Απεργία την Πρωτομαγιά

Στο σημερινό «Α μπα»: λυπηθείτε μας

Στο σημερινό «Α μπα»: λυπηθείτε μας Facebook Twitter
92

 

_________________
1.


Γεια σου, πολύ χαίρομαι την παρέα σου και τις συμβουλές σου. Νιώθω την ανάγκη να σε ρωτήσω κάτι και για μένα. Ένα χρόνο πριν πήρα διαζύγιο μετά από 15 χρόνια γάμου κι έχω τρία παιδιά στην εφηβεία. Παράλληλα την ίδια περίοδο άλλαξα και εργασιακό περιβάλλον. Στη νέα μου δουλειά λοιπόν γνώρισα ένα συνάδελφο 6 χρόνια μικρότερο ο οποίος με κέρδισε με τη συμπεριφορά του, τις γνώσεις και το ήθος του. Φέτος, πριν ένα μήνα, ήρθαμε πολύ κοντά κι αρχίσαμε να βλεπόμαστε. Η χημεία μεταξύ μας καταπληκτική, διασκεδαζουμε πολύ όλες τις ώρες που ειμαστε μαζι και έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Θέμα πρώτο :αναμενόμενο μεν, αλλά οι γονείς του σχεδόν το έχουν μάθει και αντιδρούν ήδη άσχημα. Θέμα δεύτερο, στα όνειρά του είναι ένα παιδί, κάτι που εγώ δεν ξέρω σίγουρα αν θέλω. Και θέμα τρίτο, δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν τα δικά μου παιδιά και πως να τα προετοιμάσω για τη σχέση αυτή. Έχω τόσα να σκεφτώ γύρω γύρω που δεν ξέρω ποιο να βάλω σε προτεραιότητα. Ήμουν πάντα αντίθετη στις σχέσεις με συνάδελφο και στις σχέσεις με μικρότερο, και ορίστε πως μου ήρθαν τα πράγματα. Τι να κάνω;
- Σε σκέψη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να σκεφτείς ποια είναι η λογική αλληλουχία των προβλημάτων, και όχι η συναισθηματική, όπως τη γράφεις τώρα. Το πρώτο θα έλεγα είναι να κατασταλάξει μέσα σου ότι αυτό που σου συνέβη είναι καλό και όχι πρόβλημα. Γνώρισες άνθρωπο που ταιριάζεις, αλληλούια! Ούτε αυτονόητο, ούτε εύκολο.


Αν το δεις ως τεράστια τύχη και όχι ως «κάτι καλό που μου ήρθε αλλά όχι ακριβώς όπως θα με βόλευε», ίσως η αλληλουχία προκύψει χωρίς άλλη προσπάθεια. Για την σειρά που θα τα βάλεις σε αφήνω ελεύθερη, με την προϋπόθεση να βάλεις τις αντιδράσεις της μαμάς του τελευταία, εκτός αν είναι από τους άντρες που δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τη μαμά τους, οπότε τότε αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα. Για το θέμα του παιδιού πρέπει να σιγουρευτείς ότι ξέρει ότι δεν είσαι σίγουρη ότι θέλεις.


__________________
2.

Αγαπητή α μπα σε διαβάζει η κοπέλα μου κ καμιά φορά σε διαβάζουμε μαζί..ήθελα κ γω να γράψω το πρόβλημα μου..ειμαι με μια απίστευτη κοπέλα δυόμιση χρόνια..είναι η πρώτη σχέση που είμαι σωστή κ έχω δωθεί τόσο. Όμως είμαι πολύ κοινωνικό άτομο κ πάντα θα κάνω χαβαλέ κ χιούμορ στον οποιονδήποτε από τον περιπτερά, τον βενζινά, τα γκαρσονια.. είτε άντρα είτε γυναίκα..η κοπέλα μου θεωρεί ότι δίνω δικαιώματα κ εγώ αισθάνομαι πως καταπιεζομαι κ δεν είμαι ο εαυτός μου άμα ξαφνικά γίνω σοβαρή κ τυπική στις σχέσεις με τους άλλους. Είπα ψέματα για το που ήμουν τις προάλλες επειδή δε χωνεύει μια φίλη..δε ξέρω αν φταίει κ η ηλικία, έχουμε 13 χρόνια διαφορά..δε ξέρω αν υπάρχει χρυσή τομή..θέλουμε να είμαστε καλά κ το παλεύουμε ..απλά..αν είσαι άνετος κ χαβαλές σημαίνει ότι δίνεις δικαιώματα ?
- Διδιμακι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εχμ, αν διαβάζετε το α μπα καμιά φορά μαζί, δεν είναι σα να τα λες στην ίδια; Δεν έχω πρόβλημα να λειτουργήσω ως πομπός, τιμή μου. Αλλά ας πω τις εξυπνάδες μου. Η διαφωνία σας δεν είναι αν είναι σωστό να είσαι άνετος και χαβαλές, αλλά ότι εσύ λες ότι είσαι άνετη και χαβαλές, και αυτή λέει ότι φλερτάρεις με τους πάντες. Δεν ξέρω ποια έχει δίκιο. Μπορεί και οι δυο, μπορεί και καμία.

__________________
3.

Η ερώτηση μου ? Δε ξέρω ακριβώς. Γιατί να είναι τόσο θέμα πια αυτό το σεξ στη καθημερινότητά μας και στις διαπροσωπικές σχέσεις που αν δεν το έχεις κάνει σε κάνει να νιώθεις κομπλεξικός ανεπαρκής κλπ? ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ: Υπάρχει διπλωματική απάντηση στο" πως ποιος ποτε ήταν ο πρώτος σου όταν έκανες σεξ" που ούτε να σε εκθέτει ούτε να λες και ψέματα ?? Ζητάω πολλά ? Είμαι 22 , δεν έχω κάνει ποτέ σεξ και γνωρίζω κόσμο με τον οποίο θέλω να δεθώ σε φιλικό επίπεδο και ενώ έχουμε κοινά, βλεπόμαστε συχνά, ταιριαζω, ενίοτε νιώθω και δεμένη μαζί τους όταν με ρώτησαν για δική μου πρώτη φορά ενώ το απέφυγα στο τέλος κατέληξα να πω ψέματα για το λογο ότι ήταν και ακυρος κόσμος μπροστά η για το ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που γνωριζομασταν δεν ήθελα να απαντήσω. Νιώθω σκατα που είπα ψέματα , θέλω να δεθω κι νιώθω ότι αυτό με εμποδίζει να κάνω φιλους , ενώ με έχουν για αληθινό άνθρωπο που εχω δείξει ποια είμαι πραγματικά, πιστεύω ότι αυτό θα τους κάνει να αναθεωρησουν. Νιώθω χαλια που επειδή είμαι όμορφη κοινωνική ώριμη είναι αυτονόητο ότι έχω κάνει σεξ. Δε μου αρέσει να λέω ψέματα και νιώθω άσχημα που έχω πει σε ανθρώπους που θα θελα για φίλους μου. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί μέρα νύχτα αλλά να τωρα το σκέφτομαι και στεναχωριέμαι με τον εαυτό μου. Έχω σκεφτεί σε κάποιους που με ενδιαφέρει , να πω την αλήθεια αλλά φοβάμαι ότι θα το μάθουν κι άλλοι που δε χρειάζεται. Από την άλλη όμως επειδή είναι σχέσεις που δοκιμάζονται και δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε κολλητοί μήπως να μη σκάω τόσο ? Αλλά και πάλι σε επόμενη σχετική συζήτηση με απλούς γνωστούς _ με επόμενους πιθανούς φίλους τι λες ?? Πώς απαντάς ? Το Δ.Γ/Δ.Α δε μου φαίνεται και πολυ πολιτικαλ κορεκτ σε μια χαλαρή κουβέντα.
ΥΓ1: κάποτε το είχα κόμπλεξ ότι δεν έχω κάνει σεξ τώρα κάπως συμβιβάζομαι και είμαι όποτε γίνει με το καλο να γίνει αλλά δε θέλω να ξέρει κι ο καθένας στους πρώτους μήνες που με γνωρίζει αν έχω κάνει σεξ η όχι .
ΥΓ2: έχω σκεφτεί για ψυχολόγο αλλά δε ξέρω πως θα βοηθούσε εδώ. θα με ενδιέφερε η γνώμη σου και των αναγνωστων για το ΠΩΣ γιατί γενικά ειμαι υπέρ αλλα τον εαυτό μου τον ξέρω ως εκεί που μπορώ γιατί όλο εξελισσόμαστε και το ξέρω κι αυτό οπότε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ένας επαγγελματίας τέτοιος για εμένα?
Ειλικρινά θα είμαι ευγνώμων για όποια βοήθεια απάντηση συμβουλή.
- Νιώθω να πνίγομαι

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν χρειάζεται να είσαι άπειρη για να μην θέλεις να απαντήσεις μπροστά σε κόσμο πότε έκανες τι και πώς και με ποιον. Μην θεωρείς αυτονόητο ότι αν είχες κάνει θα είχες όρεξη να απαντήσεις. Οι φιλικές σχέσεις δεν χτίζονται με απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, αλλά με σεβασμό των εκατέρωθεν ορίων. Νομίζεις ότι είναι άνετοι οι άλλοι που το συζητούν; Σε αυτό φταίει η ηλικία σου, δεν είναι άνεση, εξορκισμός της αμηχανίας είναι. Θέλουν να πουν τα πώς και τα γιατί για να μάθουν όλοι ότι δεν είναι τίποτα πρωτάρηδες, μόνο που είναι, ακριβώς επειδή θεωρούν ακόμα αυτή την πρώτη εμπειρία κάποια σπουδαία υπόθεση.


Άκου ανθρώπους με άσπρα μαλλιά και ρυτίδες: δεν είναι σημαντική ερώτηση, δεν είναι σημαντική η απάντηση, και δεν ξεγελάς κανέναν αν δεν θέλεις να απαντήσεις. Ο στόχος δεν είναι να γνωριστείτε καλύτερα, αλλά να πουν όλοι μεταξύ τους ότι το έχουν ξεπεράσει και χαχα τι αποτυχημένη/αστεία ήταν η πρώτη τους φορά. Το καλύτερο είναι ότι πιστεύεις ότι όλοι λένε την αλήθεια εκτός από σένα. Δεν φαντάζεσαι τι ψεματούκλες έχεις ακούσει και δεν το έχεις πάρει μυρωδιά.


Για τον ψυχολόγο δεν ξέρω τι να πω, γιατί δεν κατάλαβα γιατί τον αναφέρεις. Σίγουρα δεν σου χρειάζεται επειδή δεν έχεις κάνει σεξ, αλλά ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει πολλά για σένα, όπως για όλους μας – για αρχή θα έλεγα να σε βοηθήσει να μην σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η αποδοχή των άλλων ώστε να μην ξέρεις πώς να αποφύγεις μια ερώτηση που δεν θέλεις να απαντήσεις, όποια και αν είναι αυτή.

__________________
4.

 

οταν ενας παντρεμενος αντρας σε κοιταει απο πανω μεχρι κατω την στιγμη που μιλατε οταν ειναι διπλα σου και εμφανιζεται η γυναικα του και αυτος εξφεντονιζεται στην αλλη ακρη τι συμπερασμα βγαινει με αυτον.
-Ελεναρα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ότι τον γουστάρεις και ψάχνεις να βρεις άλλοθι;


__________________
5.

Α,μπα μου γειά σου.
Θα ήθελα την γνώμη σου.
Οι γονείς μου περιμένουν να πάω σπίτι για τις γιορτές, ενώ στο διπλανό σπίτι με κοινή είσοδο θα φιλοξενούν συγγενή μου με τον οποία δε μιλάμε εδώ και 4 χρόνια καθότι τσακωθήκαμε άσχημα σε ανάλογη οικογενειακή συγκέντρωση, χωρίς αιτία επειδή διαφώνησα μαζί του μάζεψε το τραπέζι ενώ τρώγαμε και το πέταξε στα σκουπίδια και με έδιωξε από το δωμάτιο. Δεν έχει κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα διεγνωσμένο, απλώς είναι αφάνταστα παρτάκιας και κακομαθημένος. Να σημειώσω ότι έκτοτε οι γονείς μου δεν έχουν πάρει ανοιχτά το μέρος μου για να μη γίνει μεγαλύτερη φασαρία και σαν πιο μικρή ηλικιακά με έχουν πιέσει να του ζητήσω συγνώμη (κατόπιν παρότρυνση του ιδίου) και να τα βρούμε για να μη "χαλάω" το οικογενειακό κλίμα. Φυσικά έχω αρνηθεί και είναι από τους λόγους που αποφεύγω να τους επισκέπτομαι.
Πώς θα φανεί εάν πάω σπίτι για γιορτές και μένω στο ξενοδοχείο? Θα δίνω τροφή για σχόλια και θα γίνει πάλι φασαρία. Το ενδεχόμενο να ζητήσω συγνώμη για κάτι που δεν έχω κάνει δεν το συζητώ. Δυστυχώς στα εορταστικά τραπέζια δε θα μπορέσω να τον αποφύγω. Κατά τους γονείς μου μετά από πολλές συζητήσεις ναι έχω δίκιο αλλά είναι δικό μου θέμα και πρέπει να το λύσω μόνη μου, χωρίς να έρθουν οι ίδιοι σε ρήξη μαζί του και να χαλάσουν οι σχέσεις τους. Είμαι πολύ παράλογη που όλο αυτό μου φαίνεται άδικο ?Τι να κάνω ?
-not going home for Christmas


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πολύ θα ήθελα να καταλάβω γιατί οι γονείς σου φοβούνται τόσο πολύ να έρθουν σε αντιπαράθεση με αυτόν τον συγγενή μετά από τέτοιο τσακωμό μαζί σου. Πολύ θα ήθελα να μάθω τι έγινε τότε και ποια η ευρύτερη δυναμική της οικογένειας, διότι τότε που σε έδιωξε από το δωμάτιο, δεν το έκανε «χωρίς αιτία», το έκανε επειδή διαφώνησες μαζί του, οπότε πολύ θα ήθελα να μάθω αν η έκρηξη έγινε εξαιτίας του θέματος της διαφωνίας – με τις προεκτάσεις που θα υπάρχουν – ή αν έγινε επειδή κάποιος τόλμησε να διαφωνήσει μαζί του δημόσια. Πολύ θα ήθελα επίσης να μάθω αν όντως οι γονείς σου πιστεύουν ότι έχεις δίκιο, ή αν σου το είπαν για να σε πείσουν να ζητήσεις συγνώμη.


Με άλλα λόγια, δεν μας λες τίποτα, ούτε καν τη συγγενική σας σχέση, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, εκτός του ότι ξέρεις ότι υπάρχει αντίλογος και δεν θέλεις να τον ξανακούσεις. Αλλά παρόλ'αυτά, θα απαντήσω. Αν πας σε ξενοδοχείο δεν αλλάζει κάτι. Ο συγγενής μένει αλλού έτσι κι αλλιώς, και στα τραπέζια θα τον δεις, έτσι κι αλλιώς. Για να τον αποφύγεις πρέπει να απέχεις συνολικά από τις γιορτές. Πάντως, μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι ακριβώς επειδή είναι δικό σου θέμα, σκοπεύεις να κρατήσεις τον ψυχρό πόλεμο εις τον αιώνα τον άπαντα, και αν θέλουν να παραμείνουν Ελβετία, να ξέρουν ότι κι αυτό έχει το τίμημα του.

__________________
6.

Αγαπητή Αμπα,
Είμαι 25 χρονών και γενικά το δέρμα μου και η όψη μου είναι μια χαρά για την ηλικία μου. Δεν έχω «πρώιμες» ρυτίδες, ούτε σημάδια ακμής. Επίσης από ομορφιά θα με χαρακτήριζα κάπου ανάμεσα στο ανοιχτό διάστημα (μέσος όρος, ωραία).
Και γιατί τα λέω όλα αυτά; Πάω σε ένα δερματολογικό ιατρείο για laser αποτρίχωση σώματος. Σε αυτό το ιατρείο, όπως και στα περισσότερα, τον δερματολόγο τον βλέπεις την πρώτη φορά για να δει αν μπορείς να κάνεις laser και μετά τις συνεδρίες τις κάνεις με διάφορες κοπέλες που εργάζονται εκεί. Γενικά, το αποτέλεσμα είναι καλό, έχουν και καλές τιμες και πάω 2,3 χρόνια εκεί. Το εκνευριστικό είναι ότι έχουν μια τάση να σου πουλάνε μονίμως extra υπηρεσίες (από κάνε laser μέχρι και στο ματοτσίνορο μέχρι καθαρισμούς κτλ) πράγμα το οποίο πάντα αρνούμαι ευγενικά. Πάω που λες προχθές για το καθιερωμένο ραντεβού και με στήνουν μισή ώρα. Με τα πολλά, μπαίνω στο ραντεβού και μπαίνει και η γιατρός μαζί μου για να απολογηθεί και μου λέει «Συγνώμη που καθυστέρησα την ΧΧ αλλά γυρίζαμε live video για το πώς κάνουμε botox». Οπότε αρχίζει μια συζήτηση περί προώθησης της υπηρεσίας με εμένα να καταλήγω στο «Ευχαριστώ, αλλά είμαι μικρή ακόμα και δεν σκέφτομαι για κάτι τέτοιο, δε νομίζω ότι το έχω ανάγκη στην παρούσα φάση.»
Ε, τι ήταν να το πω; Έρχεται από πάνω μου, ανοίγει το φως, φέρνει αυτό το μεγεθυντικό φακό στη μούρη μου και αρχίζει «Έχεις λεπτά φρύδια και μεγαλώνοντας θα πέσουν και θα φαίνεσαι άσχημη, το κούτελο σου είναι μικρό και θα γεμίσει ρυτίδες και δε θα σώζεται, έχεις αρχή βλεφαρόπτωσης κ.α.» Το αποκορύφωμα ήταν ότι πηρε ένα άσπρο μολύβι (έζησα σκηνές nip/tak όχι αστεία) και άρχισε να μου ζωγραφίζει με τα πολλά όλες τις ρυτίδες που φαίνεται να αρχίζουν να σχηματίζονται και αν δεν κάνω botox τώρα, ούτε στα 27 μου δε θα σώζομαι.
Για να μη σε ζαλίζω, να σου πω ότι δεν απάντησα στον μονόλογο αυτό έκανα το ραντεβού μου και έφυγα. Δεν επηρεάστηκα πρακτικά (π.χ. να κλείσω κάποιο ραντεβού), απλά ειλικρινά τις επόμενες μέρες η αυτοπεποίθησή μου είχε πέσει κατακόρυφα. Η ερώτησή μου είναι: Τι άλλο μπορούσα να πω για να σταματήσει; Γενικά τι μπορώ να λεω σε αυτή τη μανία προώθησης των υπηρεσιών; Εκεινη τη μέρα με έφτασε στα όρια μου!
Ευχαριστώ!
-Free botox


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Και τώρα κατάλαβα γιατί κάνουν μπότοξ γυναίκες 25 χρονών.


Η τακτική του μπούλινγκ για να πουληθούν κρέμες είναι ένα από τα πιο εξωφρενικά ελληνικά φαινόμενα, και λέω ελληνικά χωρίς να ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλες χώρες, αλλά ξέρω χώρες που οι αντίστοιχες υπηρεσίες και προϊόντα πωλούνται με την αντίθετη μέθοδο, με την κολακεία. Και τα μεν και τα δε ψέματα είναι, με στόχο να πουλήσουν, αλλά η δημιουργία ενοχών που δεν κάνεις ό,τι μπορείς και είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην γίνει αυτό που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αποφευχθεί, που είναι να μεγαλώσεις, μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που κι εγώ καθόμουν και έσκαγα για αυτό το μπαράζ μισογυνισμού από γυναίκα και γυναίκα, αλλά ευτυχώς από τότε έχει αντικατασταθεί από οργή.


Δεν έχει καμία σημασία πώς είσαι. Αυτό που έγινε απλώς δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ποτέ, σε κανέναν και σε καμία. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξαναπάς, και καλύτερα να μάθει γιατί δεν ξαναπήγες. Όσο καλές και να είναι οι τιμές, θα βρεις αλλού τις ίδιες, και πιστεύω σίγουρα καλύτερες, και δεν θα φέρονται έτσι. Δεν ξέρω πού, ψάξε και ρώτα. Ως καταναλωτές έχουμε μεγάλη ευθύνη, και αυτή είναι να κρίνουμε τις υπηρεσίες με τα λεφτά μας. Είναι μεγάλο λάθος να επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές.


Αν μπορείς να συνεχίσεις να πηγαίνεις βάζοντας τα όρια σου, θα ήταν θαυμάσιο. Για να σταματήσει κάποιος να κάνει κάτι όταν είσαι πελάτης, αρκεί να πεις ότι αν το ξανακάνει θα σταματήσεις να είσαι πελάτης. Δεν ενδιαφέρομαι κυρία μου, έρχομαι για την αποτρίχωση, αν θελήσω ποτέ κάτι άλλο θα σας το πω εγώ. Τώρα φέρεσαι σα να τους έχεις ανάγκη, και σε αυτό φταίει η ηλικία σου, ελπίζω.

_________________
7.

Άραγε πόσες είναι οι αρρώστιες που εμφανίζονται φυσιολογικά κατά καιρούς, σαν επιδημίες; Ποιος μπορεί να μας επιβεβαιώσει πως δεν μας ψεκάζουν τον ιό, για να μας πωλούν μετά τα εμβόλια και τα φάρμακα;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Eγώ μπορώ να σου πω ποιος μπορεί να σε επιβεβαιώσει, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις την ικανότητα να καταλάβεις ποιον πρέπει να εμπιστευτείς.


92

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4 εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται εξφεντονιζεται
#4 Δεν μας δίνεις λεπτομέρειες. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν: 1) Να "παίζει" το μάτι του γενικά με άλλες και μπροστά στη γυναίκα του μαζεύεται. 2) Να υπάρχει κάτι μεταξύ σας και να το κρύβει απ τη γυναίκα του, 3) Να είναι όλα στη φαντασία σου και 4) Να ψάχνεις για άλλοθι, όπως είπε η Άμπα, γιατί τον θες. Δεν δίνεις λεπτομέρειες για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης...
#6 Καλά, στην περίπτωσή σου νομίζω το τερμάτισαν!!! Μην ακούς τις ανοησίες τους! Άκου 26 χρονών κοπέλα να θέλουν να σε βάλουν να κάνεις botox! Μπόλικο νερό για ενυδάτωση, ισορροπημένη διατροφή με φρούτα και λαχανικά, απαραιτήτως αντηλιακή κρέμα και καμιά ενυδατική για πρόσωπο και μάτια αν θες. Κάτι τόσο παρεμβατικό σε αυτή την ηλικία είναι εγκλήματικό. Και άντε, να τα κάνουν αυτά ινστιτούτα ομορφιάς, αισθητικοί... Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά στο βωμό του κέρδους, το περιμένεις. Αλλά να το κάνει δερματολόγος, που είναι γιατρός! Μάλλον όταν δίναν τον όρκο στον Ιπποκράτη ήταν άρρωστος/η! Εντελώς αντιεπαγγελματικό, αλλά και αντιδεοντολογικό!! Προσωπικά, μετά από αυτό θα πήγαινα σε άλλον...
#3Αχ δε φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω! Πολλά νεαρά κορίτσια δέχονται άκριτα αυτό που επιτασσει η νοοτροπία της πλειοψηφίας.."ολα τα κορίτσια μιλούν για τα σεξουαλικά τους με κάθε λεπτομέρεια. Άρα αυτό είναι το νορμάλ. Άρα αυτό πρέπει να κάνω κι εγώ". Και μιας και δεν έχω πληροφορίες να μοιραστώ... Φρικαρω που διαφοροποιουμαι από τη "νορμα". Μέχρι που να πάρω πρέφα ότι το νορμάλ για μένα το καθοριζω εγώ και όχι η πλειοψηφία. Κι εγώ είχα αργοπορησει στη σεξουαλικη μου ζωή σε σχέση με τη "νορμα". Τώρα κοιτώντας το παρελθόν, δε μετάνιωσα σε απολύτως τίποτα. Και τώρα να γύριζα το χρόνο πίσω, με τις δεδομενες επιλογές που είχα τότε, πάλι τις ίδιες αποφάσεις θα είχα, στο θεμα αυτό τουλάχιστον. Δε μου κόστισε και κάτι ιδιαίτερο. Οταν ένιωσα άνετα, έγινε κι αυτό κι όλα οκ. Και σε συζητήσεις... Καταλαβαίνω και την ανασφάλεια και όλα. Το "δε μου αρέσει να μιλώ γι'αυτα τα θέματα με τρίτους" είναι μια χαρά. Και όντως κάποιοι θα πουν "δεν έχει κάνει κάτι ρε, γιαυτό δε μας λέει τίποτα για τα δικά της". So what? Ακόμα κι αν πεις ψέματα ότι εχεις κάνει σεξ οι ίδιοι είναι που θα σκεφτούν "ψέματα λέει"... Ξέρεις καμία φορά η ανασφάλεια και η φοβια μας ξεσκεπαζει γιατί απλά έχουμε τη μύγα. Η γνώμη των ανθρώπων που σε περιμένουν στη γωνία για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα ΔΕΝ πρέπει να σε νοιάζει. Μιλα μόνο σε ανθρώπους που ξέρεις ότι δε θα σε κρίνουν. Κι Αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να κρατούν ιδιωτικοτητα σε αυτά τα θέματα θα το κάνεις πάντα και για πάντα. Ανεξάρτητα από το αν η προσωπική σου ζωή είναι γεμάτη ή άδεια. Οι κολλητες μου δεν ξέρουν τίποτα για τα σεξουαλικά μου. Πέρα από αστειακια του τύπου "χμμμ... Περάσατε καλά χτες βράδυ εεε;;; " Τίποτε άλλο δεν λέγεται. Φαντάζομαι ξέρουν να κάνουν σεξ. Δε χρειάζεται να τους πω εγώ πως γίνεται! Κι από ανέκδοτα σεξουαλικά και προστυχοσχόλια πρώτες είμαστε. Αλλά δε μας αρέσουν οι γυάλινοι τοίχοι στην κρεβατοκάμαρά μας. Τώρα νιώθεις ότι λες κι εχεις κάποιο στίγμα… Και δε σε αδικω. Γιατί κι εγώ το πέρασα αυτό. Όταν με είχε ρωτήσει ο τότε κολλητός μου (ο οποίος έβλεπε τη συστολη που είχα με το αντρικό φύλο) του είπα ότι δεν έκανα σεξ ακόμα και ήμουν 21-22…Ειχε το στυλ “απορώ… τόσο ωραία κοπέλα…πως κι έτσι; φοβάσαι; έχεις δοκιμάσει να ξεκινήσεις και πονεσες;” και κάτι τέτοια. Λέω “όχι, απλά δεν ένιωσα άνετα με το τότε αγόρι μου και απλά δεν το κάναμε.” Ξέρεις… κι εσύ να μην έχεις κόμπλεξ, θα υπάρξει κάποιος που να προσπαθήσει να στο εμφυτευσει. Ίσως όχι από κακία απαραίτητα… αλλά η στάση κάποιων απέναντι στο “μη συνηθισμένο “ πολλές φορές είναι “κάπως “ και μένεις εσύ να ψάχνεις το λάθος. Σου το λέω…. Μην ψάχνεις. Δεν υπάρχει λάθος. Όταν νιώσεις άνετα όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Και απαντα στις ερωτήσεις με αυτοπεποίθηση. “δεν μου αρέσει να μιλάω γι’αυτα τα θέματα “. Αυτό. Και τέλος. Αυτή είμαι. Αν θέλετε να πείτε τα δικά σας, πείτε τα. Εγώ δε θα συμμετέχω. Φαίνεται ψυχρό και δύσκολο; κάντο μια φορά. Η δεύτερη θα είναι ευκολοτερη!
#3Αχ δε φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω! Πολλά νεαρά κορίτσια δέχονται άκριτα αυτό που επιτασσει η νοοτροπία της πλειοψηφίας.."ολα τα κορίτσια μιλούν για τα σεξουαλικά τους με κάθε λεπτομέρεια. Άρα αυτό είναι το νορμάλ. Άρα αυτό πρέπει να κάνω κι εγώ". Και μιας και δεν έχω πληροφορίες να μοιραστώ... Φρικαρω που διαφοροποιουμαι από τη "νορμα". Μέχρι που να πάρω πρέφα ότι το νορμάλ για μένα το καθοριζω εγώ και όχι η πλειοψηφία. Κι εγώ είχα αργοπορησει στη σεξουαλικη μου ζωή σε σχέση με τη "νορμα". Τώρα κοιτώντας το παρελθόν, δε μετάνιωσα σε απολύτως τίποτα. Και τώρα να γύριζα το χρόνο πίσω, με τις δεδομενες επιλογές που είχα τότε, πάλι τις ίδιες αποφάσεις θα είχα, στο θεμα αυτό τουλάχιστον. Δε μου κόστισε και κάτι ιδιαίτερο. Οταν ένιωσα άνετα, έγινε κι αυτό κι όλα οκ. Και σε συζητήσεις... Καταλαβαίνω και την ανασφάλεια και όλα. Το "δε μου αρέσει να μιλώ γι'αυτα τα θέματα με τρίτους" είναι μια χαρά. Και όντως κάποιοι θα πουν "δεν έχει κάνει κάτι ρε, γιαυτό δε μας λέει τίποτα για τα δικά της". So what? Ακόμα κι αν πεις ψέματα ότι εχεις κάνει σεξ οι ίδιοι είναι που θα σκεφτούν "ψέματα λέει"... Ξέρεις καμία φορά η ανασφάλεια και η φοβια μας ξεσκεπαζει γιατί απλά έχουμε τη μύγα. Η γνώμη των ανθρώπων που σε περιμένουν στη γωνία για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα ΔΕΝ πρέπει να σε νοιάζει. Μιλα μόνο σε ανθρώπους που ξέρεις ότι δε θα σε κρίνουν. Κι Αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να κρατούν ιδιωτικοτητα σε αυτά τα θέματα θα το κάνεις πάντα και για πάντα. Ανεξάρτητα από το αν η προσωπική σου ζωή είναι γεμάτη ή άδεια. Οι κολλητες μου δεν ξέρουν τίποτα για τα σεξουαλικά μου. Πέρα από αστειακια του τύπου "χμμμ... Περάσατε καλά χτες βράδυ εεε;;; " Τίποτε άλλο δεν λέγεται. Φαντάζομαι ξέρουν να κάνουν σεξ. Δε χρειάζεται να τους πω εγώ πως γίνεται! Κι από ανέκδοτα σεξουαλικά και προστυχοσχόλια πρώτες είμαστε. Αλλά δε μας αρέσουν οι γυάλινοι τοίχοι στην κρεβατοκάμαρά μας. Τώρα νιώθεις ότι λες κι εχεις κάποιο στίγμα… Και δε σε αδικω. Γιατί κι εγώ το πέρασα αυτό. Όταν με είχε ρωτήσει ο τότε κολλητός μου (ο οποίος έβλεπε τη συστολη που είχα με το αντρικό φύλο) του είπα ότι δεν έκανα σεξ ακόμα και ήμουν 21-22…Ειχε το στυλ “απορώ… τόσο ωραία κοπέλα…πως κι έτσι; φοβάσαι; έχεις δοκιμάσει να ξεκινήσεις και πονεσες;” και κάτι τέτοια. Λέω “όχι, απλά δεν ένιωσα άνετα με το τότε αγόρι μου και απλά δεν το κάναμε.” Ξέρεις… κι εσύ να μην έχεις κόμπλεξ, θα υπάρξει κάποιος που να προσπαθήσει να στο εμφυτευσει. Ίσως όχι από κακία απαραίτητα… αλλά η στάση κάποιων απέναντι στο “μη συνηθισμένο “ πολλές φορές είναι “κάπως “ και μένεις εσύ να ψάχνεις το λάθος. Σου το λέω…. Μην ψάχνεις. Δεν υπάρχει λάθος. Όταν νιώσεις άνετα όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Και απαντα στις ερωτήσεις με αυτοπεποίθηση. “δεν μου αρέσει να μιλάω γι’αυτα τα θέματα “. Αυτό. Και τέλος. Αυτή είμαι. Αν θέλετε να πείτε τα δικά σας, πείτε τα. Εγώ δε θα συμμετέχω. Φαίνεται ψυχρό και δύσκολο; κάντο μια φορά. Η δεύτερη θα είναι ευκολοτερη!
@6 Σου έχω τις 2 καλύτερες ατάκες (λίγο hardcore και αγενείς η αλήθεια είναι) που μου βγήκαν αυθόρμητα και έκτοτε σε ανάλογα περιστατικά, τις λέω και πιάνουν τόπο!! Περίπτωση 1: με σταματάει στην αρχή της Ερμού η κλασική από τα κέντρα αισθητικής που την έχουν στήσει και ψαρεύουν "να σας κάνω μια ερώτηση; ποσο χρόνων είστε, έχουμε ένα δωράκι για σας, δωρεάν πακέτο αδυνάτισμα μαζί με εξάλειψη κυτταρίτιδας"!!! Την κοιτάω και απαντώ: αλήθεια;!;! Και γιατί δεν εκμεταλλεύεστε εσείς την προσφορά αυτή;!; το χρειάζεστε περισσότερο από μένα! (Η τυπισσα πολύ Ευρώπη κι εγώ κυριολεκτικά στέκα). Περίπτωση 2: σε ιατρείο για λέιζερ έρχεται η 40αρα "έμπειρη" να μου πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας με 90% έκπτωση πακέτο ανάπλασης κ σύσφιξης προσώπου. "Θα γίνεις 20 χρόνων με αυτό,είμαι καταπληκτικό!!! "Οι τιμές αυτές είναι ίδιες και για σας ως προσωπικό του ιατρείου;",ρωτάω εγώ. Ναι ναι απαντά αυτή ενθουσιώδης, "κανονικά 90% είναι μόνο για εμάς τις εργαζόμενες εδώ αλλά για πρώτη φορά το κάνουμε και για τους πελάτες ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!!". Απάντηση μου: τότε γιατί καλή μου δεν εκμεταλλεύεστε την προσφορά για σας;; κρίμα είναι! το πρόσωπο σας έχει πάρει την κάτω βόλτα,δείχνετε πολύ κουρασμένη,σαν τη μαμά μου που είναι 68 χρόνων που ούτε μια φορά στη ζωή της δεν έβαλε ούτε Nivea και τώρα μου παραπονιέται ότι μοιάζει με γριά"!!!!! Παιδιά.....μοκο!!! Εξαφανίστηκε και δε μου ξαναμίλησε!!! Έκτοτε οποτε τύχει να πάω για αποτρίχωση με κοιτάει κακιασμενα αλλά δεν έχει τολμήσει να με ξαναπλησιάσει ποτε!!Επίσης αυτό που σχολίασε μια φίλη πιο πάνω "δεν υπάρχει φράγκο,μη το συζητάς" είναι εξαιρετική απάντηση.
#6"«Ευχαριστώ, αλλά είμαι μικρή ακόμα και δεν σκέφτομαι για κάτι τέτοιο, δε νομίζω ότι το έχω ανάγκη στην παρούσα φάση.» "τα λαθη: "ειμαι μικρη ακομα" , "δεν νομιζω να το εχω αναγκη".ολα τα αλλα, μια χαρα.το οτι απευθυνονται κατα κορον σε μικρες ηλικιες δεν ειναι για να εχουν μεγαλυτερο ταργκετ γκρουπ.ελπιζουν σε ψαρωμενους που δεν θα εχουν την ετοιμοτητα να τους αποφυγουν, και θα ειναι αρκετα ανασφαλεις ωστε να πεισθουν οτι εχουν προβληματα γηρανσης, εμφανισης,κλπ..οταν δειχνεις αμφιβολια, ασχετως αν το κανεις απλα απο ευγενεια, δινεις το πατημα να συνεχισουν,.χρειαζονται αποφασισμενες απαντησεις για να τους ξεφορτωθεις.:"ευχαριστω, δεν ενδιαφερομαι""μα, επιτρεψτε μου να σας ενημερωσω, σας αφορα"."σας παρακαλω, δεν εχω αλλο χρονο, θελω να κανω μονο την αποτριχωση μου"αν το επαναλαβει, κανεις παραπονα στην διευθυνση οτι σε ενοχλουν οι συνεργατες τους κι αν επαναληφθει, θα φυγεις.
#3"κάποτε το είχα κόμπλεξ ότι δεν έχω κάνει σεξ τώρα κάπως συμβιβάζομαι και είμαι όποτε γίνει με το καλο να γίνει αλλά δε θέλω να ξέρει κι ο καθένας .."και τωρα το εχεις κομπλεξ.διαφορετικα θα εβρισκες τι να απαντησεις, ειτε ηθελες να το μοιραστεις, ειτε δεν ηθελες.δικαιολογημενα το εχεις κομπλεξ, γιατι τα ατομα της ηλικιας σου ασχολουνται παρα πολυ με αυτο το θεμα και νοιωθεις αβολα που διαφερεις.αν δεν θελεις να λες ψεματα, θα πεις την αληθεια, σε οποιον θελεις εσυ και οταν το θελεις. το να λες ψεματα αλλα να αισθανεσαι οτι δεν ειπες ψεματα, δεν νομιζω να γινεται.
#1"Έχω τόσα να σκεφτώ γύρω γύρω που δεν ξέρω ποιο να βάλω σε προτεραιότητα. "θέμα 4ο: σκεφτεται κι αυτος σε εναν μακρυνο οριζοντα για την σχεση αυτη και προβληματιζεσαι για το μελλον, για επιθυμητο η οχι παιδι απο εσενα, κλπ, η ειναι δικες σιωπηλες σκεψεις αυτες?ισως το θεωρεις αυτονοητο οτι καταλαβαμε οτι κανετε ονειρα για το μελλον μαζι, αλλα δεν το λες. ισχυει?αν ναι, καλως. προχωρατε μαζι εφοσον ειστε καλα και με την προυποθεση οτι ειναι οικονομικα και συναισθηματικα ανεξαρτητος απο τους δικους του και δεν θα τον σταματησει η αντιρρηση τους.αν ομως δεν εκφραζεται για ενα κοινο μελλον, δεν ζηταει τπτ, το αποφευγει, η δεν ξερεις καν τι σκεφτεται, θα ελεγα οτι προτεραιοτητα σου πρεπει να ειναι να βεβαιωθεις οτι θελετε τα ιδια πραγματα απο την σχεση σας.
#6 Τα νεύρα μου!!! Κορίτσια μη μασάτε. Γούστο και καπέλο σας.Για μια περίοδο δούλευα σε φαρμακείο...το τι bullying έπεφτε στις πελάτισσες δεν λέγεται και τι ψέμα...Σε γυναίκες φτωχές...σε γυναίκες υπερήλικες...κι όταν δεν αγόραζαν..."Καλά άμα θες να μείνεις έτσι χάλια,δικαίωμα σου",να σπέρνουνε διχόνοια "Πως θα σε θέλει ο άντρας σου με τέτοια χάλια;" ή με τα αδυνατιστικά...Φούμαρα...Λες και αδυνάτισε ποτέ κανείς με το μαγικό εκχύλισμα καφέ!
#6"Η ερώτησή μου είναι: Τι άλλο μπορούσα να πω για να σταματήσει; Γενικά τι μπορώ να λεω σε αυτή τη μανία προώθησης των υπηρεσιών; Πηγή: www.lifo.gr"Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Σε απλά καθημερινά ελληνικά: δεν υπάρχει σάλιο. :DΣοβαρά. Δοκίμασέ το. Αφού αυτό είναι το ζουμί. Να πληρώσεις. Αν σου πούνε για δώρο και προσφορές (το άλλο κόλπο μάρκετινγκ) πες ανερυθρίαστα και με άσπαστο πρόσωπο Βρετανού κωμικού "η μαμά μου μ'εχει μάθει να μην παίρνω καραμελίτσες από τους ξένους". Κόψε αντιδράσεις ;) Παιδιά τρολλάρετέ τους ασύστολα. Λένε π@π@ριές! Μια ματιά στα συστατικά οποιασδήποτε (ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ) καλλυντικής κρέμας και έρευνα στο διαδίκτυο για το τι είναι θα σας πείσει. Πουλάνε "λάδι σε νερό". Η La Mer για παράδειγμα είναι 90% παραφίνη!Σημειωτέον: Eίμαι 46 κλεισμένα στα 47. Δεν έχω πάει σε αισθητικό ΠΟΤΕ. Δεν έχω πάει σε δερματολόγο ΠΟΤΕ. Δεν έχω κάνει αισθητική εργασία ΠΟΤΕ. Δεν έχω βάλει ορούς/ματζούνια/κρέμες ιδιαίτερες ή πανάκριβες ΠΟΤΕ. Βάφομαι όποτε μου την βαρέσει. Δεν βγάζω πάντοτε το makeup πριν κοιμηθώ. Δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ ηλιοθεραπεία συνειδητά. Βάζω αντιηλιακή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.Λοιπόν: Με νομίζουν OΛΟΙ για βία 30-35 (με φωνάζουν δεσποινίς οι μεγαλύτεροι και κοπέλα οι άγνωστοι που ρωτούν πληροφορίες). Όλοι όσοι ξέρω απο παιδική ηλικία (παλιοί συμμαθητές και συμμαθήτριες καθώς και παλιοί καθηγητές) μα ΟΛΟΙ μου λένε ότι δεν έχω αλλάξει καθόλου σαν να μην πέρασε μέρα από πάνω μου! Βγάλε συμπέρασμα. Α...ξέχασα. Κάνω πολύ και καλό σεξ! :D :P (κι αυτό πάει ως απάντηση στο "γιατί" στην #2)
Eντάξει είναι αλήθεια ότι όλες οι γυναίκες του σογιού δείχνουν νεότερες της ηλικίας τους. Βέβαια θερίζει κι ο καρκίνος ταυτόχρονα. Κάπου κερδίζεις. Κάπου χάνεις. C'est la vie :)
Φίλη Κάραβαν΄,μην το σκέφτεσαι,βλακώδης προτροπή,συγγνώμη,το ξέρω,αλλά πραγματικά,κανείς μας δεν γνωρίζει πότε.Οπότε,ζούμε έχοντας επίγνωση της θνητότητάς μας.Οσοι το κάνουμε εκτιμάμε και απολαμβάνουμε περισσότερο την ζωή μας,όποια είναι αυτή.Μια αγκαλιά από μένα.
Tι να το σκεφτώ... Αφού το πέρασα ήδη! Έχω πλήρη επίγνωση της θνητότητάς μου. Κι ίσως γι'αυτό εκτιμώ τη ζωή. Τώρα αν μου επιφυλάσσεται και δεύτερη φορά...ε τι να πω. Εν τω μεταξύ ας καεί το πελεκούδι :DΣ'ευχαριστώ για την αγκαλιά. Είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. Και το εκτιμώ ότι την προσφέρεις.
#6 κάποια χρόνια πριν είχα αγοράσει ένα μικρό πακέτο ενυδατώσεων προσώπου. Κάθε φορά που πήγαινα αυτά τα 40 λεπτά / συνεδρεία, κι ενώ προσπαθούσα να ηρεμήσω, να το απολαύσω, να απομονοθώ για λίγο, ξεκινούσαν συστηματικά και κάθε φορά το up selling προϊόντων, υπηρεσιών κτλ. με διάφορους τρόπους, άλλωτε κολακείας για το πόσο ωραίο πρόσωπο έχω και πρέπει να το διατηρήσω, μέχρι οτι αν δεν κάνω αυτό που πρότειναν, κινδυνεύω να χάσω το δώρο της φύσης! Τους ζήτησα ευγενικά να μη μου μιλάνε γιατί έχω ανάγκη να χαλαρώσω, δεν εισακούστηκα. Πριν τελειώσω το προγραμμά μου, σταμάτησα να πηγαίνω γιατί εκνευρίστηκα αφάνταστα. Με κάλεσαν να μου ζητήσουν το λόγο που σταμάτησα τις επισκέψεις (βλεπεις δεν είχα ξεχρεώσει ακόμα όλο το πακέτο), τους είπα τι με ενοχλούσε και υποσχέθηκαν να μη ξαναγίνει αν δεχτώ να ξαναπάω! Μαντέψτε! η ίδια κατάσταση και πάλι, έφυγα και δε με ξαναείδαν από τότε.
#7 Να φανταστώ οτι είσαι και κατά των εμβολίων γιατί έχουν δημιουργηθεί από τις μοχθηρές φαρμακοβιομηχανίες για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας;
#6 Είναι απαραδεκτη πρακτική αλλά γίνεται κατα κόρον στην Ελλάδα. Εμένα μου έχουν τύχει πολλές passive-aggressive αντιστοιχες καταστάσεις (αχ έχετε πολύ ωραίο σώμα, αλλά αυτή η κυτταρίτιδα σας το χαλάει/έχετε αρχές ευρυαγγείας/κριμα να ταλαιπωρείστε με την αποτρίχωση). Άλλα αν ξεπεράσεις το πρώτο σοκ της αγένειας κ του θρασους τους μπορείς να το διασκεδάσεις σε αντίστοιχους τόνους. Πρόσφατο παράδειγμα από "δωρεάν" προώθηση καλλωπιστικών υπηρεσιών από πολύ φιλική και χαμογελαστή κυρία:... ε δε νομίζω οτι χρειάζομαι κάτι στο πρόσωπο.-Αχ ναι καλέ είσαι πολύ μικρή ακόμα, τυχερουλα κτλ κτλ ... αχ αλλά βλέπω μου έχεις κάνει ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, γιατί καλέ δεν προσέχεις? Φοράς και γυαλιά και επιβαρυνονται (???). Αχ και αυτές δε φεύγουν τώρα, θα χειροτερέψουν. Μπορούμε όμως να κάνουμε μπλα μπλα μπλα που είναι πολύ απλό μη φανταστείς σοβαρή επέμβαση μπλα μπλα μπλα. (χαμόγελο)-Δίκιο έχετε αλλά αποκλείεται, αρέσουν πολύ στο αγόρι μου και τις βρίσκει πολύ σεξυ κ ιντελέκτουαλ. (χαμόγελο)-Τις ρυτίδες??? (δυσπιστο χαμόγελο)-Ναι ναι ειναι λίγο περίεργος αλλά τι να κάνουμε καταλαβαίνετε τώρα (συννομοτικό, ντροπαλό χαμόγελο).-Αχ τι να πω είστε τυχερή μάλλον. Αλλά ίσως αν το δοκιμάζατε να το συνήθιζε. Εξάλλου μη νομίζεις, ένας είναι αν χωρισεις?-Συγνώμη αλλά μου λέτε οτι θα χωρίσω? (με συγχισμένο ύφος)-Οχι βεβαίως, να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για σας, μήπως σας ενδιαφέρει κάποια άλλη υπηρεσία.(καπου εκει τους είπα οτι δεν έχω άλλο χρόνο γιατί μου είχαν πει 5 λεπτά κ είχε κρατησει τεταρτο κ ειμαι πολυάσχολη. Τσιμπησα τα δωρεαν υγρα μαντιλάκια μου, και την έκανα μ ελαφρά).Γενικά εμένα μ εκνευρίζει αυτό που στο παίζουν φίλες κ συμβουλάτορες με τόσο προσωπικά θέμετα από το 1ο λεπτό.#7 Καλέ εννοείται οτι μας ψεκάζουν!! Τον ιο της βλακείας κυρίως. Μέχρι να αποκαλυφθεί η πλεκτάνη πάντως θα πρότεινα να προσέχετε όταν φτερνίζεστε και βήχετε και όταν κάνυν το ίδιο άνθρωποι κοντά σας. Ά και να φροντίζετε να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Έτσι μωρέ για να μην επιβαρύνεται η κατάσταση με τους μη-ψεκασμένους ιους...
#6 καλα πως κρατηθηκες; Θα ειχα γινει εξαλλη. Εδω στο κομμωτηριο που μου λεγαν καθε φορα «θελετε να κανουμε μασκα, θελετε να κανουμε σπα στα μαλλια, αγοραστε εκεινο αγοραστε το αλλο» τους ειπα οτι αυτο που κανουν με ενοχλει και με κουραζει κι αν θελω οτιδηποτε θα το ζητησω, δεν φοβαμαι. Βασικα εχω κανει και το αλλο, υπαρχει μια γνωστη αλυσιδα που πουλαει πιτσες και μακαρονια στην Αθηνα και μου βαζει καθε μερα με λαστιχακι στην πορτα μου καταλογο. Ε λοιπον καθε μερα το βγαζα μετα απο δυο μερες παλι τα ιδια. Τους πηρα τηλεφωνο και τους ειπα οτι αυτο που κανουν ειναι απαραδεκτο και οτι ειμαι πελατης τους αλλα αυτη η πιεση και το τοσο επιθετικο μαρκετινγκ με κανει να μην θελω να ξαναγορασω ποτε απο αυτους. Παλι το σκεφτομαι και συγχυζομαι !!! Μου ειπαν τελικα οτι θα μεταφερουν το σχολιο μου και οτι καλα εκανα και το ειπα. Συμπερασματικα καμια φορα αν δεν αναφερεις στον αλλον οτι κατι σε ενοχλει μπορει να μην καταλαβει και ποτε οτι γινεται ενοχλητικος.
#6 Είναι μια συνήθης πρακτική στα κέντρα ομορφιάς για να "ξεζουμίσουν" τις πιο ανασφαλείς κοπέλες. Θεωρώ οτι θα έπρεπε να τους αφαιρείται η άδεια αν χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές γιατί ουσιαστικά σε εξαπατούν και σε τρομοκρατούν. Οταν σου πρότεινε να σε "εξετάσεις" θα μπορούσες να της πεις οχι. Οτι είσαι ευχαριστημένη με την εμφάνιση και τις ατέλειές σου κι οτι αν ξαναπροτείνει κάτι παρόμοιο θα φύγεις. 'Η θα μπορύσες να γίνεις λίγο κακιά και να την ρωτήσεις γιατί δεν το έχει κάνει αυτή κι έχει τόσες ρυτίδες. Να λες οχι από την αρχή και να μην μπαίνεις στο τρυπάκι να δικαιολογείς γιατί δεν θες αυτές τις υπηρεσίες.