Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Αν γνωρίζεις την Ιταλία ως κέντρο της μόδας, τότε θα πρέπει να επικαιροποιήσεις τις γνώσεις σου και να την κατατάξεις ως χώρα του gelato. Κι αν θέλεις να γνωρίσεις το γνήσιο ιταλικό gelato, τότε θα πρέπει να πας μέχρι το Μelt, του οποίου οι δημιουργοί κάθε χρόνο βρίσκονται στην Ιταλία για να μαθαίνουν ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί σε τεχνικές, συνταγές και γεύσεις.

 

Το gelato spot που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας μάς φέρνει σε επαφή με ένα από τα πιο γευστικά και υγιεινά γλυκά της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής.

 

Γιατί τα παγωτά που δημιουργούν ο Χρήστος και η Γιώτα στο Melt με φρέσκες πρώτες ύλες έχουν στόχο τη δημιουργία ντελικάτων και αέρινων γεύσεων που σου επιτρέπουν να απολαύσεις κάθε συστατικό που συμμετέχει σε αυτές.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Στα all time classic του Μelt συγκαταλέγεται η σοκολάτα, η οποία γίνεται με 100% in house συνταγή, το καλοκαιρινό μασκαρπόνε με τζίντζερ και λάιμ, το εξαιρετικό φιστίκι αλλά και το σορμπέ μοσχολέμονο με σοκολάτα και μέντα.

 

Οι λάτρεις της βανίλιας θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν τη βανίλια Μαδαγασκάρης που αρωματίζεται με μπέρμπον, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου ένα κουτί από τα χειροποίητα παγωτίνια του Melt (η λευκή σοκολάτα με φιστίκι και η γεύση καρύδα καλυμμένη με μαύρη σοκολάτα είναι από τα must try).

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Κι αν σε βασανίσει για ώρα το ερώτημα τι συνδυασμό να κάνεις, τα δίδυμα αδέλφια του Melt έχουν την απάντηση: «Δοκίμασε τη γεύση που θέλεις ατόφια, με λίγη αυθεντική σαντιγί».

 

Εξάλλου, το Melt θα γίνει καθημερινή σου στάση, ώστε να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις που ανανεώνονται κάθε τόσο, δίνοντας χώρο στην έμπνευση που κρύβεται πίσω από κάθε συνταγή.

 

Αιόλου 19, Αθήνα, 210 3231548, FB: MELT @melt.athens), Instagram melt.athens