Η περιοχή πίσω από το Hilton έχει μια δική της ατμόσφαιρα. Σαν να επικρατεί ένα ιδανικό μικροκλίμα που ευνοεί τη διασκέδαση, και μάλιστα στην πιο κοσμοπολίτικη version της. Σε αυτήν τη γειτονιά του κέντρου ήρθε να προστεθεί το Rakkan, που γίνεται το νέο must visit spot και μεταφέρει στην οδό Βεντήρη ασιατική αύρα και την κουλτούρα της γιαπωνέζικης κουζίνας.

 

Το νέο Isakaya Sushi Bar προτείνει μια εκδοχή της fusion ιαπωνικής γαστρονομίας μέσα από ένα εξαιρετικό πρότζεκτ που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Γεωργαρίου (γνωστός από περίφημα ονόματα της Μυκόνου) και καταφέρνει να σε μυήσει όχι μόνο στις γεύσεις αλλά και στην παράδοση της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

 

Τρία αγαπημένα μας spots στη Hilton District
Rakkan. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Δύο σημαντικές περίοδοι, η Edo (1603 και 1867), κατά την οποία επικρατούσε η ψαροφαγία, και η Meiji (1867-1912), οπότε το κρέας κάνει την εμφάνισή του στη γαστρονομία της Ιαπωνίας, παρουσιάζονται σε ένα εντυπωσιακό μενού. Οι σεφ Άγγελος Τσιγκάκος και Σάββας Κωνσταντινίδης καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο αυτή την πλευρά της ιστορίας μέσα από πιάτα και τεχνικές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Το sushi σε διαφορετικές εκδοχές, με τόνο, φρέσκο χέλι, σολομό ή αυγά πέστροφας, είναι οπωσδήποτε στα πρώτα που πρέπει να γευτείς, αλλά όλες οι επιλογές είναι άκρως εντυπωσιακές τόσο σε εμφάνιση όσο και σε νοστιμιά, με τις εκλεκτές πρώτες ύλες να πρωταγωνιστούν. 

 

Σημαντική και η drinking πλευρά του Rakkan, με τον Ιωάννη Ρούσσο να δημιουργεί μια λίστα μείξεων από premium αποστάγματα, πολλά από τα οποία έρχονται από την Ιαπωνία. Εξάλλου, εδώ, εκτός από το pairing, ανάμεσα σε γεύσεις και κοκτέιλ, οι βραδιές συνεχίζονται με ανεβασμένα vibes σε ατμόσφαιρα μπαρ. Για πιο privé συναντήσεις, το σεπαρέ του Rakkan με το εντυπωσιακό ενυδρείο είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί αξέχαστες στιγμές. O χώρος είναι από μόνος του μια εμπειρία για τις αισθήσεις, με το αριστοκρατικό σκουρόχρωμο ξύλο να επικρατεί και την αμυγδαλιά του αιθρίου να θυμίζει ολάνθιστο κήπο. 

 

Τρία αγαπημένα μας spots στη Hilton District
Ventiri. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Ακριβώς δίπλα, στο νούμερο 7 της Βεντήρη, το γνωστό Ventiri Grillhouse συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την τέχνη του ψησίματος στα κάρβουνα, που εδώ ανεβαίνει επίπεδο. Κι αυτό χάρη όχι μόνο στην ψαγμένη τεχνική αλλά και στις εκλεκτές πρώτες ύλες που δημιουργούν πεντανόστιμα πιάτα. Οι premium κοπές πρωταγωνιστούν και είναι εκείνες που σε κάνουν να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά αυτό το grillhouse. 

 

Ανάμεσα στις προτάσεις του μενού εντυπωσιάζουν η picanha black angus ωρίμανσης 28 ημερών, το εξαιρετικό t-bone σβησμένο με Jack Daniels, το χοιρινό μάγουλο Iberico με πουρέ κουνουπίδι miso αλλά και η μπριζόλα tomahawk ή η σταβλίσια. Must-try το συκώτι σχάρας με μια γεύση που σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε παρόμοιο έχεις δοκιμάσει. Ειδικά για τις γιορτές ο κατάλογος του Ventiri Grillhouse περιλαμβάνει πιάτα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας που θα απολαύσεις μέσα σε ένα γιορτινό περιβάλλον.

 

Τρία αγαπημένα μας spots στη Hilton District
Ventiri. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το ίδιο ξεχωριστές είναι οι γευστικές στιγμές στο Agora Select. Μια σταθερή αξία της περιοχής όπισθεν του Χίλτον, όπου η elegant αισθητική συνδυάζεται με ένα μενού εμπνευσμένο από την ελληνική και την ευρωπαϊκή κουζίνα. Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δημιουργεί ιδιαίτερες προτάσεις με εξαιρετικά υλικά και σύγχρονες τεχνικές, παρουσιάζοντας πιάτα που σε προκαλούν να ανακαλύψεις νέα γευστικά μονοπάτια. Η εξερεύνηση αυτή συνοδεύεται από την ενημερωμένη λίστα κρασιών, για να ζήσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία. 

 

Τρία αγαπημένα μας spots στη Hilton District
Agora. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Για το μενού των γιορτών ετοιμάζονται προτάσεις που θα σε καταπλήξουν. Short wagyu με ρολό πατάτας, τρούφα και σάλτσα από Vinsanto Σαντορίνης με tonca και ραβιόλι γεμιστό με μοσχαρίσια μάγουλα, κρέμα σελινόριζας και σιρόπι από λιαστή ντομάτα. Το επιδόρπιο με καρυδόπιτα με pecan, namelaka λευκής σοκολάτας και καραμέλα είναι το sneak peek του μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν στο Agora Select. 

 

Το Rakkan, το Ventiri Grillhouse και το Agora Select ετοιμάζουν ξεχωριστές βραδιές για τη νύχτα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ιδιαίτερες γεύσεις και μουσικές που δημιουργούν γιορτινή ατμόσφαιρα. Και τα τρία σημεία στη Hilton District γίνονται προορισμός τις ημέρες αυτές, προσφέροντας απλόχερα μια ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση και κάνει τις γιορτές μοναδικές, όπως θα έπρεπε να είναι.

 

Τρία αγαπημένα μας spots στη Hilton District
Agora.

 

Rakkan, Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Facebook: Rakkan Athens, Instagram: rakkan_athens, rakkanathens.gr

 

Ventiri Grillhouse, Κωνσταντίνου Βεντήρη 5,  210 7295491, Facebook: Ventiri Grill House, Instagram: ventirigrillhouse, ventiri.gr

 

Agora Select, Κωνσταντίνου Βεντήρη 9, 210 7252252, Facebook: Agora Select Restaurant, Instagram: agoraselect, agoraselect.gr

Οδηγός Γεύσης