ΟΚΙΟ: Γεύσεις που μοιράζεσαι σε ένα περιβάλλον που έχει φτιαχτεί για να σε χαλαρώνει

Εκείνο που αγαπάμε περισσότερο σε αυτόν τον χώρο είναι η sharing φιλοσοφία του μενού.

Πόσες φορές έχεις αναζητήσει ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσεις τη βόλτα σου; Έναν χώρο για να φιλοξενήσει εκείνο το ρομαντικό ραντεβού ή την κουβέντα με μια φίλη που έχεις να δεις καιρό; To OKIO φιλοξενεί αυτές τις στιγμές και το κάνει πολύ καλά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που –ας είμαστε ειλικρινείς– κάνει πιο απολαυστική την κάθε συνάντηση.

 

Μάρμαρο και ξύλο επικρατούν στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστή, ιδανική για να ευχαριστηθείς την after office βόλτα ή το δείπνο σου, αφού το Okio είναι ανοικτό καθημερινά από τις 18:00 μέχρι τη 1:00. 

 

ΟΚΙΟ
Εκείνο, όμως, που αγαπάμε περισσότερο σε αυτόν τον χώρο είναι η sharing φιλοσοφία του μενού, που θυμίζει την αληθινή απόλαυση πίσω από το φαγητό.

 

Εκείνο, όμως, που αγαπάμε περισσότερο σε αυτόν τον χώρο είναι η sharing φιλοσοφία του μενού, που θυμίζει την αληθινή απόλαυση πίσω από το φαγητό. Εξάλλου, εκτός από την αίσθηση του μοιράσματος, εδώ έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πιάτα, να γνωρίσεις νέες προτάσεις και να αποφύγεις περιττά διλήμματα σχετικά με το τι να διαλέξεις, αφού κυρίως πιάτο είναι απλά όλο το τραπέζι.

 

ΟΚΙΟ
Φακές μπελούγκα με καρύδα, κάρι και γλυκοπατάτα, παντζάρια με ταμάρινδο, σμέουρα και καπνιστό χέλι, χταπόδι με κροκέτα ρυζιού, ταρτάρ μόσχου ή ραβιόλι με ιβηρικό χοίρο και ζωμό από πράσα, είναι κάποιες από τις must try προτάσεις.

 

Φακές μπελούγκα με καρύδα, κάρι και γλυκοπατάτα, παντζάρια με ταμάρινδο, σμέουρα και καπνιστό χέλι, χταπόδι με κροκέτα ρυζιού, ταρτάρ μόσχου ή ραβιόλι με ιβηρικό χοίρο και ζωμό από πράσα, είναι κάποιες από τις must try προτάσεις. Δεν λείπουν τα πιάτα με ψάρι ημέρας αλλά και μια ξεχωριστή μπουγιαμπέσα με καλαμάρι, γαρίδες, κουνουπίδι και σουτζούκι, που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς. 

 

ΟΚΙΟ
Δεν λείπουν τα πιάτα με ψάρι ημέρας αλλά και μια ξεχωριστή μπουγιαμπέσα με καλαμάρι, γαρίδες, κουνουπίδι και σουτζούκι, που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς. 

 

Η wine list ακολουθεί επάξια το μενού, με επιλεγμένες ετικέτες να αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις γεύσεις. Αν σε αυτό το pairing προσθέσεις το φως των κεριών και την απαλή μουσική που ακούγεται στο βάθος, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο ιδανικό σημείο όπου η καθημερινότητα της πόλης μοιάζει μακρινή συνθήκη.

 

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα, 210 3311436

www.okio.gr

Facebook: Okio Restaurant

Instagram: okio.restaurant

Οδηγός Γεύσης