Ο Ορλάντο επιστρέφει φέτος στο Θέατρο Τόπος Αλλού, σε νέο ανέβασμα και διανομή. Ο Νίκος Καμτσής υπογράφει την πρωτότυπη θεατρική απόδοση, τα σκηνικά και τη σκηνοθεσία του έργου που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό ερωτικό γράμμα στη λογοτεχνία και καθιέρωσε τη Βιρτζίνια Γουλφ ως συγγραφέα και εκπρόσωπο του μοντερνισμού. 

 

Ορλάντο

 

Ο Ορλάντο είναι ένα δεκαεξάχρονο αγόρι που ζει και μεγαλώνει στα χρόνια του Σαίξπηρ. Έχει πολλές απαιτήσεις και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κινείται σε ένα άλλο συμπάν και θέλει να το κατακτήσει. Γράφει μια τραγωδία και συναντάει τον Σαίξπηρ. Τον ερωτεύεται η βασίλισσα Ελισάβετ, αυτός όμως ερωτεύεται τη Ρωσίδα πριγκίπισσα Σάσα. Προδίδεται, εξευτελίζεται από τον κυνικό και πικρόχολο ποιητή Νίκολας Γκριν. Γίνεται πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη. Κοιμάται επτά μέρες συνέχεια και ξυπνά γυναίκα.

 

Έχει γίνει η Ορλάντο. 

 

Ορλάντο

 

Το μυθιστόρημα του Ορλάντο και η παράσταση στο Θέατρο Τόπος Αλλού είναι η ενσάρκωση και ο θρίαμβος του ανδρόγυνου, της μεταμόρφωσης, της ταυτότητας και των δύο φύλων. Στην παράσταση ο Ορλάντο δοξάζεται ως άνδρας και ως γυναίκα. Τον γοητευτικό Ορλάντο που μεταμορφώνεται επί σκηνής σε γυναίκα υποδύεται η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, ενώ η Πέγκυ Σταθακοπούλου ακούγεται στον ρόλο της Βιρτζίνια Γουλφ.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ορλάντο».

 

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη, 210 8656004, 210 8679535, 210 8624392

 

Οδηγός Θεάτρου