Tο Tartufo είναι το νέο ιταλικό στέκι που μόλις άνοιξε στο ισόγειο του ξενοδοχείου PAREA για να υποδέχεται τους φιλοξενούμενους αλλά και όλους τους περαστικούς από τη γειτονιά του Ψυρρή. Βέβαια, αν πας μία φορά στο Tartufo, θα γίνεις θαμώνας για να απολαμβάνεις ξανά και ξανά την προσεγμένη κουζίνα και τη φινετσάτη ατμόσφαιρά του.

 

Tartufo: Το νέο εστιατόριο στου Ψυρρή δημιουργεί πιάτα πρωινού με άποψη

 

Στημένο ανάμεσα στα δρομάκια της Αγίας Θέκλας και Πιττάκη, το Tartufo έχει δύο εισόδους για να υποδέχεται από το πρωί τους ανήσυχους foodies που ψάχνουν μια πιο εστιατορική εκδοχή του brunch. Τα αυγά, που παραμένουν βάση για ένα πρωινό μενού, εδώ προσφέρονται σε μια φιλοσοφία που ξεπερνά τα συνηθισμένα brunch spots και οι κλασικές συνταγές παρουσιάζουν ένα έξτρα ενδιαφέρον και σίγουρα μια έξτρα νοστιμιά. Οι σεφ Αλέξανδρος Λαζούλης και Πίνο Σεκέρι ηγούνται αυτής της προσπάθειας.

 

Tartufo
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Τα αυγά ποσέ συνοδεύονται με γουακαμόλε και συνδυάζονται με γαρίδες, τα τηγανητά αυγά αρωματίζονται με φρέσκια τρούφα και αποκτούν μια spicy σπιρτάδα από το τσίλι, ενώ εντυπωσιακό είναι και το πιάτο με τον καπνιστό σολομό σε ψωμί μπριός με scrambled eggs. Στις must προτάσεις του brunch συγκαταλέγεται σίγουρα και το μοσχάρι black angus με ψωμί μπριός, σπαράγγια και hollandaise. Για εκείνους που ξυπνάνε μόνο αν συνδυάσουν τον καφέ τους με κάτι γλυκό, υπάρχουν φρεσκοψημένα κρουασάν (βουτύρου, σοκολάτας ή με φιστίκι) αλλά και τα pancakes με πραλίνα και καρύδια. 

 

Tartufo: Το νέο εστιατόριο στου Ψυρρή δημιουργεί πιάτα πρωινού με άποψη

 

Όλα αυτά σερβίρονται μέχρι τις 12 (άντε και λίγο παραπάνω) σε μια φωτεινή ατμόσφαιρα που κάνει τις ημέρες πιο όμορφες, οπότε το μενού του Tartufo με comfort πιάτα της μεσογειακής και ιταλικής κουζίνας μετατρέπεται σε lunch και dinner, όσο περνάει η μέρα. Η cocktail list, προσεγμένη ώστε να ταιριάζει με το όλο concept, είναι ανοιχτή από νωρίς για early drinks μαζί με το brunch ή το μεσημεριανό break. Το Tartufo μόλις ήρθε για να κάνει εντύπωση και τα καταφέρνει πολύ καλά!

 

Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή 210 3315458

Instagram: @tartufo.athens

Οδηγός Γεύσης