Η old-school έκφραση «με το μπαρδόν» γίνεται έμπνευση για ένα νέο all-day μπιστρό με ελληνικό χαρακτήρα και την υπογραφή της ομάδας του Geppetto. Το Μπαρδόν ήρθε να προστεθεί στον γευστικό χάρτη του Παγκρατίου που έτσι κι αλλιώς αποτελεί σταθερή αξία όταν θέλεις να απολαύσεις καφέ, ποτό, φαγητό ή ένα νόστιμο brunch.

 

Το Μπαρδόν σε υποδέχεται σε μια ατμόσφαιρα με παραδοσιακό χαρακτήρα, όπου τα βλέμματα κλέβει ο εντυπωσιακός χειροποίητος πολυέλαιος που θυμίζει άλλες εποχές. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πιάτα που θα βρεις στο μενού, αφού θυμίζουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα με αρκετές κρητικές αναφορές και με όλη την αγνότητα της σπιτικής μαγειρικής.

 

Το brunch ή κολατσιό επί το ελληνικότερον, σερβίρεται 9:00-14:30, διατηρώντας την ταυτότητα του late breakfast, και περιλαμβάνει κυρίως πιάτα με αυγά που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Τα αυγά μάτια τηγανίζονται σε στακοβούτυρο και μπαίνουν πάνω σε ένα κομμάτι παραδοσιακή μαραθόπιτα με κρέμα γαλομυζήθρας και ντομάτα καρέ.

 

Μπαρδόν
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το Croque Madame είναι μια ελληνική εκδοχή με αυγόφετες, γραβιέρα, απάκι και κρέμα καλαμποκιού και ο καγιανάς γίνεται ένα πεντανόστιμο μαμαδίστικο γεύμα που σου δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα. Ακόμα και το τοστ είναι μια περιποιημένη version του αγαπημένου σνακ, που εδώ φτιάχνεται με παραδοσιακό ψωμί, γραβιέρα και κασέρι, παστουρμά και στακοβούτυρο – αν το φας, δύσκολα γυρνάς σε αυτό που ήξερες.

 

Η κουζίνα του Μπαρδόν, μετά το brunch, συνεχίζει να σερβίρει μεζέδες που μπαίνουν στη μέση, όπως χοιρινό κότσι, σεφταλιά ή συκώτι ψητό με βότανα και ψητή πατάτα, που συνοδεύονται από κρασί, ούζο ή παλαιωμένο τσίπουρο για τους μερακλήδες foodies. Μην αντισταθείς ούτε στα γλυκά, όπως η σφακιανή πίτα με μέλι, γιατί σε αυτό το νέο στέκι αξίζει να κάνεις μια μικρή γευσιγνωσία που, με το μπαρδόν, τα σπάει!

 

Πλ. Βαρνάβα 9

Social: metompardon

Οδηγός Γεύσης