Τα ανοιξιάτικα βράδια οι κήποι της πόλης τραβούν σαν μαγνήτης. Ένας πραγματικά ατμοσφαιρικός κήπος που μας κλείνει προκλητικά το μάτι είναι αυτός στο εστιατόριο K for Kiku στο Ψυχικό. Άφθονα φυτά και κομψή διακόσμηση, με το ξύλο να κυριαρχεί και μαζί οι αποχρώσεις στο μαύρο της νύχτας και το μοβ να δίνουν τον τόνο. Εδώ, σε ένα ήρεμο περιβάλλον θα απολαύσεις την κουζίνα Nikkei που γεννήθηκε μέσα από τον συνδυασμό της γιαπωνέζικης με την περουβιανή μαγειρική κουλτούρα.

 

Στο τραπέζι προσγειώνονται πιάτα σε εκτυφλωτικά χρώματα, με φίνες γεύσεις που γίνονται ανάρπαστες. Έχει ενδιαφέρον να γνωρίσεις τις καλές πρώτες ύλες των περουβιανών υλικών, όπως οι ποικιλίες πιπεριάς και πατάτας με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, που αναδεικνύουν τις γεύσεις τους μέσα από απλές τεχνικές. Θα δοκιμάσεις από μαγιάτικο Tiradito, όπου οι λεπτές φέτες του ψαριού δένουν ιδανικά με τη σος περουβιανής πιπεριάς και τζίντζερ, γαρίδες τυλιγμένες σε αέρινη τεμπούρα με σος πόνζου μέντας, μέχρι χοιρινά παϊδάκια Ιberico καραμελωμένα με περουβιανή BBQ σος. Από την μπάρα βγαίνουν δροσερά κοκτέιλ που έχουν ως βασικά συστατικά τους τα sake και pisco, που είναι τα παραδοσιακά ποτά της Ιαπωνία και του Περού. Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα.