Εδώ και 26 χρόνια τα σερμπέτια στου ψυρρή φιλοξενούν κάθε στιγμή που θέλουμε μια γλυκιά χαρά –ή και παρηγοριά– φτιαγμένη λες και βγήκε από την κουζίνα της μαμάς. Εξάλλου, αυτή εδώ η επιχείρηση ξεκίνησε με έναν τρόπο εντελώς οικογενειακό, από τον Αντώνη και την Αλίκη Κατσικάρη, ως το πρώτο μαγαζί στο κέντρο που προσέφερε γλυκό –κυρίως σιροπιαστά– με καφέ στα τραπεζάκια του μαγαζιού. 

 

Η δεύτερη γενιά ήρθε να αναλάβει το 2014. Η Μαρία και ο Ανδρέας προχώρησαν τα Σερμπέτια στου Ψυρρή βήματα παραπέρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα το εργαστήρι όπου συμβαίνουν καθημερινά μικρά –και μεγάλα– γευστικά θαύματα. Όλα χειροποίητα, με αγνά υλικά, χωρίς έτοιμα μείγματα και με διαλεχτές πρώτες ύλες, τα γλυκά που δημιουργεί η ομάδα του ιστορικού γλυκοπωλείου είναι πλέον γνωστά για τη γεύση και την ποιότητά τους. Άλλωστε, αυτή η ομάδα έχει συμπληρωθεί από την τρίτη γενιά, τον Φίλιππο και τη Λυδία –φοιτητές Νομικής και Οικονομικών–, που πλέον έχουν ενεργό ρόλο στην οικογενειακή παράδοση, την οποία γράφουν εδώ και χρόνια τα Σερμπέτια στου Ψυρρή.

 

Σερμπέτια στου Ψυρρή

 

Τα σιροπιαστά παραμένουν πρωταγωνιστές, δικαιολογώντας και το όνομα του μαγαζιού –σερμπέτι είναι το σιρόπι–, αλλά η γκάμα συμπληρώνεται από παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας και της Ανατολής, καθώς και με προτάσεις της σύγχρονης ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής. Στη λίστα με τα must είναι το πολίτικο με τη βουβαλίσια κρέμα, το κιουνεφέ με το παγωτό καϊμάκι αλλά και η παραλλαγή του, εμπνευσμένη από την Κωνσταντινούπολη, με το σοκολατένιο φύλλο. Δεν γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει τη Φωλιά του Κούκου, το μπανανάτο σε μια version με σφιχτή κρέμα σοκολάτας και φρέσκια μπανάνα ή την αρωματική πορτοκαλόπιτα. Όλα συνοδεύονται με παγωτό καϊμάκι που απογειώνει τις γεύσεις με τη μαστιχωτή δροσιά του, σε πληθωρικές μερίδες, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ελληνική παράδοση. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις, ο δίσκος με τα γλυκά και το καϊμάκι στο κέντρο είναι η απόλυτη ευτυχία – και πρωτολανσαρίστηκε εδώ.

 

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή τα αγαπήσαμε για το Γλυκό της Αγάπης και για την αγάπη με τα σου που παραμένουν λατρεμένα γλυκά και οδηγούν κάθε τόσο τα βήματά σου στο νούμερο 3 της Αισχύλου. Ταυτόχρονα, συνεχώς παρουσιάζονται νέες δημιουργίες για να σε περιμένει κάθε τόσο μια νέα έκπληξη, εμπνευσμένη από ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού.

 

Το χαμόγελο των ανθρώπων είναι ίσως η πιο γλυκιά απόλαυση που συναντάς στα Σερμπέτια στου Ψυρρή κι αυτό ίσως να είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Γιατί μπορεί εύκολα να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι δύσκολο να παραμείνεις ψηλά κι αυτή η ομάδα το καταφέρνει καλά.

 

Σερμπέτια στου Ψυρρή

 

Αισχύλου 3, Ψυρρή, 210 3245862

serbetia.gr 

Facebook: Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή 

Instagram: Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή

Οδηγός Γεύσης