To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς

Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας δημιουργεί απλές αλλά διακριτές γεύσεις στο παλιό Beau Brummel

21.6.2016 | 09:20
To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο.


 

Το Zambri είναι ένας ολοκαινούργιος all day χώρος σε ένα όμορφο αρχοντικό της Κηφισιάς που φιλοξενούσε παλιότερα το Beau Brummel. Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Χαίρεσαι τα άφθονα φυτά, τους φοίνικες, τα vintage πλακάκια, το ξύλο από καρυδιές του Αγίου Όρους, τις ιδιαίτερες ταπετσαρίες, τους κομψούς πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες με τις μαξιλάρες και τις ξύλινες τετράγωνες πολυθρόνες. 

 

Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο. Όλα αυτά συνθέτουν μια πρόταση εξόδου, κατά την οποία τρως ή περνάς χαλαρά, ανάλογα με τις διαθέσεις της στιγμής. Μπορεί να σου είναι αρκετό να δοκιμάσεις μια σαλάτα με πιπεράτα φύλλα ρόκας, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος, καρπάτσιο σπαράγγια, ψητά ντοματίνια και τυρί σε λεπτοκομμένες φέτες Σαν Μιχάλη (€12). Είναι πλούσια και δροσιστική και θα τη συνοδεύσεις με ένα ποτήρι Σαββατιανό του Παπαγιαννάκου. Ή ακόμη ένα πιάτο με ηπειρώτικη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο χωριάτικο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και πράσινη πιπεριά (€7,50), φτιαγμένη με μαεστρία που εκφράζει τις καταβολές του σεφ Γιώργου Καπέρδα. Μπορείς, όμως, να οργανώσεις και ένα πλούσιο τραπέζι, επιλέγοντας ένα υπέροχο πιάτο με χειροποίητο καβουρμά κοτόπουλο γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης που πανάρεται και περνάει διακριτικά από τηγάνι, τελειώνει στον φούρνο και σερβίρεται με μια πινελιά μέλι και χαρίσα (€8,50). Έρχεται στο τραπέζι μέσα σε ένα εντυπωσιακό vintage γυάλινο σκεύος με καπάκι. Απολαμβάνεις τη ζουμερή ευχάριστη γεύση που τινάζει στα ύψη το παιχνίδι με τις πικάντικες και γλυκές εντάσεις. Το γιουβέτσι μπολονέζ με λάδι τρούφας μαγειρεύεται υπομονετικά στον ξυλόφουρνο και έρχεται σε πήλινο σκεύος (€14,50). Πρόκειται για το κλασικό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό, με το μελωμένο κριθαράκι να δένει με τον καλομαγειρεμένο κιμά που μοσχοβολάει.

 

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς
Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον.

 

Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας εκφράζει στα πιάτα του δημιουργικότητα και επικεντρώνεται σε ποιοτικά υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας. «Θέλω να κάνω κουζίνα εμπιστοσύνης. Δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω. Επιλέγω υλικά από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς» λέει και το πάθος του για τη μαγειρική δεν κρύβεται. Στην κάρτα με τα πιάτα ημέρας φιγουράρουν από γιουβαρλάκια κόκορα με τραχανά και μπακαλιάρο φρικασέ έως κυριακάτικο ψητό κρέας με πατάτες, λαχανικά και σάλτσα ψητού – κουζίνα σπιτική. Το «καλό χέρι» του σεφ το ανακαλύπτεις σε ένα καλοφτιαγμένο μπέργκερ Black Angus με τυρί τσένταρ, μπέικον, πίκλες, καυτερή μαγιονέζα και Jack Daniels BBQ σος (€11,50) που συνοδεύει μικρή σαλάτα και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Αφράτο το ψωμί, απολαυστικό το μπιφτέκι, που η μαγιονέζα τού χαρίζει πικάντικες νότες, και απόλυτα χορταστικό.

 

Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα. Δημιουργική και ενδιαφέρουσα η κάρτα των επιδορπίων, με το καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα, παγωτό, αμύγδαλα και περιχυμένο με ζεστή σάλτσα σοκολάτας να κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις. Στο Ζambri θα περάσεις όμορφα όλες τις ώρες της ημέρας.

 

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς
Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα.
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά
210 623 0063
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |