Η Τριών Ναυάρχων είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος με νεραντζιές, όπου μπορείς να νιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις την άνοιξη. Εδώ θα συναντήσεις το Rooster, ένα στέκι μεσογειακών γεύσεων με ιδιαίτερη αισθητική που χρωματίζει όλη του τη φιλοσοφία. 

 

Ο Τζόναθαν ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί μια εμπειρία φτιαγμένη με αγάπη, εποχικά φρέσκα υλικά και συνταγές της μεσογειακής κουζίνας ελαφρώς πειραγμένες για να κλείνουν το μάτι στην ελληνική γαστρονομία. Το καλωσόρισμα γίνεται με σούπα εποχής –amuse bouche στην πιο comfort εκδοχή του– και ακολουθούν μια σειρά από προτάσεις που θα δυσκολέψουν την επιλογή σου, αφού όλες είναι πεντανόστιμες. 

 

Rooster

 

Οι παπαρδέλες με μοσχάρι ραγού δροσίζονται από τη μους φέτας, το οσομπούκο από μοσχαρίσιο κότσι λιώνει στο στόμα και πηγαίνει τέλεια με τη γλύκα του πουρέ από καρότο, το κλέφτικο χοιρινό στη λαδόκολλα με φέτα και μυρωδικά εμπνέεται από το ελληνικό τραπέζι της γιορτής. 

 

Το ίδιο προσεγμένες οι σαλάτες –προσωπικά, πιστεύω ότι ένα πραγματικά καλό μενού είναι αυτό που δεν παραμελεί αυτή την κατηγορία– αλλά και τα ορεκτικά που μπορούν να γίνουν μεζέδες για τη μέση, αν προτιμάς μια λογική sharing. Εδώ θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα χουνκιάρ μπεγιεντί που έχεις γευτεί αλλά και σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα, σουσάμι και μέλι που εξαφανίζεται με το που προσγειώνεται στο τραπέζι. 

 

Rooster

 

Η ομάδα του Rooster ξέρει τι πάει να πει περιποίηση κι αυτό το νιώθεις από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία, όταν καταφθάνει για κέρασμα ένα λαχταριστό μους σοκολάτας που ολοκληρώνει την ευχαρίστηση του ουρανίσκου. Δεν είναι τυχαίο που το Rooster έχει σταθερά πέντε αστέρια στο TripAdvisor και γίνεται αγαπημένος προορισμός για τους ξένους που περνούν από την πόλη και θέλουν να γευτούν την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Μεσημέρι και βράδυ, αυτό το food spot στρώνει τα τραπέζια του και σερβίρει χαμόγελα.

 

Τριών Ναυάρχων 39, 2610 330996

www.rooster-patras.gr 

Facebook: Rooster_mezedopwleio

Instagram: rooster39restaurant 

Οδηγός Γεύσης