Η μπάρα σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κουνινιώτης και δημιουργεί ο Πάνος Κούγιας, όπως το Jack Sparrow με παλαιωμένο ρούμι και passion fruit.
Η μπάρα σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κουνινιώτης και δημιουργεί ο Πάνος Κούγιας, όπως το Jack Sparrow με παλαιωμένο ρούμι και passion fruit.

 

Μερικές φορές οι all day χώροι ενδέχεται να υποφέρουν από έλλειψη συγκεκριμένης ταυτότητας σε ό,τι αφορά την αίσθηση που αποπνέουν, το φαγητό που προσφέρουν να είναι χωρίς ενδιαφέρον ή να είναι αρκετά διεκπεραιωτικοί στο σέρβις. Όλα, βέβαια, έχουν να κάνουν με τη φροντίδα που τους αποδίδει κανείς ή με τους στόχους που θέτει.

 

Ο φρέσκος, μοντέρνος, all day χώρος με την ονομασία «Επήρεια» που έκανε πριν από πέντε μήνες το ντεμπούτο του στην κλασική πλατεία Προσκόπων δείχνει να έχει υπερβεί τα πιθανά προβλήματα, καθώς νέοι άνθρωποι με κέφι, εμπειρία και όνειρα τον τρέχουν και σίγουρα η φιλοξενία τους είναι από τα πρώτα θετικά μηνύματα που εισπράττεις. Η οικογένεια Μπακογιαννάκη που διατηρεί το ξενοδοχείο «Art Mainalon» στη Βυτίνα έκανε το επόμενο βήμα με τη νέα γενιά της στο τιμόνι, τον Γιώργο Μπακογιαννάκη, και φροντίζοντας να δοθεί προσοχή σε κάθε λειτουργική και διακοσμητική λεπτομέρεια.

 

Ο φρέσκος, μοντέρνος, all day χώρος με την ονομασία «Επήρεια» που έκανε πριν από πέντε μήνες το ντεμπούτο του στην κλασική πλατεία Προσκόπων.
Ο φρέσκος, μοντέρνος, all day χώρος με την ονομασία «Επήρεια» που έκανε πριν από πέντε μήνες το ντεμπούτο του στην κλασική πλατεία Προσκόπων.

 

Ζεστή υποδοχή, λοιπόν, και ένα ποτήρι με Kir Royal ενισχυμένο με μήλο, κανέλα και γαρίφαλο για το ξεκίνημα είναι ό,τι πρέπει. Στην κουζίνα δημιουργούν οι σεφ Θάνος Γεωργίου και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, έχοντας στήσει μια κάρτα που ξεχειλίζει φρεσκάδα, με πιάτα ωραία τόσο στην εκτέλεση όσο και στην παρουσίαση.

 

Τιμήσαμε δεόντως την τραγανή σαλάτα με τα δροσερά λαχανικά, ψητό μανούρι, ρόδι, ηλιόσπορο και καβουρντισμένο σουσάμι που συνδυάζεται με σος μπαλσάμικου φτιαγμένη με μουστάρδα αγγλικού τύπου και μέλι (€7). Για τη συνέχεια, κάτι εκλεπτυσμένο που ισορροπεί μεταξύ καλού γούστου και γεύσης:  (€10). Ένα πιάτο ανάλαφρο, με το κοτόπουλο μια ιδέα περισσότερο ψημένο όμως.

 

Αφήσαμε τις χειροποίητες πίτσες για επόμενη επίσκεψή μας και δοκιμάσαμε ένα cheeseburger με αφράτο ψωμί μπριός, μοσχαρίσιο κιμά, έμενταλ, iceberg, ντομάτα και mayo σος (€7), σερβιρισμένο σε ξύλινο πλατό που συνοδευόταν από φρεσκοτηγανισμένες τραγανές πατάτες με τη φλούδα τους και σος κοκτέιλ. Απολαυστικό, ισορροπημένο, με έντονη τη γεύση του κρέατος. Για τον επίλογο, ταιριαστή είναι η διακριτική γλύκα του cheesecake με χειροποίητη καραμέλα που σερβίρεται σε ποτήρι (€5).

 

Στο Επήρεια μπορείς να απολαύσεις από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15:00 ελκυστικές προτάσεις από το brunch menu. Η μπάρα σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κουνινιώτης και δημιουργεί ο Πάνος Κούγιας, όπως το Jack Sparrow με παλαιωμένο ρούμι και passion fruit.