Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο.
Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο.

 

Φρεσκάδα του Αιγαίου, αρώματα της Ανατολής και γεύσεις Μεσογείου. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την Πιπεριά που εδώ και 18 χρόνια φημίζεται για τους ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά της σε όλη την Αθήνα.

 

Πιστή στην ίδια φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια, η μοντέρνα ψαροταβέρνα του Ψυχικού συχνά παρουσιάζει νέες προτάσεις χωρίς να ξεφεύγει απ' τις γνώριμες γεύσεις, ενώ στο μενού θα βρεις ακόμα και σήμερα μερικά απ' τα πρώτα της best seller πιάτα.

 

Στον όμορφο, μίνιμαλ χώρο της με την πλακόστρωτη αυλή που δίνει μια νησιώτικη νότα, σε απόλυτη αρμονία με το κατά βάση θαλασσινό μενού, θα γευτείς εκλεκτούς μεζέδες και μεσογειακά πιάτα.

 

Ανοιχτά καθημερινά μετά τις 2 και Σαββατοκύριακο από τη 1 το μεσημέρι (τις Κυριακές κλείνει στις 6).
Ανοιχτά καθημερινά μετά τις 2 και Σαββατοκύριακο από τη 1 το μεσημέρι (τις Κυριακές κλείνει στις 6).

 

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, παναρισμένες με panko κροκέτες μπακαλιάρου που φτάνουν στο πιάτο με ταρτάρ παντζαριού και αγιολί με κάρι, ψητά καλαμάρια με μαύρη σκορδαλιά, φρέσκος σολομός στη σχάρα με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι basmati είναι μερικά μόνο απ' τα πιάτα που αξίζουν την προσοχή σου σε ένα μενού που συμπληρώνεται καθημερινά από φρέσκα κυρίως μικρόψαρα.

 

Στην Πιπεριά θα εκτιμήσεις επίσης δεόντως τη μεγάλη ποικιλία σε ούζο και τσίπουρο, αφού διαθέτει 50 ετικέτες, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η ελληνική wine list με 35 ετικέτες.

 

Ό,τι κι αν φας, θυμήσου να κρατήσεις χώρο τουλάχιστον για μια δροσερή πανακότα με καρύδα και σάλτσα μάνγκο, για έναν εγγυημένο γλυκό επίλογο.

 

Πιπεριά, Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, 210 6729114, www.piperia.com.gr, facebook