Mirra: Η νέα άφιξη της Κύθνου έχει μια comfort νοστιμιά

Με αυγά, pinsa, burger και εκλεκτά κρασιά, ο Νικόλας Λαμπρογιώργος και η Κωνσταντίνα Ρούσσου δημιούργησαν ένα ολοήμερο στέκι που επενδύει στην απλότητα.

Ζωή Παρασίδη, 23.7.2021 | 13:26



ΣΤΟΝ ΜΕΡΙΧΑ,
το λιμάνι της Κύθνου, μόλις έκανε την εμφάνισή του ένα μικρό all-day μαγαζί που προσφέρει comfort φαγητό φτιαγμένο με διαλεχτές πρώτες ύλες. Μετά από μια σπουδαία πορεία σε εστιατόρια που έχουν επηρεάσει καθοριστικά τα πράγματα στην Αθήνα όπως το Μilos και το Vezene, πίσω από την ιδέα του Mirra βρίσκεται ο Νικόλας Λαμπρογιώργος μαζί με τη Κωνσταντίνα Ρούσσου.

 

Οι δυο τους εντόπισαν στην Κύθνο το σημείο για να κάνουν «μια απρόσμενη, κυκλαδίτικη έκπληξη». Λέγοντας «έκπληξη» αναφέρονται στο γεγονός ότι το Mirra θέλει να αποτελέσει εκείνη την εμπειρία που δύσκολα θα πίστευε κανείς που έχει επισκεφθεί το νησί ότι μπορεί να συναντήσει σε ένα λιμάνι «το οποίο για χρόνια παραμένει στη σκιά».

 

Εστιασμένο σε τρεις άξονες, το μενού του Mirra προσφέρει πιάτα βασισμένα στα αυγά, έχει pinsa και burger, αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας. Πλούσια healthy bowls, τεσσάρων ειδών διαφορετικά club sandwiches, ομελέτες και scrambled eggs ξεκινούν τις μέρες στο Mirra.

 

Mirra: Η νέα άφιξη της Κύθνου έχει μια comfort νοστιμιά

 

H παραδοσιακή πίτσα της Ρώμης, η pinsa με ή χωρίς κόκκινη σάλτσα, ψήνεται αριστοτεχνικά προκειμένου να γίνει αέρινα τραγανή. Σε 12 διαφορετικές εκδοχές, η pinsa αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους απολαμβάνουν να μοιράζονται το γεύμα τους.

 

Highlight του μενού είναι τα burger. Με κιμά από επιλεγμένα κρέατα και μια με διαχείριση υλικών που αποπνέει βαθιά γνώση, με σαλάτες, mozzarella fior di latte και κοπές κρεάτων, το Mirra θα σας χορτάσει και θα σας κάνει να νιώσετε άνετα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Όσο για το τι θα απολαύσετε στα ποτήρια σας, η Κωνσταντίνα Ρούσσου έχει δημιουργήσει μια λίστα κρασιών ταιριαστή με το μενού, με εκλεκτές ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα και γευστικό βάθος. Επίσης, θα βρείτε premium ετικέτες σε ουίσκι, τζιν, ρούμι, και προσεγμένα cocktails.

 

Mirra: Η νέα άφιξη της Κύθνου έχει μια comfort νοστιμιά

 

Mirra, Μέριχας, Κύθνος τηλ. 6947778768, Ιnstagram, Facebook