Μανιάτικο πρωινό: Λαλαγγίδες με μέλι, φέτα & γραβιέρα, μικρή σαλάτα, μαρμελάδα σύκου και ποικιλία από ψωμάκια.
Μανιάτικο πρωινό: Λαλαγγίδες με μέλι, φέτα & γραβιέρα, μικρή σαλάτα, μαρμελάδα σύκου και ποικιλία από ψωμάκια.

 

Το ελληνικό street food αποτελεί μία από τις αναπτυσσόμενες τάσεις στο σκηνικό της αθηναϊκής εστίασης και είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια το καθημερινό φαγητό να είναι προσεγμένο και να προσφέρεται μέσα από καλόγουστους χώρους. Το ολοκαίνουριο 7 Cactus που άνοιξε στο Κουκάκι μας συστήνεται ως Greek street deli και αυτό που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά είναι ο χώρος. Μια εντυπωσιακή μονοκατοικία του 1905 κρατάει ακόμη μέρος της γοητείας της, φιλοξενώντας στους χώρους του ισογείου το 7 Cactus. Οι επιχειρηματίες του επιτυχημένου Μάνη Μάνη προχώρησαν στη δημιουργία του 7 Cactus, διατηρώντας το αυθεντικό ξύλινο δάπεδο και τα παλιά χρωματιστά πλακάκια που ενσωματώνονται όμορφα στο μοντέρνο κατάλευκο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν το ψυγείο-βιτρίνα με τα τυριά και τα αλλαντικά, η ανοιχτή κουζίνα και ο κομψός καναπές.

 

Εδώ θα έρθεις από το πρωί για καφέ, φρέσκους χυμούς, αλλά και για να απολαύσεις ελληνικό πρωινό. Την επιμέλεια στην κουζίνα έχει αναλάβει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης. Θα δοκιμάσεις αλμυρές τηγανίτες (€6), για την ακρίβεια έναν πύργο με τροφαντές τηγανίτες φτιαγμένες από πατάτα και γλυκοπατάτα Νάξου, ψητό ταλαγάνι και στην κορυφή ένα…τηγανητό αυγό, ενώ το συνοδευτικό μέλι από ρείκι είναι προαιρετικό. Φρεσκάδα στο φουλ σού προσφέρει η σαλάτα με τα ολόφρεσκα κολοκυθάκια που κόβονται τη στιγμή της παραγγελίας, μαρινάρονται σε λεμόνι, ελαιόλαδο και μπούκοβο και σερβίρονται πάνω σε φέτα ψητού ψωμιού με κατσικίσιο τυρί και ξύσμα λεμονιού (€6). Τραγανά τα κολοκυθάκια και αφήνουν πικάντικη επίγευση.

 

Λαδένια Κιμώλου με χειροποίητη ζύμη.Οι προτάσεις με τα σάντουιτς είναι ελκυστικές, ειδικά αυτό με γέμιση από σιγομαγειρεμένη και μελωμένη μοσχοβολιστή μοσχαρίσια ουρά. Από τα κυρίως πιάτα, δύσκολο να αντισταθείς στα κεφτεδάκια που ζυμώνονται με ούζο και δυόσμο. Τραγανά απέξω και αφράτα μέσα, μοσχοβολούν και τους πάει η μαϊντανοσαλάτα Σύρου που τα συνοδεύει με τις τραγανές πίτες (€6,50). Τα σουτζουκάκια ρεβιθιού γεμιστά με μους φέτας είναι λιλιπούτεια, με ήπια γεύση, όμως την παράσταση στο πιάτο κλέβουν τα συνοδευτικά υπέροχα κονφί ντοματίνια που είναι ψημένα διακριτικά (€5). Ο καγιανάς σερβίρεται σε μοντέρνα εκδοχή, με ψωμί ψητό και από πάνω αυγό μάτι με σάλτσα ντομάτας και μπόλικο κρεμμύδι. Η δυνατότητα να προστεθεί στο πιάτο λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι ή σύγκλινο θα ανεβάσει σε γευστικούς πόντους το πιάτο.

 

Ο συνδυασμός κλασικού πνεύματος και πρωτοτυπίας χαρακτηρίζει τα επιδόρπια. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με μους γιαουρτιού σοκολάτας αρωματισμένος με λεμόνι και πορτοκάλι και ενισχυμένος με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς είναι δροσερός και ωραιότατος (€5). Το μενού συνοδεύει μια μικρή λίστα με κρασιά κυρίως από τη Μονεμβασιά, λίγα αποστάγματα και μπίρες. Στο 7Cactus θα περάσεις όμορφα και φιλόξενα από τις 8:00 μέχρι τις 18:00 και θα γίνει το στέκι σου.

 

Την επιμέλεια στην κουζίνα έχει αναλάβει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.
Την επιμέλεια στην κουζίνα έχει αναλάβει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.

 

7Cactus, Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865.