Το Rubik’s έχει μια ιστορία από αυτές που χαίρεσαι να αφηγείσαι. Όταν ο περισσότερος κόσμος στην Πάτρα γύριζε την πλάτη σε ιδέες με healthy concept, η Σοφία Παππά (χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στα Τρόφιμα) δημιούργησε έναν χώρο απόλυτα προσανατολισμένο στην υγιεινή διατροφή και τον έφτιαξε τόσο φωτεινό και ευχάριστο που ήθελες οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις όλα. Σύντομα τα πιάτα, τα σνακ και κυρίως τα γλυκά του Rubik’s –εδώ θα βρεις sugar free προτάσεις και, φυσικά, vegan επιλογές– έγιναν talk of the town. 

 

Στην πορεία, αφού το Rubik’s κέρδισε και την αγάπη του απαιτητικού γαστρονομικά κοινού της Θεσσαλονίκης, από την 1η Απρίλη –και δεν είναι καθόλου ψέμα– άνοιξε τις πόρτες του στην Πάνω Πόλη της Πάτρας το Rubik’s Laboratoire, όπου δημιουργούνται όλα εκείνα τα λαχταριστά γλυκάκια που δεν χορταίνεις, για να μπορείς να τα πάρεις μαζί σου ή να κεράσεις σε κάποια σημαντική στιγμή με τη νέα υπηρεσία catering. Στον πίσω χώρο παρασκευάζονται στον πετρόμυλο τα βούτυρα καρπών –must η πραλίνα με φουντούκι, κακάο και βασιλικούς χουρμάδες– αλλά και οι περίφημες γκρανόλες του Rubik’s.

 

Rubik΄s

 

Οι γκρανόλες λοιπόν. Αυτές οι μπουκίτσες δημητριακών πρωινού φτιάχνονται με απόλυτα βιολογικές πρώτες ύλες και παίρνουν όση γλύκα χρειάζεται από το βιολογικό σιρόπι σφενδάμου. Τραγανές, με μαλακό εσωτερικό που σε κάθε μπουκιά προσπαθείς να ανακαλύψεις τα συστατικά τους! Protein με φυτική πρωτεΐνη, φιστικοβούτυρο και σοκολάτα, Tropical με αποξηραμένα φρούτα, ξύσμα από λεμόνι και βούτυρο κάσιους, μία με βανίλια Μαδαγασκάρης, ξύσμα πορτοκαλιού και αμυγδαλοβούτυρο και μία ακόμα με φουντουκοβούτυρο, κακάο και σοκολάτα που, αν την περιχύσεις με ζεστό γάλα, βλέπεις τα κομμάτια σοκολάτας να λιώνουν. Προφανώς και είναι όλες χωρίς ζάχαρη και φανταστικές – δοκίμασε να τις φας ακόμα και σκέτες και θα καταλάβεις. Προς το παρόν, τις βρίσκουμε μόνο χύμα στο lab. Σύντομα όμως θα συσκευαστούν και θα μπορείς να τις απολαύσεις όπου κι αν είσαι μέσω του e-shop που έρχεται!

 

Στη βιτρίνα θα βρεις τα πεντανόστιμα cinnamon rolls ολικής αλλά και vegan cookies και brownies, ενώ στις αλμυρές προτάσεις η ομάδα του Lab ετοιμάζει τρία διαφορετικά σάντουιτς με ψωμί αργής ωρίμανσης και τρία πρέτζελ με χειροποίητο ψωμί, όλα υγιεινά και πάρα πολύ νόστιμα. Φυσικά και θα απολαύσεις specialty coffee και θα πάρεις μαζί σου όσα περισσότερα Rubik’s καλούδια μπορείς για να έχεις στο σπίτι λίγη από τη φρεσκάδα του. Πού γίνονται όλα αυτά; Στο Rubik’s Laboratoire, στη Γερμανού 116, στην Πάτρα. Θα βρεις όμως και δύο Rubik’s spots σε Θεσσαλονίκη (Θεοχάρη 5-7) και Πάτρα (Πατρέως 92).

 

Rubik΄s

 

Rubik’s Laboratoire, Γερμανού 116, Πάτρα

Rubik’s, Πατρέως 92, Πάτρα

Rubik’s, Θεοχάρη 5-7, Θεσσαλονίκη

Instagram: @rubiks_patra, @rubiks_skg, @rubiks_laboratoire

Οδηγός Γεύσης