Το Θεραπευτήριο είναι το εμβληματικό όνομα που θα αναζητήσεις στα Πετράλωνα για να θυμηθείς την αξία της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας. Τόσο απλό όσο και φιλόξενο, οικείο και χαριτωμένο, αυτό το ιστορικό στέκι επιτελεί εδώ και χρόνια τον ρόλο του θεραπεύοντας όχι μόνο με τις γεύσεις αλλά και με το χαμόγελο των ανθρώπων του που ξέρουν ότι το φαγητό είναι μια καθημερινή ευχαρίστηση που πρέπει να προσφέρεις στον εαυτό σου. 

 

Θεραπευτήριο
Η κουζίνα του Θεραπευτηρίου βγάζει καθημερινά γύρω στα 10 πιάτα ημέρας που ξυπνάνε αναμνήσεις από το οικογενειακό τραπέζι.

 

Τα φρέσκα υλικά, οι διαλεχτές πρώτες ύλες και οι παραδοσιακές συνταγές συμπρωταγωνιστούν για να δημιουργήσουν ένα μενού με φαγητά της μαμάς που βρίσκουν τη θέση τους στα τραπεζάκια του Θεραπευτηρίου. Από λαχανοντολμάδες –δεν γίνεται να  μην τους έχεις δοκιμάσει– μέχρι μουσακά και λαδερά που ακολουθούν φυσικά τις εποχές όπως ένα γνήσιο ελληνικό πιάτο, ό,τι κι αν γευτείς έχει αυτήν τη νοστιμιά της σπιτικής φροντίδας. Εξαιρετικά και τα πιάτα με ολόφρεσκο ψάρι ημέρας που προδίδουν ότι οι θαλασσινοί θησαυροί είναι κομμάτι της γευστικής μας συνήθειας.

 

Θεραπευτήριο
Από λαχανοντολμάδες –δεν γίνεται να  μην τους έχεις δοκιμάσει– μέχρι μουσακά και λαδερά που ακολουθούν φυσικά τις εποχές όπως ένα γνήσιο ελληνικό πιάτο, ό,τι κι αν γευτείς έχει αυτήν τη νοστιμιά της σπιτικής φροντίδας.

 

Η κουζίνα του Θεραπευτηρίου βγάζει καθημερινά γύρω στα 10 πιάτα ημέρας που ξυπνάνε αναμνήσεις από το οικογενειακό τραπέζι (τότε που ρωτούσες «τι τρώμε σήμερα;» και, πριν πάρεις απάντηση, σου έσπαγε τη μύτη η μυρωδιά που ερχόταν από την κουζίνα). Άλλωστε, από τις διακοσμητικές λεπτομέρειες του χώρου –η ξυλόσομπα, το παλιό δάπεδο– μέχρι τα πιάτα του μενού, όλα είναι φτιαγμένα για να σε μεταφέρουν σε μια εποχή γεμάτη αγνότητα. Τότε που όλοι μαζεύονταν γύρω από τη ροτόντα με τα σκαλιστά πόδια και το φαγητό γινόταν αφορμή για γιορτή, χαρά ή καθημερινή ευχαρίστηση.

 

Κυδαντίδων 41, 210 3412538

Facebook: Το θεραπευτήριο 

Instagram: to_therapeuterio

Οδηγός Γεύσης