Το Mind the Cup δεν είναι απλώς ένα coffee bar. Είναι εκείνο το στέκι όπου η διαδρομή «from harvest to consume» ζωντανεύει, σκορπίζοντας το άρωμα του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. Το καβουρδιστήρι που βρίσκεται στο πατάρι ψήνει καθημερινά τους πράσινους κόκκους που έρχονται από διαφορετικά μέρη της γης για να μπορείς να δοκιμάζεις πάντα ένα νέο γευστικό προφίλ.

 

Μάλιστα, εκτός από τον καφέ ροής, μπορείς να βρεις κι άλλες προτάσεις που προκύπτουν από τις συνεχείς δοκιμές και τους πειραματισμούς της ομάδας του Mind the Cup. Εκείνο που παραμένει σταθερό είναι η specialty ταυτότητα των καφέδων από 100% Arabica κόκκους που μπορείς να προμηθευτείς και για το σπίτι από το retail corner του μαγαζιού.

 

Mind the Cup
Φωτ.: Ρένα Μπακαλώνη

 

Κι επειδή ένας τόσο προσεγμένος καφές πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχες γεύσεις, το brunch αποτελείται από πιάτα χειροποίητα, παρασκευές που γίνονται στην κουζίνα του Mind the Cup. Πρωταγωνιστής είναι το φρέσκο ζυμάρι 12ωρης ωρίμανσης που γίνεται βάση για τη λεπτή και τραγανή πίτσα αλλά και το πεϊνιρλί με διαφορετικούς συνδυασμούς. Στα must try και το μπέργκερ με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο σε ψωμάκι μπριός, ενώ το πρωινό με τηγανητά αυγά, πατάτες τηγανητές και παρμεζάνα εκφράζει την πιο core πλευρά του πρωινού γεύματος.

 

Στο Mind the Cup θα απολαύσεις και γλυκές προτάσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ. Ο χειροποίητος κορμός είναι κλασική αξία, αλλά και οι παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι και κανέλα – αν θέλεις, μπορείς να τα συνδυάσεις με παγωτό καϊμάκι για μια ονειρεμένη εμπειρία. Ξεχωριστές προτάσεις η γλυκιά πίτσα με πραλίνα και λευκή σοκολάτα αλλά και η ιδιαίτερη εκδοχή της μπουγάτσας.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το spot έχει μπει στη λίστα του Buzzfeed με τα 25 top coffee shops που πρέπει να επισκεφτείς σε όλο τον κόσμο. Το καλό για εμάς είναι ότι αρκεί να πάμε μέχρι το Περιστέρι.

 

Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι 210 5776010

mindthecup.gr

Facebook: Mind The Cup 

Instagram: mindthecup.co

Οδηγός Γεύσης