Το Σχολαρχείο της Κυψέλης

Στέκι για την παρέα με μεζέδες και πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι της ελληνικής κουζίνας που δεν έχει να κάνει μόνο με τη γεύση. Έχει να κάνει με τη συνήθεια, τη διασκέδαση, τη συνάντηση γύρω από το τραπέζι που ποτέ μα ποτέ δεν θα φύγει από το DNA μας. Εδώ, λοιπόν, θα βρεις πιάτα για τη μέση που τιμούν τη φιλοσοφία του μεζεδοπωλείου και σε προκαλούν να τα μοιραστείς με την παρέα – εντάξει, μπορεί και να σε προκαλούν να τα κρατήσεις για πάρτη σου. Αλλά, απ’ την άλλη, τι νόημα έχει το καλό φαγητό, αν δεν το μοιράζεσαι;


Κι όταν μιλάμε για φαγητό, οι προτάσεις στο Σχολαρχείο της Κυψέλης είναι πολλές, αλλά, αν πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις, δοκίμασε το μοσχάρι picahna, τα φρέσκα σκιουφιχτά ζυμαρικά με χοιρινό και φυσικά τους κολοκυθοκεφτέδες που σε κάνουν να παραμιλάς – διεκδικούν δικαίως μία από τις πρώτες θέσεις στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Δίπλα στις προτάσεις που βασίζονται στο κρέας θα βρεις και συνταγές με φρέσκο ψάρι αλλά και θαλασσινούς μεζέδες, όπως τα νοστιμότατα αχνιστά μύδια και τις λαχταριστές γαρίδες σαγανάκι –μη λυπηθείς το ψωμάκι στη σάλτσα– που ικανοποιούν κάθε γούστο και συνδυάζουν στο ίδιο τραπέζι διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις.

 

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO


Συνοδευτικά πρωταγωνιστεί το τσίπουρο που φυσικά ταιριάζει με όλες τις ελληνικές μεσογειακές γεύσεις του μενού αλλά και το κρασάκι ή οι μπιρίτσες που γεμίζουν τα ποτήρια και οδηγούν σε αυθόρμητα τσουγκρίσματα.


Το Σχολαρχείο της Κυψέλης στρώνει τα τραπεζάκια του στην πλ. Αγίου Γεωργίου για τα ζεστά μεσημέρια και ανοίγει τις πόρτες του εσωτερικού χώρου για τις δροσερές βραδιές. Όπου κι αν καθίσεις, η φιλόξενη ατμόσφαιρα θα σε βρει και θα σε κάνει να νιώσεις καλεσμένος σε ένα στέκι που σερβίρει γνώριμη μεσογειακή παράδοση.

 

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Επτανήσου 18, Κυψέλη, 210 8815820 
Facebook

Οδηγός Γεύσης