Το 2023 το Κτήμα εγκαινιάζει επίσημα το Οινοτουριστικό του Πρόγραμμα και ανοίγει τις πόρτες του σε επισκέπτες και οινόφιλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για μία ξεχωριστή οινική εμπειρία.

 

Επιπλέον, στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ”, που φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας έως τα Καλάβρυτα. Ένα σύνθετο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο “Mega Spileo Estate Experience”, προγραμματίζεται από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο την Κυριακή 27 Αυγούστου, από τις 18:00 – 21:00 μέσα στον ιστορικό αμπελώνα στις πλαγιές του Γεωπάρκου Χελμού Βουραϊκού.

 

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο - Οινοξένια 2023

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστική ξενάγηση στον αμπελώνα & το αναπαλαιωμένο οινοποιείο, παρουσίαση και γευσιγνωσία επιλεγμένων οίνων από τους οινολόγους του Κτήματος, Master Class και Μαγειρική στη Φύση με παραδοσιακά μέσα.

 

Στην μεγάλη αίθουσα γευσιγνωσίας του Κτήματος, θα πραγματοποιηθούν 2 Master Class από τον γνωστό οινογράφο και κριτικό οίνου & γεύσης Σίμο Γεωργόπουλο, με θέμα «Ο ρόλος του ποτηριού στην ανάδειξη των αρωμάτων του κάθε οίνου». Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, υπό την καθοδήγηση του Σίμου Γεωργόπουλου να ανακαλύψουν την πολυπλοκότητα επιλεγμένων οίνων του Κτήματος, που αναδεικνύει ο κατάλληλος τύπος ποτηριού.

 

Στο μπαλκόνι του Κτήματος, πάνω από τον Αμπελώνα οι άνθρωποι του “Orias Guesthouse & Farm”, θα αναδείξουν τα αγαθά και τις ομορφιές του τόπου αυτού, μέσα από την επαφή με τη φύση και την live μαγειρική τοπικών προϊόντων σε ανοιχτές φωτιές, καπνιστήρια και παλιά σκεύη.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

  • Ξενάγηση στο οινοποιείο σε 3 γκρουπ (18:30 – 19:30 – 20:30)
  • Master Class με τον Σίμο Γεωργόπουλο 2 γκρουπ (19:00 & 20:00)
  • Γευστική δοκιμή στον αμπελώνα (καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης)
  • Live μαγειρική στη φύση (καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης)

 

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο - Οινοξένια 2023

 

megaspileo.gr/oinoxenia-2023/

Οδηγός Γεύσης