Ο Σκούφιας είναι ένα από τα πιο αυθεντικά στέκια της αθηναϊκής σκηνής, που έχει καταφέρει να μας κερδίσει με την απόλυτη ειλικρίνειά του. Στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους, λίγα μόλις βήματα από την πλατεία Βαρνάβα, ξεχωρίζει από μακριά, αφού συνήθως είναι γεμάτος νεανικές παρέες και ζωντάνια. 

 

Σκούφιας
Ο Σκούφιας παραμένει σταθερή αξία που μας υποδέχεται όλη μέρα για να μας προσφέρει αυτό που γνωρίζει καλά, μια ατμόσφαιρα τόσο φιλική που κάνει όλες τις γεύσεις ακόμα πιο νόστιμες.

 

Εδώ κάθε στιγμή της ημέρας υπάρχει λόγος να κάνεις τη στάση σου. Από τις 10 το πρωί έως τις 2:30 τη νύχτα θα δεις κόσμο να πηγαινοέρχεται και να περνάει καλά, είτε απολαμβάνοντας πρωινό καφεδάκι έξω στη λιακάδα, χαζεύοντας τον πεζόδρομο, είτε πίνοντας ένα ποτό, την μπίρα ή το κρασί του μαζί με νόστιμα πιάτα που μπορείς να μοιραστείς ή να απολαύσεις ατομικά. Οι τορτίγιες με κοτόπουλο, κάρι και γιαούρτι, τα κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς και μυρωδικά, τα χειροποίητα ντολμαδάκια και το ψητό χαλούμι με σάλτσα φράουλας και Mαυροδάφνη είναι ανάμεσα στις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις. Μην παραλείψεις τα γλυκά που μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ σου, όπως η σφακιανή πίτα, το γιαούρτι Κιθαιρώνα με μέλι ή γλυκό του κουταλιού και ο Xαλβάς του Μπακάλη στα κάρβουνα. 

 

Σκούφιας
Εδώ κάθε στιγμή της ημέρας υπάρχει λόγος να κάνεις τη στάση σου.

 

Τα κοκτέιλ ασυναγώνιστα (ξεκινούν από 5,50 ευρώ), τα αποστάγματα απαραίτητα και τα εμφιαλωμένα κρασιά επιλεγμένα. Φυσικά, τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα είναι κατάλληλα για κάθε στιγμή και σε κρατούν στα τραπεζάκια του Σκούφια μέχρι αργά το βράδυ. Στα must-try το χουνκιάρ μπεγιεντί ή το μοσχαρίσιο συκώτι με κρασί και δενδρολίβανο.

 

Ο Σκούφιας παραμένει σταθερή αξία που μας υποδέχεται όλη μέρα για να μας προσφέρει αυτό που γνωρίζει καλά, μια ατμόσφαιρα τόσο φιλική που κάνει όλες τις γεύσεις ακόμα πιο νόστιμες. 

 

Εμπεδοκλέους 9-13, 215 5055849 

Facebook: Ο Σκούφιας

Instagram: o_skoufias
 

Οδηγός Γεύσης