Το μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα από την ελληνική, ιταλική, ισπανική μέχρι και τη μαροκινή και τη λιβανέζικη κουζίνα.
Το μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα από την ελληνική, ιταλική, ισπανική μέχρι και τη μαροκινή και τη λιβανέζικη κουζίνα.

 

Η βασίλισσα της Μεσογείου Sayyida Al Hurra, που κατάφερε να ενώσει τις κουζίνες και τις γευστικές συνήθειες των χωρών της Μεσογείου, χάρισε την έμπνευση για την ονομασία του καινούργιου εστιατορίου SAH. Ένας all day χώρος στην πλατεία Μαβίλη, στη θέση του πρώην Ginger, ανακαινίστηκε και με φρέσκια διάθεση άνοιξε τις πύλες του.

 

Εντυπωσιακή η πληθωρική μπάρα που αναδεικνύεται από τον τεράστιο καθρέφτη, ενώ το λευκό τζαμένιο διαχωριστικό της μουσικής σκηνής επιτρέπει να φαίνεται η δράση στην κουζίνα.

 

Με κέφι και έμπνευση από τις κουζίνες της Μεσογείου μπήκε στην κουζίνα του SAH ο σεφ Κώστας Τερζούδης, που έχει μακρά πορεία στα εστιατόρια Σπονδή, Mezzo Mezzo, Villa Mercedes, βασιζόμενος στα φρέσκα υλικά.

 

Ο σεφ σερβίρει πλούσιο πρωινό με νόστιμες παρασκευές αυγών, φυσικούς χυμούς και smoothies, ενώ το μεσημέρι ετοιμάζει σπιτικό φαγητό. Η βραδινή κάρτα περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα από την ελληνική, ιταλική, ισπανική μέχρι και τη μαροκινή και τη λιβανέζικη κουζίνα που διαθέτουν τον πλουραλισμό της Μεσογείου.

 

Ο απόλυτα ενημερωμένος και ευγενικός σερβιτόρος εξηγεί και δίνει πληροφορίες για τα πιάτα. Εμείς αρχίσαμε με γκιουζλεμέ (€7,50) σε παραδοσιακή συνταγή από τη Θράκη, τον τόπο καταγωγής του σεφ. Τιμήσαμε τη μοσχοβολιστή πίτα με τα αρωματικά χόρτα και το τραγανό χειροποίητο φύλλο. Πολύ ωραία η ιδέα το συνοδευτικό αϊράνι που σερβίρεται σε σφηνάκι.

 

Καλοφτιαγμένη η Endive, μια τάρτα από σφολιάτα (€12) επάνω στην οποία θρονιάζεται το σοτέ αχλάδι, ενώ συνοδεύεται από μπαλίτσες τυρί Στίλτον και πράσινη σαλάτα. Νοστιμότατος ο συνδυασμός των υλικών που έκανε ασκήσεις γευστικής ισορροπίας μεταξύ αλμυρού και γλυκού.

 

Λαχματζούν με πικάντικο κιμά και αυγό.
Λαχματζούν με πικάντικο κιμά και αυγό.

 

Ενδιαφέρον αποδείχτηκε το παιχνίδι των υλικών της χορταστικής σαλάτας με ρόκα, παντζάρια, σύκο ξερό, ξηρούς καρπούς, τυρί νιβατό και βινεγκρέτ κουμανταρία (€10). Τα καλοφτιαγμένα ραβιόλια με ουρά μοσχαρίσια, μυρωδάτη κρέμα μανιταριών, σπανάκι σοτέ, τρούφα και αέρα παρμεζάνας είναι πεντανόστιμα (€18,50).

 

Από τον φούρνο βγήκε λαχταριστό το λαχματζούν (€8), προσεχτικά ψημένο. Επάνω στη λεπτή τραγανή ζύμη απλώνεται ο μπαχαρένιος και πικάντικος κιμάς που τονίζει την εξωτική διάσταση του πιάτου, την οποία απογειώνει το αυγό.

 

 

 

Άρωμα Μαρόκου προσφέρει το χυμώδες κότσι αρνιού με χαρίσα στο tajine, συνοδεία κουσκούς φρούτων, ξηρών καρπών και πίκλας λεμόνι (€20). Η οινική λίστα προσφέρει αξιόλογες οινικές προτάσεις με πολύ καλή τιμολόγηση.

 

Ο Κώστας Τερζούδης παρουσιάζει τη δική του άποψη στο γαλακτομπούρεκο με το καραμελωμένο φύλλο, κρέμα κατσικίσιου γάλακτος, παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο μέλι (€7). Αξίζει να αμαρτήσεις! Αναζητήστε τις βραδιές με live μουσική και θα συναντήσετε εξαιρετικές τζαζ μπάντες που θα συνοδεύσουν το δείπνο ή το κοκτέιλ σας με τον καλύτερο τρόπο.