Tο αγαπημένο Lot51 ανανεώθηκε εκ των έσω για να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία brunch, και το έκανε πολύ καλά! Ξεκινώντας από την κουζίνα του –το inside νέο είναι ότι θα ακολουθήσει και ο υπόλοιπος χώρος–, έκανε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να δημιουργήσει ένα μενού με ιδιαίτερα πιάτα. Κάθε πρόταση είναι οικεία, αλλά η γεύση της σε εκπλήσσει ευχάριστα. Είναι οι σύνθετες παρασκευές –όλες γίνονται in house– αλλά και τα ποιοτικά υλικά που αλλάζουν την όλη εμπειρία σε κάτι πρωτόγνωρο.

 

Με βάση αυτήν τη φιλοσοφία, ό,τι κι αν δοκιμάσεις έχει από πίσω μια διαδικασία μπελαλίδικη που όμως αξίζει τον κόπο. Τα αυγά Benedict σερβίρονται μέσα σε μια φωλιά από πατάτες («hash brown», αν θέλεις να ψαρώσεις κάποιον με την επίσημη ονομασία) που έχουν τεμαχιστεί σε μικρά κομμάτια και δημιουργούν μια ιδιαίτερη τηγανίτα. Το καμένο βούτυρο, η home made hollandaise και τα φύλλα μουστάρδας ολοκληρώνουν την εκδοχή του Lot51 σε ένα κλασικό πιάτο πρωινού.

 

Lot51
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Επειδή όμως αυτό το στέκι κάθε άλλο παρά κλασικό θεωρείται, προτείνει στον κατάλογο του brunch μια συνταγή με λαζάνια που η γεύση τους ανεβάζει επίπεδο σε όσα γνώριζες. Ο κιμάς προέρχεται από μοσχάρι ξηρής ωρίμασης 40 ημέρων (που σημαίνει ότι χάνει την υγρασία του, διατηρώντας όμως μια πλούσια, έντονη γεύση), σιγομαγειρεύεται σε σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο και ολοκληρώνεται με το καραμελωμένο κρεμμύδι και το σκόρδο κονφί. 

 

Το βάσκικο cheesecake, για το οποίο έχουμε βρεθεί δεκάδες φορές στα τραπεζάκια του Lot51 (αν δεν το έχεις δοκιμάσει, οφείλεις στον εαυτό σου αυτή την απόλαυση), παραμένει σταθερή αξία, απαραίτητη για την ολοκλήρωση της brunch εμπειρίας, ενώ, αν προτιμάς κάτι πιο υγιεινό, θα βρεις εναλλακτικές, όπως τα overnight oats, που θα σε χορτάσουν με τον πιο θρεπτικό τρόπο.

 

Ο καφές της Area51 συμπληρώνει την ευχαρίστηση που νιώθεις στο Lot51, ένα στέκι που έχουμε συνδέσει με τη χαρά της βόλτας στη γειτονιά του Χίλτον.

 

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066

Facebook: LOT51

Instagram: lot.51

lot51.gr

Οδηγός Γεύσης