Η έννοια της ταβέρνας που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική παράδοση περνάει στο επόμενο level και γίνεται μια σύγχρονη καθημερινή επιλογή ποιοτικής γεύσης. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάζεται γνώση, εμπειρία και μια προσωπική ιστορία που οδηγεί τα βήματά σου. Ο Σπύρος Κατσίμπας, που δημιούργησε τον Ροζ Πάνθηρα, έχει και τα τρία, αφού έρχεται από την Παύλιανη, όπου η οικογένειά του εδώ και 4 γενιές ασχολείται με το κρέας και το αριστοτεχνικό ψήσιμο. 

 

Όσοι είναι λάτρεις του είδους γνωρίζουν καλά ότι δεν φτάνει απλώς μια ποιοτική κοπή, πρέπει να ξέρεις πώς να τη χειριστείς για να καταφέρεις να αναδείξεις τη γεύση της. Το ψήσιμο στα κάρβουνα στον Ροζ Πάνθηρα γίνεται μια ολόκληρη τέχνη που καταλήγει στο πιάτο σου για να σε καταπλήξει. Άλλωστε, όλα τα προϊόντα έρχονται από παραγωγούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας –η Φθιώτιδα, λόγω καταγωγής, πρωταγωνιστεί– και συνδυάζουν τη φρεσκάδα της εποχικότητάς τους σε κάθε συνταγή της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. 

 

Ροζ Πάνθηρας fire kitchen
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Τα πιάτα έχουν ένα μικρό twist που τα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα και ανάμεσά τους θα βρεις οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα αγαπημένο, αφού το μενού περιλαμβάνει από θαλασσινά και ζυμαρικά μέχρι σαλάτες και φυσικά κρέατα. Αξίζει να δοκιμάσεις το χειροποίητο μπιφτέκι προβατίνα, τη χοιρινή Τomahawk αλλά και τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα. Εξαιρετική και η πάστα με μανιτάρια, ενώ στα συνοδευτικά θα βρεις διάφορες επιλογές, όπως μια κρέμα μελιτζάνας που είναι must try ή σαλάτες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο –κάνει όλη τη διαφορά σε κάθε πιάτο– που δροσίζουν το γεύμα σου.

 

Στον Ροζ Πάνθηρα η γνώση του κρέατος συνδυάζεται με μια casual και χαλαρή ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε όλους και κάθε στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά θα δεις διαφορετικές παρέες να απολαμβάνουν τα πιάτα που σερβίρονται ολόφρεσκα και σου θυμίζουν την αξεπέραστη αξία της ελληνικής μαγειρικής στα κάρβουνα.

 

Ροζ Πάνθηρας fire kitchen
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εµπεδοκλέους 29, 211 1167228

Facebook: Roz Panthiras Fire Kitchen

Instagram: rozpanthiras

Οδηγός Γεύσης