Φιλέτο ψαριού με πουρέ κουνουπίδι, αμύγδαλα και σάλτσα με κάρυ.
Φιλέτο ψαριού με πουρέ κουνουπίδι, αμύγδαλα και σάλτσα με κάρυ.

 

Το Byzantino, το εστιατόριο του Hilton, φλερτάρει φέτος στο μενού του με τα ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας για το αθηναϊκό εστιατόριο που σκοπεύει να μας κανακέψει με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που σερβίρονται στον χαλαρό χώρο του. Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας μαγειρεύει με κέφι και τέχνη και παρουσιάζει πιάτα όπως η ψητή σφέλα Μεσσηνίας που τη συνοδεύει με γλυκό κουταλιού κυδώνι (€16) – ένας ωραίος συνδυασμός αλμυρού και γλυκού. Η σαλάτα με ρόκα και σπανάκι έρχεται πληθωρική και συνδυάζεται με τραγανά κομματάκια παναρισμένου καβουρμά, νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, κουκουνάρι, λιαστή ντομάτα και «ντύνεται» με ντρέσινγκ από οξύμελι που χρειάζεται ενίσχυση για να ακουστεί και να χαρίσει ένταση στο πιάτο (€18). Ωραία η ιδέα της σούπας με ψητά μαυρομάτικα φασόλια και κριθάρι με ντομάτα, σέλινο, καρότο και καπνιστή πάπρικα (€14). Ένα υγιεινό χορτοφαγικό πιάτο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Ευχάριστο ως πρόταση το ραβιόλι παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκια τρούφα και σος μπεσαμέλ με γιαούρτι και τραχανά (€21). Ανάλαφρη γεύση, με την τρούφα να κλέβει την παράσταση. Το μενού προσφέρει την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

 

Η σαλάτα με ρόκα και σπανάκι συνδυάζεται με τραγανά κομματάκια παναρισμένου καβουρμά, νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα.
Η σαλάτα με ρόκα και σπανάκι συνδυάζεται με τραγανά κομματάκια παναρισμένου καβουρμά, νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα.

 

Αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας για το αθηναϊκό εστιατόριο που σκοπεύει να μας κανακέψει με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που σερβίρονται στον χαλαρό χώρο του.
Αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας για το αθηναϊκό εστιατόριο που σκοπεύει να μας κανακέψει με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που σερβίρονται στον χαλαρό χώρο του.