Το χωριό λέγεται Αγάπη, το μαγαζί παίρνει το όνομά του από τη μυρωδάτη μαντζουράνα και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω αυτό είναι ο Ανέστης Ζαμανόπουλος μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη.
Αυτός είναι ο άπαιχτος συνδυασμός που κάνει τη Majorana έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο ο οποίος συνδέεται απόλυτα όχι μόνο με τις διακοπές στην Τήνο αλλά και με τις διακοπές των ονείρων σου, εκείνες όπου μπορείς να πας ξυπόλυτος σε μια αυλή και να νιώσεις ξανά την αυθεντική, αφτιασίδωτη, αλμυρή χαρά της του καλοκαιριού.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα στη Majorana: πιάτα παραδοσιακά, ελληνικά, φτιαγμένα με υλικά από τη φύση των Κυκλάδων και με μαγειρικές τεχνικές που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο Ανέστης φέρνει όλη του τη γνώση και την εμπειρία ως αποστάκτης και ζυθοποιός –γνωστός από το brewery Blame the Sun και την Athens Distillers & Co–, δημιουργώντας έναν κατάλογο με μπίρες και ποτά made in Greece που ανεβάζουν το level της εγχώριας παραγωγής.
Είναι όμως και κάτι ακόμα που κάνει τη Majorana αληθινό στέκι: η ομάδα της παραμένει ίδια εδώ και χρόνια, οι άνθρωποι που συνάντησες το προηγούμενο καλοκαίρι είναι και πάλι εδώ και το πιο πιθανό είναι ότι θα θυμούνται το όνομά σου. Αυτό δεν είναι η ουσία των ελληνικών διακοπών; Να λες «καλή αντάμωση» και να το εννοείς με όλη σου την ψυχή.
Η Majorana είναι ένα μαγαζί στημένο για να ανταμώνουμε κάθε χρόνο και να μοιραζόμαστε γεύσεις, τσίπουρα και στιγμές. Το φετινό καλοκαίρι η ομάδα της Μαντζουράνας ετοιμάζεται και για τη νέα άφιξη, το «μαντζουρανάκι της», ένα μαγαζί για καλό μπέργκερ στη Χώρα της Τήνου με το όνομα Burger Boy.
Αγάπη, Τήνος, 6956 092218
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0