ένα ωραίο φιλέτο ψάρι Facebook Twitter
32

________________
1.


"Η Α, μπα; θα σας απαντήσει σύντομα..."

Έλα πες τη βρίσκεις με το να μας δουλεύεις"-πουγκί

Τι είναι ένας μήνας; Τίποτα! Πες ότι έκλεισες ραντεβού στο ΙΚΑ.

 

________________
2.


"Αγαπητή Α, μπα σου αρέσει αυτό το τραγούδι;

Πόσο με καταλαβαίνεις, ατιμούλικο.

 

________________
3.


Το συζητήσαμε μια φορά με την παρέα μου πριν καιρό. Από τότε δεν έχει βγει από το μυαλό μου. Πώς λένε αυτό το πράγμα με το οποίο σερβίρεις το μέλι; Εννοώ αυτό που στην άκρη είναι στρογγυλό και έχει ρίγες και που εγώ προσωπικά το έχω δει μόνο σε διαφημίσεις και συσκευασίες δημητριακών. Κανείς δεν ξέρει να μου πει. Θα σκάσω!- caram3lla w1ls0n

Ευχαριστώ για την ερώτηση! Λοιπόν στα ελληνικά λέγεται «βίδα» και στα αγγλικά "dipper".

______________
4.


The Books' Journal ή Athens Review of Books ;- Αναγνωστικό Δίλημμα

Δεν είναι και τα δύο πολύ ωραία; Όμως ομολογώ ότι πλέον δε διαβάζω κανένα από τα δύο. Μετά αν κλείσουν θα έχω τύψεις. (Δε θα κλείσουν όμως!)

______________
5.


"ρε συ Α,μπούτσικο πες και συ την γνώμη σου!
Η οικογένειά μου είναι λίγο παλαιών αρχών. Είμαι στο 1ο έτος στην σχολή και η αδερφή μου στο 3ο και δεν μας αφήνουν να έχουμε σχέση, πιστεύουν ότι είμαστε μικρές ακόμα για τέτοια. (και κρυφά είναι δύσκολο γιατί 1.δεν είμαστε στην επαρχία μόνες μας 2.κάποια στιγμή θα το ανακαλύψουν και 3.με μυστικοπάθεια σου προκαλούν και τύψεις ότι 'παραβιάζεις τους άγραφους νόμους της οικογένειας') Βασικά μας ομολόγησαν ότι θέλουν να τελειώσουμε τις σχολές μας με το καλό και το πολύ στα 24 να έχουμε βρει 'ένα καλό παιδί και να κάνουμε παιδιά να δημιουργήσουμε την δική μας οικογένεια'. Και γενικά έτσι είναι η νοοτροπία σε όλο το σόι, τους κουμπάρους μας, κτλ.. Νιώθω πως είναι άδικο φοιτήτρια πράγμα να μην μπορώ ούτε να φλερτάρω (διότι δεν θα μπορώ μετά να το προχωρήσω) όπως κάνουν όλες οι φίλες μου, άμα δεν το κάνω τώρα, πότε???"- μια 18άρα νέα

Πάντα με συνεπαίρνει αυτή η βεβαιότητα των συντηρητικών, που πιστεύουν ότι από εκεί που θα είσαι εντελώς παρθένα και πρόβατο θα γίνει ένα ΜΠΑΜ! και θα ξεχωρίσεις ποιος είναι το καλό παιδί για να το παντρευτείς κι όλας, βεβαίως. Δεν αγοράζεις καλύτερα ένα λαχείο;


Κοίτα. Η οικογένειά σου έχει κολλήσει σε παραδόσεις που προέρχονται από τη βαθιά πίστη ότι οι γυναίκες είναι πειρασμοί και το σεξ βρόμικο, αλλά πρέπει να το κάνεις δύο-τρεις φορές στη ζωή σου για να κάνεις παιδιά και αλίμονο σου αν σου αρέσει. Η νοοτροπία αυτή είναι εξευτελιστική και για τους άντρες και για τις γυναίκες, έχει ρίζες στις πιο μαύρες και ντροπιαστικές εποχές της ανθρωπότητας, και δυστυχώς κρατάει ακόμα.
Ελπίζω (ελπίζω!) ότι δεν χρειάζεται να σε πείσω για τα παραπάνω, ότι τα ξέρεις και τα έχεις καταλάβει σε βάθος. Αν όχι, η πρώτη σου δουλειά είναι να το κάνεις. Μετά κοίτα να ζήσεις τη ζωή σου όπως αρμόζει στο 2013. Δεν προτείνω επανάσταση, γιατί είναι αδύνατον να γυρίσεις τα μυαλά όλων όσων σε περιτριγυρίζουν, είναι όμως πολύ σημαντικό να μην σε παρασύρουν στα σκοτάδια που ζουν, γιατί αυτό που προτείνουν είναι πολύ επικίνδυνο. Μιλάμε για ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. Προτείνω να το κάνεις κρυφά. Να το κάνεις κρυφά, χωρίς τύψεις, γιατί έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Όταν το μάθουν δε θα μπορούν να κάνουν τίποτα, κι εσένα θα σε νοιάζει λιγότερο.

________________
6.


"A μπα μας,
Σου έχω ξαναστείλει και ξαναστείλει και πάντα με βοηθάει ό,τι μου λες. Άσχετο με το τι κάνω στην πράξη. Με βοηθάς τουλάχιστον στη σκέψη μου και την ψυχραιμία μου. Σε ευχαριστώ.
Εγώ κ εκείνος είμαστε αυτό που ονόμασες εσύ « φακ μπάντις και μάλιστα σε ύφεση».
Εσύ το ονόμασες , εγώ το ζω αλλά δεν τολμούσα να το παραδεχτώ. Έρχεται η περίοδος που τον ξανασυναντώ για μεγάλο διάστημα και πρώτη φορά (από τότε που ξεκίνησε ή οποιαδήποτε ιστορία μας πριν 10 χρόνια) τον βλέπω να ''παίζει'' με μια άλλη κοπελίτσα μπροστά στα μάτια μου και πρώτη φορά μετά από τα 10 χρόνια όποιας επαφής σταματάω αυτόματα να του μιλάω. Σε σημείο που μου απευθύνει τον λόγο και του γυρίζω την πλάτη γιατί δεν τον αντέχω. Αν κάνω αυτό που θέλω θα τον φτύσω. Λογικά σκέφτομαι ότι είμαι παράλογη, συναισθηματικά νιώθω προδομένη. Η μόνη μου σκέψη είναι ότι τον περίμενα και αυτός αντί να έρχεται φεύγει.
Γιατί περιμένω ρε Α μπα; Γιατί είμαι τόσο απελπισμένη και περιμένω τόσο που οι άλλοι απλά κάποια στιγμή ή φεύγουν ή δεν έρχονται;"-

Το γιατί είναι σημαντικό, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να μην το ξανακάνεις, ακόμη κι αν δεν έχεις καταλάβει τον μηχανισμό. Όμως - μην το ξανακάνεις.


Για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι αν φέρεσαι υποτακτικά, θα ανταμειφθείς – ότι αν είσαι καλό κορίτσι, θα σου πάρουν λουκουμά. Πρόκειται περί πολύ κοινής γυναικείας στάσης, έτσι μας έμαθαν, έτσι κάνουμε. Είναι τεράστιο το σοκ την πρώτη φορά που καταλαβαίνεις το τεράστιο λάθος. Κάνε το, αλλά δεν επιτρέπεται να το κάνεις δεύτερη φορά. Όλες οι αρνητικές εμπειρίες μπορούν να γίνουν όπλα στη συνέχεια, αν καταφέρεις να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες από αυτές. Δεν εννοώ να γίνεις δολοφόνος συναισθημάτων. Αρκεί να καταλαβαίνεις εγκαίρως πότε κάποιος δεν καίγεται για σένα, και να μην καίγεσαι που δεν καίγεται. Μόνο αυτό.

________________
7.


"Αγαπητή Α, μπα
Θα ήθελα να ρωτήσω πως καταλαβαίνεις αν η σχέση στην οποία βρίσκεσαι, καθώς και τα προβλήματά της, είναι η πρώτη "ενήλικη" σχέση που κάνεις (ως εργαζόμενος δηλαδή, όχι πλέον ως φοιτητής ή άνεργος κλπ με ζόρια, νεύρα, κούραση, κακή συνεννόηση και μαλακίες τέτοιες) ή απλά δεν ταιριάζεις με τον άλλον. "-βάφλα

Αν θαυμάζεις τον άλλον και όταν που και που σε ταπώνει γελάς από χαρά που βρήκες κάποιον έξυπνο, τότε ταιριάζεις. Δεν έχει σημασία η ηλικία, ούτε τίποτε άλλο. Και οι φοιτητές γκρινιάζουν, ευκαιρίες για γκρίνια πάντα υπάρχουν.

________________
8.


"Α-μπα
Είμαι 23 χρονών και μου αρέσουν τα κορίτσια. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποια σχέση. Επειδή δεν με ελκύει η ιδέα του chat, βγήκα με αγόρια-φίλους μου σε σχετικά μπαρ της Θεσ/νίκης. Ωστόσο δεν κατάφερα να γνωρίσω κόσμο. Αντιλαμβάνομαι ότι από το πανεπιστημιακό/εργασιακό περιβάλλον με ελκύουν άτομα, αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα να κάνω την κίνηση. Αυτό γιατί αν και προσπερνώ την ιδέα της απόρριψης, φοβάμαι το πόσο awkward είναι να συνεργαστείς με τα άτομα αυτά στον ίδιο χώρο. Έχεις κάποια ιδέα για το πώς μπορεί κάποιος να ανοιχτεί σταδιακά (γνωρίζουν ήδη για μένα στενοί φίλοι), ώστε να μπορέσεις να χτίσεις νέες σχέσεις (όχι μόνο ερωτικές). Ευχαριστώ πολύ!"- new girl


Τώρα θα αναγκαστώ να κάνω υποθέσεις, γιατί πραγματικά δεν έχω ιδέα.
Το εργασιακό περιβάλλον είναι πάρα πολύ κακή ιδέα, είτε σου αρέσουν αγόρια είτε κορίτσια, αυτό είναι σίγουρο.
Ελπίζω να μας διαφωτίσει κάποια Θεσσαλονικιά στα σχόλια, αλλά λέω εγώ με τα λίγα που ξέρω, μήπως πρέπει να δείξεις ότι είσαι μόνη σου; Δοκίμασες να πας σε μπαρ χωρίς παρέα; Ίσως έτσι να κάνεις τη διαφορά.

________________
9.


"Ποια είναι τελικά τα όρια μας, πως τα διαμορφώνουμε? Το ότι έχω αυτογνωσία του ότι διατίθεμαι να κατανοήσω, να δώσω, να επενδύσω συναισθηματικά σε μια προβληματική περίπτωση ανθρώπου (έτσι τον βλέπω όχι μόνο εγώ αλλά και οι φίλοι μου), με κάνει ανώτερη συνειδησιακά ή απλά ανασφαλή σε διανοητικά καθυστερημένο επίπεδο? Εκείνος φαίνεται να είναι εγωκεντρικός, αυτοαναφορικός, αγενής και μισογύνης μέσα σ' όλα, άσχετα ότι δηλώνει λάτρης του γυναικείου φύλου, μόνο σε σκύλες που του συμπεριφέρονται αθλιότερα απ' ότι εκείνος προσκυνά. Έχω καταλήξει πως ψάχνει να βρεί κομπάρσους στον έρωτα, απλά θέλει να ζει τη λούπα της έντασης και δεν ερωτεύεται το άτομο. Έχει όμως τον παλμό της ζωής μέσα του, σαν ένστικτο επιβίωσης, δεν αφήνει στιγμή να περάσει χωρίς να την ζεί στο ζενίθ, κανιβαλίζει ασύστολα ομολογώ. Νομίζω πως έρχομαι σε στενές επαφές αγνώστου τύπου με τον παλιόφιλο τον μαζοχισμό, ή μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα, δηλαδή να κρύβει καλά τις άλλες πτυχές του γιατί είναι συναισθηματικά ανάπηρος και δεν μπορεί να τις εκφράσει? Έχει συμπεριφερθεί με απύθμενη καφρότητα, δηλαδή σε σημείο που πήγε με άλλη, τον ξαναδέχτηκα και την επόμενη μέρα μου είπε πως βγήκε μαζί της. Να σημειώσω πως το ίδιο έκανα και εγώ από αντίδραση. Το ξέρω πως μέχρι αυτό το σημείο το συμπέρασμα είναι προφανές - ΠΑΡΑΤΑ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν όμως είναι και η δική μου ενέργεια που πυροδοτεί αυτά τα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του? Μήπως να το δω πιο πραγματιστικά? Μήπως είμαστε δύο όμοια μαγνητικά πεδία που έλκονται αρχικά αλλά όταν πλησιάζουν αρκετά δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξει το ένα το άλλο ποτέ? Αλλά γιατί η δυνατότητα του απίθανου να γίνει πιθανό είναι αυτή που με ιντριγκάρει? Μήπως να διαβάσω Βίτγκενστάιν ή να κατεβάσω καμιά ταμιτζάνα ρακί καλύτερα?


Σας ασπάζομαι κυρία μου, σόρρυ για το μπαούλο πληροφορίας (κάνετε υπέρτατο λειτούργημα, γουι λαβ γιου) "-φέτα

Ο Βίτγκενσταϊν δεν είναι κακή ιδέα, διότι λάθος τα αναλύεις. Όσο κι αν γυαλίσεις τον απόπατο, απόπατος θα είναι. Όχι, δεν κρύβονται μαγικές πτυχές που φοβάται να αποκαλύψει. Για την ακρίβεια, δείχνει τον χειρότερό του εαυτό και το κάνει χωρίς αντίποινα, γιατί δε χρειάζεται να σε σεβαστεί ούτε στο ελάχιστο. Είσαι τεράστιο θύμα του εγωισμού σου και συναναστρέφεσαι με κάποιον που δεν συμπαθείς καν. Θα το μετανιώσεις πολύ πικρά.

________________
10.

Από την πρώτη ερώτηση (8.5.2013) : "Φταίνε, φυσικά και φταίνε – μερικές μάλιστα το κάνουν μεθοδικά, μεγαλώνοντας αγόρια που ξέρουν μόνο δύο συναισθήματα: την οργή και τις τύψεις." Μήπως μπορείς το αναλύσεις λίγο παραπάνω;- :)

 

Οι μητέρες που μεγαλώνουν γιους με την κεντρική ιδέα «καμία δε θα σε αγαπήσει όσο εγώ», δημιουργούν εξαρτημένα τέρατα. Οι άντρες αυτοί ξέρουν ότι είναι ευνουχισμένοι από τις μανάδες τους και τις μισούν με πάθος και οργή, αλλά το δευτερόλεπτο που τις μισούν έχουν τύψεις, γιατί μισούν τη μάνα τους, που έχουν πιστέψει ότι τους αγαπάει όσο καμία άλλη. Αυτό το αιώνιο εκκρεμές τους κάνει τη ζωή πατίνι, και με τη σειρά τους κάνουν πατίνι τις ζωές των άλλων.

________________
11.


Είμαι γοργόνα;- Μίλτος

Μη μου λες τέτοια, και σκέφτομαι ωραίο φρέσκο σεβίτσε...

________________
12.


Αγαπητη Αμπα,
Είναι παράλογο το να έχω φτιάξει στο μυαλό μου πώς θέλω τον άντρα και σε όσους δεν έχουν τις προϋποθέσεις να μην δίνω ευκαιρία; Πχ.εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα ενός ποιητολογοτέχνη, κουλτουριάρη, ψαγμένου. Ε δεν τον βρίσκω! Είμαι μόνη αρκετό καιρό και ενώ είχα ευκαιρίες δεν ασχολήθηκα καν. Εσύ τι λες; Να περιμένω τον αριστεροκουλτουριαρη ψαγμένο; Καμία συμβουλή για να γνωρίσω τέτοιους; Ή πάμε γι'άλλα;;- Melina

ΟΧΙ! Μην τα παρατάς, δεν είσαστε πολλές και οι αριστεροκουλτουριάρηδες ποιητολογοτέχνες δεν μπορούν να αναπαραχθούν μόνοι τους! Είναι όλοι κλεισμένοι σε σκοτεινά υπόγεια μπαρ και από τους καπνούς των τσιγάρων δε μπορούν να βρουν την έξοδο. Ακολούθησε τη μυρωδιά του καπνού πίπας και φτηνού ουίσκι-μπόμπας, θα τους βρεις.

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
#9άκου με πολύ προσεχτικά. κάνουν και άλλοι άνθρωποι καλό σεξ. (ελπίζω τουλάχιστον να είναι αυτός ο λόγος που μένεις, πέρα από τον προφανή, ότι όσο σε πληγώνει τόσο σε πωρώνει) been there, done that. and then a little more. μην το κάνεις αυτό, και πήγαινε και σε κάποιον ψυχολόγο να δεις γιατί το κάνεις αυτό, γιατί αυτή η συμπεριφορά θα συνεχιστεί και με άλλον. αυτός είναι ανάπηρος, σαφώς. αλλά είσαι και εσύ. είσαι τεράστιο θύμα του εγωισμού σου, όπως σωστότατα είπε η αμπίτο.
#9 KAI ΣΥ ΦΥΓΕ....δεν ταιριαζετε δε σε σεβεται δε σε γουσταρει και νομιζεις οτι κανεις λειτουργημα που μενεις με καποιον που μολις βρει κάποια που να τη σεβαστει θα ξεχασει το ονομα σου...δεν είναι αυτοκαταστρογική η συμπεριφορά σου είναι ανόητη. Χίλια συγνωμη για το θάρρος - θράσος μου και για το πόσο σκληρά σου μιλάω, ελπίζω μόνο να ξυπνήσεις και να ζησεις ευτυχισμένη γιατι με το δρόμο που επέλεξες δεν εχεις καμία τυχη, και πάλι συγνωμη.
#6 εγώ κάπου εκεί στα 7 σιχάθηκα και έφυγα....(τα φτιαξε με μια και γω αλλαξα χωρα..οχι μόνο επειδη τα φτιαξε μ' αλλη) φύγε να σωθείς γιατί όλο αυτό είναι αρρώστια. και θα βρει και μια κοπελίτσα και θα κανει σχέση μαζί της και συ θα χτυπάς το κεφαλάκι σου....ΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Όταν διάβασα την απάντηση #7, χαμογέλασα και σκέφτηκα: Ναι ρε γαμώτο, έτσι ακριβώς είναι!#12Υπάρχουν αριστεροκουλτουριάρηδες ποιητικολογοτέχνες (πόσο εύστοχος χαρακτηρισμός-θα τον χρησιμοποιώ) Έναν τέτοιο γνώρισα στο ίντερνετ. Που όπως έχει πει και η Α,μπα επίσης εύστοχα, 'και το ίντερνετ, μέρος είναι.' Και συμπληρώνω '...όπου ναι, οι περισσότεροι ίσως μιλάνε για σεξ-αν μιλάς κι εσύ'. Όχι όλοι.Τέλος πάντων, μεγάλη συζήτηση. Βεβαίως όσο και να εύχομαι σε όλον τον κόσμο να είναι τόσο ασύλληπτα τυχερός όπως εγώ ώστε να πέσει πάνω σ'έναν άνθρωπο που: δεν έχει παρωπίδες, χωρίς κανέναν εγκεφαλικό κάλο, με ελαττώματα που συγκριτικά με όσα έχω συναντήσει σε πρώην τα δικά του φαίνονται χαριτωμένες συνήθειες και παρ'όλα αυτά να του κρεμάσω σε ταμπέλες όλες μου τις προκαταλήψεις και τελικά μόνη μου σιγά σιγά να τις ξεκρεμάω,δεν ξέρω αν εισακουστώ. Το εύχομαι από καρδιάς όμως. Βεβαίως τον βρήκα σε φάση που δεν ήθελα γκόμενο, ούτε σχέση ούτε τίποτα που να προκαλεί οποιοδήποτε συναίσθημα.Πιστεύω όμως πως απλά ήμουν αισχρά τυχερή. Γιατί 2 χρόνια τώρα, μόνο καλύτερα πάει το πράγμα. Σαφώς δεν πετάω στα σύννεφα γιατί shit happens, αλλά αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως τόπου γνωριμίας, αστρολογίας, πετυχημένου προξενιού και δε συμμαζεύεται.Θέλω να πω, πως συμφωνώ μαζί σου για το ότι έχεις φτιάξει στο μυαλό σου έναν άντρα. Υποθέτω πως συμφωνούμε και στον ορισμό του αριστεροκουλτουριάρη ποιητικολογοτέχνη και σου επιβεβαιώνω ότι υπάρχουν τέτοιοι. Επειδή όμως είναι λίγο απίθανο να τον ανακαλύψεις, σου προτείνω να ψάχνεις απλώς για κάποιον χωρίς κόμπλεξ, καλλιεργημένο γενικότερα, αξιοπρεπή που θα σέβεται την ύπαρξή σου τόσο, ώστε να είσαι για εκείνον ο σημαντικότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Αυτός ο άνθρωπος δύσκολα θα μεταλλαχθεί σε ρατσιστή, μισογύνη, διεφθαρμένο, πηδηχτούλη που χτυπιέται στα κάγκελα γηπέδων ή έχει άποψη για το τί χαλί ταιριάζει με τις καινούργιες κουρτίνες. Η βιβλιοπαρουσίαση που προτείνει το @μανταρίνι είναι μια καλή ιδέα πάντως. Καλή τύχη!!!
#5 Μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα!Απόλυτα όμως.Αλλά να σου πώ τι είναι χειρότερο;πέρα απο το θέμα των ολοκληρωμένων σχέσεων;να σε τσεκάρουν όλη την ώρα οι γονείς σου.Ακόμα και μία βόλτα να θές να πάς.Υπάρχουν και πιο συντηρητικοί γονείς.Εγώ προσωπικά,έκανα επανάσταση αλλά είναι πολύ ψυχοφθόρο.Καλύτερα να κάνεις αυτό που προτείνει η αμπα.Να τους φέρεις προτετελεσμένων γεγονότων.Άλλωστε πρόκειται για εμάς,για τη ζωή μας και είναι άσχημο να ζήσουμε με απωθημένα αργότερα!:)
Εγώ έκανα αυτό που λέει η Α,μπα. Πρώτη προτεραιότητα είχα να κάνω αυτό που θέλω εγώ, και δεύτερη, να το κάνω με όσο το δυνατόν λιγότερες συγκρούσεις. Ο μόνος τρόπος να τα συνδυάσεις αυτά είναι λέγοντάς τους αυτό που θέλουν να ακούσουν, δηλ. ψέματα. Εκ των υστέρων, δεν το έχω μετανοιώσει. Όταν πια οι γονείς φεύγουν, η δική σου ζωή συνεχίζεται και οι συγκρούσεις που απέφυγες είναι εξίσου σημαντικές με εκείνες που επιδίωξες.
#6 <<Πρόκειται περί πολύ κοινής γυναικείας στάσης, έτσι μας έμαθαν, έτσι κάνουμε>>Μακαρι να ηταν μονο αυτο. Για πολλα χρονια ακομα, η τεχνολογια της αναπαραγωγης θα διεπεται απο τον κανονα "η γυναικα μπορει να αναπαραγεται καθε 14 μηνες και ο ανδρας καθε 14 ωρες". Αυτη η βαθια διαφορα εκφραζεται με εναν χημικο πολεμο που μαινεται μεσα στο κεφαλι σου. Ναι, αν δεν εχεις τιποτα αλλο να κανεις, μπορεις να αντισταθεις αλλα θα σου παρει τις περισσοτερες δυναμεις σου. Η νομιζεις οτι ειναι τυχαιο οτι δεν γραφουνε αντρες για τετοια προβληματα;
Χα χα! Είμαι σίγουρη πώς άντρες που λένε τέτοια δεν βρίσκουν ούτε κάθε 14 μήνες γυναίκα για να "αναπαραχθούν". Ρε γαμώτο, λίγες δεκαετίες πριν να είχες γεννηθεί και θα περνούσες φίνα. Γκαντεμιά...
<<λίγες δεκαετίες πριν να είχες γεννηθεί και θα περνούσες φίνα>>Πιστευω οτι η σχετικη θεση γυναικων-ανδρων δεν εχει αλλαξει τοσο πολυ. Αν δεις τις κοινωνιες που οι γυναικες ειναι πολυ καταπιεσμενες, δες και τους ανδρες οτι δεν πανε καθολου καλα σε σχεση με εμας. Τι να το κανω να τις εχω τις γυναικες σουζα αμα ειναι να ζω με το φοβο του καθε ταλιμπανου 17αρη.
#5 ο συντηρητισμος ειναι και κληρονομικος. Σου προτεινω να μην ακουσεις ουτε την Α'μπα ουτε και μενα. Μακρυα απο καταναγκασμους. Οτι ειναι να κανεις, μη το κανεις μονο και μονο για να ταιριαζεις με το τι θελουν οι αλλοι.
#10 <<Οι μητέρες που μεγαλώνουν γιους με την κεντρική ιδέα «καμία δε θα σε αγαπήσει όσο εγώ», δημιουργούν εξαρτημένα τέρατα.>>Μα το οτι η μανα μας μας αγαπαει πιο πολυ απο καθε αλλη γυναικα ειναι απολυτως λογικο, Α'μπα. Η μανα εχει επενδυσει τα παντα σε μας. Καθε αλλη γυναικα μας βλεπει σαν μετοχη του χρηματιστηριου. Γι αυτο και κανονιζουμε τη ζωη μας οχι με το πως μας αγαπαει η μαμα αλλα με το πως μας φερονται οι γυναικες. Ετσι πολλαπλασιαζομαστε. Τωρα το οτι οι ανδρες καταλαβαινουν οτι δεν μπορουν να αγαπησουν τις μανες τους με την ιδια ενταση που οι μαναδες αγαπανε τους γιους εσυ το βαφτιζεις μισος οργη και παθος. Ποιος ο λογος για τετοια συναισθηματα; Μην τυχον και τους βγει να τις πηδηξουν; Νομιζω οτι στους περισσοτερους ανθρωπους το αυτοματο διακοπτακι που λεει "δεν πηδαμε ατομα που μεγαλωσαμε μαζι" δουλευει μια χαρα. Μπορει οτι λες να συμβαινει οριακα σε ατομα που ηδη κατι δεν παει καλα και εχει χαθει η ισοροπια.
Για μενα, ειναι ωραιο να ξερεις οτι ο αλλος ειναι διπλα σου γιατι συνεχιζεις να το αξιζεις και δεν το κανει απλα γιατι εχει πλημμυρισει στην ορμονη. Με το να γεμιζουμε τις αναγκες του αλλου, καταλαβαινουμε οτι ειμαστε σε σωστο δρομο. Τιποτα απο αυτα δεν ειναι ντροπη η για λυπηση. Αν γεννηθηκα με τετοιες αντιληψεις, φιφτυ-φιφτυ ειναι, δεν ξερω, πες οτι σου παει.
Τώρα ή εγώ είμαι βλήμα ή λες ακατάληπτα. Είπες πως κάθε γυναίκα πλην της μάνας σας, σας βλέπει σαν μετοχή. Από αυτό καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι από καμία άλλη δεν αγαπήθηκες πραγματικά και όλες κοιτούσαν-και κοιτάνε-τί θα κερδίσουν από σένα. Πιστεύω λοιπόν πως τέτοιες αντιλήψεις καλλιεργούνται από εκείνες τις μάνες που λένε στους γιους να προσέχουν μην τους τυλίξει καμία γιατί είναι κελεπούρια και είναι τόσο αγαθοί, καλοί και αθώοι που δεν θα το καταλάβουν. Οπότε δε γεννιέσαι μ'αυτή την αντίληψη, σου την καλλιεργούν όσο μεγαλώνεις.Τώρα, η απάντησή σου λέει κάτι τελείως άλλο, με το οποίο συμφωνώ αλλά δεν έχει να κάνει με μαμάδες και γιους.
<<Από αυτό καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι από καμία άλλη δεν αγαπήθηκες πραγματικά και όλες κοιτούσαν-και κοιτάνε-τί θα κερδίσουν από σένα.>>Μα η αγαπη που κερδιζεις γιατι να μην ειναι πιο "πραγματικη" απο αυτην που φυτευει χημικα το θηλαστικο ενστικτο;<<να προσέχουν μην τους τυλίξει καμία γιατί είναι κελεπούρια και είναι τόσο αγαθοί, καλοί και αθώοι που δεν θα το καταλάβουν>>Μα εχει απολυτο δικιο σε αυτο! και το βλεπει γιατι δεν ειναι μεσα στον ανταγωνισμο. Στο ζευγαρι, αυτος που θελει περισσοτερο ειναι εκεινος που θα επωφεληθει περισσοτερο, αρα εκεινος που κανει το μεγαλυτερο upgrade. Προφανως η μανα θελει το παιδι της να "τυλιξει" και οχι να "τυλιχτει". Δηλαδη, ολα εγω πρεπει να τα εξηγω;!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1fuDDqU6n4o#t=5sΛοιπόν ούτε λογική ούτε συναίσθημα: Μια μάνα ΟΦΕΙΛΕΙ να μεγαλώσει έναν γιο με τέτοιον τρόπο ώστε όταν θα αρχίσει να γκομενιάζει να έχει όλα τα προσόντα για να συναναστρέφεται με αξιόλογο κόσμο. ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει τις κεραίες της τεντωμένες σε ολόκληρη τη ζωή της ΑΘΟΡΥΒΑ. Αυτό που απαγορεύεται να κάνει, είναι να συνοδεύει είτε ψυχή είτε σώματι τον γιο της στο πρώτο ραντεβού.Κρίμα βρε Θέμο, νέος άνθρωπος...
Δεν διαφωνω με τα δυο σου ΟΦΕΙΛΕΙ αλλα απο την αλλη ξερω οτι οι γονεις ΔΕΝ διαμορφωνουν τα παιδια στο βαθμο που νομιζουμε οι περισσοτεροι. Υπερεκτιμουμε δραματικα το ρολο των γονιων, και οι συντηρητικοι (γιατι θελουν να πιστευουν οτι υπαρχει ενα ευκολο εργαλειο που μπορει να καλυτερεψει τους ανθρωπους) και οι προοδευτικοι (που αρεσκονται στην ιδεα οτι ολοι γεννιομαστε ιδιοι, αρα και ισοι, και μας πλαθει μετα η κοινωνια).Να μια συμβουλη: αν δεν σας αρεσει η μανα του, βρειτε αλλον, την κουβαλαει μεσα του.
Βρε παιδί μου η κουβέντα ξεκίνησε με αφορμή τις μάνες εκείνες που υπερεκτιμούν οι ίδιες τον ρόλο τους και ορισμένες φορές καταφέρνουν να αλλάζουν τον αδόξαστο στους γιους τους. Υπάρχουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε κάθε περίπτωση εάν ένας τέτοιος άντρας αγαπήσει πραγματικά μια γυναίκα, είναι αυτός που υποφέρει περισσότερο για να βρει ισορροπίες. Μέχρι να γίνει αυτό, όσο γκομενιάζει, υποφέρουν οι γυναίκες του.Εσύ ως γιος, είναι λογικό να βλέπεις τρυφερότητα εκεί που μια γυναίκα βλέπει καταπίεση. Όλοι δίκιο έχουμε. Πάντως ότι τα λες λίγο μπερδεμένα, τα λες. Όλα κι όλα. :)
Κατ'αρχας, ολοι υπερεκτιμουμε τα δικα μας. Τα εχουν μετρησει οι ψυχολογοι ενδελεχως: οι οδηγοι λενε οτι ειναι τζιμανια, οι καθηγητες πανεπιστημιου λενε οτι ειναι καλυτεροι απο τους συναδερφους τους, οι ΕΡΤατζηδες ειναι ολοι ανω του μεσου ορου, τα εχει γραψει και η Λενα. Δεδομενο λοιπον οτι και οι μαναδες θα υπερασπιστουν τους γιους. Δευτερο, το οτι "γκομενιαζει" δεν φταιει η μανα του. Οι γυναικες γυρω του τον θελουνε (για παρτη τους) και τον ανεχονται οταν παει με αλλες. Αυτο, ο νεος αντρας το μαθαινει ηδη απο τα 17 του. Ξερω παραδειγματα και εχω δει τις μαναδες τους. Αυτοι οι αντρες ειναι που "πηδανε τη μιση Αθηνα". Εσεις οι γυναικες ξερετε τι γουσταρετε πανω τους. Μη ρωτατε τη μανα του, δεν εχει ιδεα.
Melina του 12, πρόσεχε γιατί η κατηγορία που λες ότι ψάχνεις διέπεται συνήθως από κρυφό σνομπισμό ή και, σ' ακραίες περιπτώσεις, μισογυνισμό. Μακάρι να κάνω λάθος. Απλοποίησε λίγο τα κριτήριά σου και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα γίνουν όλα! ;)
11: Χρειάστηκε να το ψάξω αυτό το Σεβίτσε (Ceviche):Ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους και μαριναρισμένο σε μείγμα από χυμό μοσχολέμονου, σκόρδου, κρεμμυδιού, καυτερής πιπεριάς και αρωματικών. Τα οξέα «ψήνουν» το ψάρι και δεν χρειάζεται μαγείρεμα.Μμμμ καλό ακούγεται.