Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή: Το γλυκοπωλείο που εδώ και 26 χρόνια μάς κερνά μόνο γλυκές στιγμές

Όποια κι αν είναι η όρεξή σου, στα Σερμπέτια θα σε προσέξουν όπως ακριβώς πρέπει για να μη χάσεις τίποτα από την απόλαυση αυτής της εμπειρίας.

Τα Σερμπέτια βρίσκονται στου Ψυρρή από το 1997. Αυτή η φράση είναι μια υπενθύμιση για τις άπειρες στιγμές που όλοι έχουμε ζήσει σε αυτό το γλυκοπωλείο, το οποίο μοιάζει να μεγαλώνει μαζί μας εδώ και 26 χρόνια, προσφέροντας πάντα αυτό που επιθυμούμε.

 

Περνώντας στη δεύτερη γενιά, τα Σερμπέτια δεν άλλαξαν σε τίποτα τις παραδοσιακές συνταγές, την υψηλή ποιότητα και τη γεύση. Εκείνο όμως που έκαναν ήταν να εξελιχθούν με ένα σύγχρονο εργαστήρι που λειτουργεί στον χώρο και όπου παρασκευάζονται τα πάντα από την αρχή.

 

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή
Οι μερίδες είναι πληθωρικές, όπως ταιριάζει στην ελληνική παράδοση.

 

Εδώ, φυσικά, δεν υπάρχουν έτοιμα μείγματα. Υπάρχουν μόνο ποιοτικές πρώτες ύλες και αριστοτεχνία σε κάθε συνταγή που αποκαλύπτει ένα κομμάτι της παράδοσής μας. Τα μυστικά της γιαγιάς με καταγωγή από την Πόλη πέρασαν στη μαμά και έπειτα στην κόρη που διατηρεί αναλλοίωτα όλα όσα έχουμε αγαπήσει στα Σερμπέτια τόσα χρόνια.

 

Ανάμεσά τους, το γλυκό της αγάπης, αυτή η εμβληματική σοκολατόπιτα που θα βρεις μόνο εδώ, το περίφημο κιουνεφέ με κανταΐφι και κρέμα τυριού –πρέπει να το συνδυάσεις με παγωτό καϊμάκι για να απογειώσεις την απόλαυση– αλλά και το πολίτικο εκμέκ, τόσο αρωματικό και βελούδινο, που σε μαγεύει. 

 

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή
Όποια κι αν είναι η όρεξή σου, στα Σερμπέτια θα σε προσέξουν όπως ακριβώς πρέπει για να μη χάσεις τίποτα από την απόλαυση αυτής της εμπειρίας.

 

Στα Σερμπέτια θα δοκιμάσεις και το μοναδικό Μπανανάτο, ένα γλυκό που συνδυάζει την μπανάνα με τη σοκολάτα και το τριμμένο μπισκότο και βρήκε τη θέση του στον κατάλογο μετά από πειραματισμούς, αποκτώντας φανατικούς οπαδούς. Τα σιροπιαστά έχουν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο –άλλωστε «σερμπέτ» σημαίνει σιρόπι–, ενώ δεν λείπουν τα γλυκά της διεθνούς ζαχαροπλαστικής, όπως το cheesecake ή το millefeuille που προσφέρονται ολόφρεσκα και λαχταριστά. 

 

Στα Σερμπέτια έχουμε περάσει άπειρες στιγμές και κάθε φορά εκείνο που μένει είναι ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Οι μερίδες είναι πληθωρικές, όπως ταιριάζει στην ελληνική παράδοση. Αν, μάλιστα, δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο γλυκό να διαλέξεις, η ποικιλία για δύο σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, αφού σε προσκαλεί σε μια μικρή γευσιγνωσία που θα μοιραστείς με την παρέα σου. 

 

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή
Η εμβληματική σοκολατόπιτα που θα βρεις μόνο εδώ, το περίφημο κιουνεφέ με κανταΐφι και κρέμα τυριού –πρέπει να το συνδυάσεις με παγωτό καϊμάκι για να απογειώσεις την απόλαυση– αλλά και το πολίτικο εκμέκ, τόσο αρωματικό και βελούδινο, που σε μαγεύει. 

 

Άλλωστε, όποια κι αν είναι η όρεξή σου, στα Σερμπέτια θα σε προσέξουν όπως ακριβώς πρέπει για να μη χάσεις τίποτα από την απόλαυση αυτής της εμπειρίας. Γι’ αυτό το γλυκοπωλείο του Ψυρρή είναι το καταφύγιο που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε κερνά γνήσια γλυκές στιγμές.

 

Αισχύλου 3, 210 3245862

serbetia.gr

Facebook: Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή

Οδηγός Γεύσης