Στα ορεκτικά φιγουράρει το πιάτο-υπογραφή του σεφ, η σαλάτα φακή, που στην κορυφή της έχει ένα αυγό ποσέ και ενισχύεται με σχοινόπρασο.
Στα ορεκτικά φιγουράρει το πιάτο-υπογραφή του σεφ, η σαλάτα φακή, που στην κορυφή της έχει ένα αυγό ποσέ και ενισχύεται με σχοινόπρασο.

 

«Η Polly Maggoo μπορεί να είναι η Αθήνα που μεταμορφώνεται, οι γειτονιές της που αλλάζουν». Με αυτήν τη φράση, όπως θυμάμαι, μας υποδεχόταν το μενού του μπιστρό Polly Maggoo του σεφ Γιώργου Ηλιού στην περιοχή του Μεταξουργείου όταν άνοιξε το 2010. Προφητική, μια και το Polly Maggoo αποφάσισε να αφήσει το κέντρο και να κάνει ντεμπούτο στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού.

 

Ο καινούργιος χώρος μοιράζεται σε δύο επίπεδα, είναι στημένος με άποψη και γνώση από τον συνιδιοκτήτη Χάρη Μιχαλογιαννάκη, σκηνοθέτη, και την αρχιτέκτονα Παναγιώτα Καμπέρου. Στο πρώτο επίπεδο τα τραπέζια είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο στη λογική των γαλλικών μπιστρό και στο βάθος ένα γοητευτικό μπαρ, φτιαγμένο με πολύχρωμες ψηφίδες διά χειρός Ηλέκτρας Παπαγιαννάκη. Ο Γιώργος σε υποδέχεται με χαρά στον νέο χώρο, έχοντας στήσει με κέφι την κάρτα του μενού με προτάσεις από τη γαλλική κουζίνα που εμπνέεται από τα υλικά της εποχής.

 

Στα ορεκτικά φιγουράρει το πιάτο-υπογραφή του σεφ, η σαλάτα φακή, που στην κορυφή της έχει ένα αυγό ποσέ και ενισχύεται με σχοινόπρασο (€9). Γευστική η σπυρωτή φακή που απογειώνεται όταν αναμειχθεί με τον κρόκο του αυγού. Πεθυμήσαμε τα σαλιγκάρια όπως τα μαγειρεύουν στη Γαλλία, που είναι σοταρισμένα με σκόρδο, ντομάτα και αρωματισμένα με δεντρολίβανο και έρχονται σε ωραίο σκεύος (€9). Από τις τρεις σαλάτες επιλέξαμε αυτήν με τα ανάμεικτα σαλατικά που συνόδευε ζεστό κατσικίσιο τυρί και ωραία βινεγκρέτ με μουστάρδα Dijon (€8). Τραγανά τα φύλλα από τα σαλατικά που συνόδευε η βινεγκρέτ και ταιριαστό το κατσικίσιο τυρί. Το ριζότο, αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και παρμεζάνα (€12), ήταν απλό και καλοφτιαγμένο.

 

Σίγουρα, τις δάφνες διεκδικεί το πιάτο με το φιλέτο φαγκρί πάνω σε καραμελωμένο φινόκιο, πατάτες σοτέ και σος «Soupe aux moules» (€13). Το φαγκρί, ψημένο αριστοτεχνικά, με τραγανή την πέτσα και ζουμερή τη σάρκα του, συνοδευμένο ταιριαστά από το καραμελωμένο φινόκιο και τη μεταξένια σος, ήταν πεντανόστιμο. Ένα πιάτο που μας απασχόλησε ευχάριστα με κουβέντες και ανταλλαγή απόψεων για το παιχνίδι της υφής των υλικών και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε γευστικά. Ακολούθησε το συκώτι γάλακτος με κονιάκ και αληθινό, καλοφτιαγμένο πουρέ πατάτας (€13). Για το τέλος ήρθε μια ανάλαφρη μους λεμονιού με τραγανά φύλλα (€5). Το Polly Maggoo διαθέτει και ενδιαφέροντα κατάλογο κρασιών που μπορείς να συνοδεύσεις με μικρά πιάτα που φιγουράρουν στην αρχή του καταλόγου. Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει μπει ήδη η καινούργια διεύθυνση στο καρνέ εξόδου των Αθηναίων.

 

Ο καινούργιος χώρος μοιράζεται σε δύο επίπεδα, είναι στημένος με άποψη και γνώση από τον συνιδιοκτήτη Χάρη Μιχαλογιαννάκη, σκηνοθέτη, και την αρχιτέκτονα Παναγιώτα Καμπέρου
Ο καινούργιος χώρος μοιράζεται σε δύο επίπεδα, είναι στημένος με άποψη και γνώση από τον συνιδιοκτήτη Χάρη Μιχαλογιαννάκη, σκηνοθέτη, και την αρχιτέκτονα Παναγιώτα Καμπέρου

 

Polly Maggoo, Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, 210 5241120