Το Ποντίκι

Στην Κυψέλη θα βρεις μια σταθερή αξία στη νυχτερινή διασκέδαση.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν η διασκέδαση άρχισε να φεύγει από τις μπουάτ της Αθήνας και να συνδέεται με τον χορό και τα ρεμπέτικα ακούσματα, το Ποντίκι εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην πλατεία Αγ. Γεωργίου της Κυψέλης, για να γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα της πόλης.

 

 Από το 1984 βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο και προσφέρει εδώ και 38 χρόνια νύχτες γεμάτες από ρεμπέτικο και λαϊκό ρεπερτόριο, υπενθυμίζοντας πώς είναι να διασκεδάζεις με τρόπο αυθεντικό. Αν το σκεφτείς, δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά –ίσως κανένα– στέκια που να παραμένουν τόσα χρόνια σημείο αναφοράς της νυχτερινής Αθήνας. Άλλωστε, το Ποντίκι ξεκίνησε από την ανάγκη να βρει η νέα γενιά ένα στέκι όπου να περνάει καλά και αυτή του την ταυτότητα τη διατηρεί μέχρι σήμερα. 

 

Το Ποντίκι
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Καθώς οι γενιές αλλάζουν, πάντα ένα μέρος της νεολαίας ξέρει ότι θα ζήσει εδώ στιγμές διασκέδασης με ήχους από απτάλικα, χασάπικα, τσιφτετέλια, λαϊκά και ρεμπέτικα, με δυο λόγια ό,τι συνδέει την ελληνική μουσική παράδοση με την Ανατολή και σε ξεσηκώνει κάθε φορά με τρόπο αυθόρμητο.

 

Το Ποντίκι, σταθερό στη θέση του, είναι ένα live spot της Αθήνας που οδηγεί τα βήματά σου στην Κυψέλη –άλλωστε η πλ. Αγ. Γεωργίου είναι πλέον hot spot της πόλης– για να σου χαρίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα. Θα το βρεις ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο με το σταθερό του σχήμα στην πίστα, ενώ από τον Οκτώβρη θα λειτουργεί και τις Πέμπτες, αλλά και κάποιες Κυριακές, με διαφορετικούς κάθε φορά καλλιτέχνες.

 

 

Επτανήσου 9 & Άνδρου, Πεδίον Άρεως, 210 8232971 
www.podiki.gr, Facebook

Οδηγός Γεύσης