H ατάκα TGIF (σ.σ. «Thank God It’s Friday») μπορεί να έχει αρκετές αναγνώσεις ωστόσο το κοινό χαρακτηριστικό της, αυτή η μοναδική αίσθηση χαράς και καλαισθησίας, έχει τη δύναμη να ενώνει όλο τον κόσμο δίνοντας παράλληλα ένα μικρό προβάδισμα στους burger lovers. Θέλει και εξήγηση; Πίσω από όλα κρύβεται ο «πρύτανης» του trendy, happy & casual τρόπου απόλαυσης των burger, τα TGI Fridays.  Κάθε επίσκεψη ισούται με απόλαυση, κυρίως όμως αισθάνεσαι περήφανος για το burger που έμαθες να τρως και συνεχίζεις να απολαμβάνεις, όσο και αν έχουν περάσει τα χρόνια. 

 

Τα TGI Fridays θα εκπροσωπούν πάντα την απολαυστική πλευρά των burger (2ο άρθρο)
Philly Cheesesteak Burger

 

Λίγη ιστορία πριν την παραγγελία

Από το πουθενά δημιουργούνται καμιά φορά θησαυροί και τα TGI Fridays έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτό τον ισχυρισμό. Ο «ιδρυτής» άλλωστε, Alan Stillman άνοιξε το πρώτο εστιατόριο το 1965 στη Νέα Υόρκη κυρίως για να γνωρίζει ελεύθερες «αεροσυνοδούς» της περιοχής, η πορεία όμως του ενθουσιώδους και γεμάτου με burger (και όχι μόνο) μενού και του casual χαρακτήρα του εστιατορίου ήρθαν να «δέσουν» υπέροχα με το «Thank God Its Friday» και το αποτέλεσμα εξελίχθηκε στο μέρος που μας έμαθε πώς να τρώμε και κυρίως να απολαμβάνουμε τα burger μας, συνοδευόμενα πάντα από ένα αναψυκτικό, ποτό ή κοκτέιλ.

 

Για έναν TGI Fridays fan δεν είναι ποτέ εύκολο να μην δένεται με τα burger που έχει αγαπήσει τόσα χρόνια, παράλληλα όμως δεν μπορεί να μην δοκιμάζει νέες κυκλοφορίες. Τι ρίσκο μπορεί να έχει άλλωστε; Στα TGI Fridays βρίσκεται.

 

 

Και ύστερα ήρθε η απόλαυση

Για τους πραγματικά πιστούς, σίγουρη επιλογή αποτελεί το Philly Cheesesteak Burger με το λαχταριστό, 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα, τις Cheddar και Queso Cheese sauce να δίνουν δυναμική ώθηση ενώ το egg roll να εξελίσσεται σε χαρά κάθε ουρανίσκου. Για εκείνους πάλι όμως που επιθυμούν spicy καταστάσεις το Texan Cowboy, «εξοπλισμένο» με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι φούρνου, μανιτάρια σωτέ, grilled balsamic onions, Swiss, τραγανά frizzled onions και Au Jus sauce είναι εγγύηση στην πικάντικη γευστική περιπλάνηση.

 

Όλα αυτά βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι έχεις παραγγείλει μια Spicy Pineapple Margarita ή ένα Caribbean Rum Punch τα οποία θα κάνουν τη δουλειά τους.

 

Η νέα πρόκληση ωστόσο άκουγε στο όνομα Steak Burger. Και μόνο το ότι διαθέτει Angus Steak αποτελούσε μεγάλο δέλεαρ για να εξελιχθεί σε επόμενο αγαπημένο μου. Δεν θα έλεγα ότι ήταν δοκιμή ενός burger αλλά σκέτη απόλαυση. Ειδικά αυτός ο συνδυασμός με τα μπαχαρικά Cajun, τα τραγανά onions και την Truffle Sauce που ήρθε για να το απογειώσει, ξεπερνώντας την ούτως ή άλλως εντυπωσιακή εξωτερικά μορφή του.

 

Τα TGI Fridays θα εκπροσωπούν πάντα την απολαυστική πλευρά των burger (2ο άρθρο)
Steak Burger

 

Τα TGI Fridays μπορεί να βρίσκονται στην ελληνική καθημερινότητα από το 1997, όταν και άνοιξαν για πρώτη φορά στο Κεφαλάρι αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν να μας εκπλήσσουν με τις πρωτότυπες γεύσεις και τους λαχταριστούς πειρασμούς τους, πάντα σε συνδυασμό με τις άριστες πρώτες ύλες. Αυτό όμως που κατάφεραν καλύτερα από όλους ήταν να καταφέρουν να μιλήσουν στην καρδιά των burgerόφιλων και να μυήσουν παραπάνω κόσμο με τον γευστικό τους «παράδεισο».

 

Αυτόν που βιώνουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα εστιατόριο TGI Fridays και θυμόμαστε γιατί είμαστε περήφανοι που λατρεύουμε τα burger.

 

Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι

Facebook: TGI Fridays Greece

Instagram: tgifridaysgr

YouTube: TGI Fridays Greece

 

 

Οδηγός Γεύσης