PBJ με ναμελάκα φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και παγωτό από ξεροψημένο ψωμί.
PBJ με ναμελάκα φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και παγωτό από ξεροψημένο ψωμί.

 

Το Première Restaurant & Lounge Bar στην κορυφή του Athenaeum Intercontinental επιβεβαιώνει με το καινούργιο του μενού τη συμμετοχή του στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας.

 

Ο executive chef Μιχάλης Νουρνόγλου, ο οποίος ηγείται της κουζίνας του, ωριμάζει και ταυτόχρονα συνεχίζει τους πειραματισμούς του με τις τεχνικές και τα υλικά, χωρίς να επιτρέπει στη φαντασία του να υποκύπτει σε γεωγραφικούς και εθνικούς περιορισμούς.

 

Γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά και ασιατικά στοιχεία συνυπάρχουν στο φαγητό που προτείνει το Premiere, δείχνουν ωστόσο να έχουν ομογενοποιηθεί με την ενορχήστρωση του σεφ.

 

Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και το κάθε πιάτο βασίζεται σε ένα εποχικό υλικό που ο σεφ αγαπά και θέλει να αναδείξει. Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά: «Εμπνέομαι από την εποχικότητα, τις παραστάσεις μου από τα βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού όπου θήτευσα αλλά και τις μνήμες μου».

 

Το καλαμάρι, ψημένο με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, κάππαρη, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής, είναι αέρινο και εντυπωσιάζουν οι εντάσεις στη γεύση (€16) ‒ πιάτο που καταγράφεται στη γευστική μνήμη.

 

Ακολουθούν ψητές αγκινάρες Ιερουσαλήμ με νεροκάρδαμο, αχλάδι, καβουρδισμένο αμύγδαλο και χειροποίητο πρόβειο αλλαντικό τύπου coppa που κοντράρει όμορφα με τη γλυκύτητα της αγκινάρας (€18).

 

Ψητές αγκινάρες Ιερουσαλήμ με νεροκάρδαμο, αχλάδι, καβουρδισμένο αμύγδαλο και χειροποίητο πρόβειο αλλαντικό τύπου coppa.
Ψητές αγκινάρες Ιερουσαλήμ με νεροκάρδαμο, αχλάδι, καβουρδισμένο αμύγδαλο και χειροποίητο πρόβειο αλλαντικό τύπου coppa.

 

Φτιαγμένο με τέχνη ήρθε το λαβράκι ψημένο σε βούτυρο, που συνοδεύεται από βελούδινο πουρέ κουνουπίδι, καρύδα, λεμόνι τουρσί, μια πινελιά κάρι μαντράς και σταφίδες βρασμένες σε γάρο που δίνουν το κρεσέντο στην επίγευση (€29).

 

Στο κεντρικό θέμα του δείπνου, ο σιγομαγειρεμένος λαγός σε μεγάλο ραβιόλι με φουαγκρά, καμένο κρεμμύδι και δαμάσκηνο, περιχυμένος με τη σάλτσα του, σοκολάτα και τρούφα, είναι ένα αξέχαστο γευστικό ποίημα (€35). Το πιάτο αυτό, όπως λέει ο σεφ, είναι μια παιδική γευστική μνήμη, προσαρμοσμένη με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών.

 

Αστακός ποσέ με σπιτικά λαζάνια, κολοκύθα και εσπεριδοειδή με κόλιανδρο.
Αστακός ποσέ με σπιτικά λαζάνια, κολοκύθα και εσπεριδοειδή με κόλιανδρο.

 

Ευφάνταστα και φτιαγμένα με τέχνη είναι και τα επιδόρπια, όπως ο κύλινδρος με σοκολάτα Guanaja, κάσιους και παγωτό καραμέλα miso (€15). Δίπλα σε ένα τέτοιο μενού, η λίστα των κρασιών δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιάζει αντίστοιχο ενδιαφέρον. Πράγματι, με την επιμέλεια του εξαιρετικού σομελιέ Γιώργου Σπύρου η κάβα του Première προσφέρει μια σπουδαία οινική εμπειρία.

 

Στη λίστα του εστιατορίου θα βρεις περισσότερες από 300 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα και μάλιστα 40 από αυτές σε ποτήρι, που σου δίνουν αντιπροσωπευτική κάλυψη των σημαντικότερων οινοπαραγωγικών περιοχών του πλανήτη.

 

Γλυκό «υπό κατασκευή» με μους φουντούκι, καφέ και σορμπέ μπανάνα.
Γλυκό «υπό κατασκευή» με μους φουντούκι, καφέ και σορμπέ μπανάνα.

 

Ευφάνταστα και φτιαγμένα με τέχνη επιδόρπια.
Ευφάνταστα και φτιαγμένα με τέχνη επιδόρπια.

 

Η λίστα δεν είναι πλούσια μόνο σε ετικέτες αλλά και σε χρονιές, που σου παρέχουν την ευκαιρία, αν το επιθυμείς, να εξετάσεις τη χρονολογική δυναμική που παρουσιάζουν κάποια κρασιά με υψηλό οινολογικό status.

 

Το νέο μενού του Première είναι ικανό να κλέψει τις εντυπώσεις και από την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που αποτελεί το διαχρονικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εστιατορίου.