Περνώντας από την περιοχή πίσω από το Χίλτον νιώθεις ότι άλλαξες διάσταση χωρίς να το καταλάβεις και πέρασες σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σε αυτό οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, ακόμα κι αν είναι μια Τρίτη απόγευμα, απολαμβάνουν την παρέα ό ένας του άλλου και εκτιμούν τα μικρά διαλείμματα μακριά από την καθημερινότητα της πόλης. 

 

Λίγο το πράσινο της πλατείας που τροπικίζει, λίγο το ίδιο το όνομα της πλατείας και, φυσικά, η κόκκινη Neon επιγραφή του Lot51 που βγάζει γλώσσα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, νιώθεις ότι είσαι στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή.

 

Εδώ κάθε στιγμή είναι σωστή για να απολαύσεις τα vibes χαλαρότητας που εκπέμπει το all-day στέκι της περιοχής. Πρωινός καφές από τα αρωματικά χαρμάνια της Area51 –οι coffee lovers πολύ θα εκτιμήσουν αυτό το ξύπνημα–, νόστιμα πιάτα για όλη την ημέρα και κοκτέιλ που ταιριάζουν με το feeling της απόδρασης είναι αυτά που έχει να προσφέρει το Lot51. 

 

Lot51
Πρωινός καφές από τα αρωματικά χαρμάνια της Area51. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Σε έναν χώρο τόσο urban όσο και εξωτικό –η αγάπη για το surf είναι παντού!– θα γευτείς καθημερινά ένα μενού που απλώς έχει απ’ όλα. Ηealthy, vegetarian, δημιουργικά, classic, όλα φτιαγμένα από premium ύλες και πολύ πολύ γευστικά. Η πίτσα με ζυμάρι που ωριμάζει για 24 ώρες και το μπέργκερ με αφράτο μπριός είναι must try, αλλά θα βρεις πολλές ακόμα προτάσεις που θα αγαπήσεις πραγματικά. 

 

Στις brunch συναντήσεις είναι ιδανικές συνταγές όπως τα scrambled αυγά με χαλούμι, ντοματίνια και λαδόψωμο, αλλά πολύ γευστικές για ένα ελαφρύ γεύμα είναι και οι σαλάτες – να δοκιμάσεις αυτή με το πλιγούρι, την κινόα και το μάνγκο. Στην κατηγορία «γλυκά» είναι δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί γιατί δοκιμάσαμε το βάσκικο cheesecake με φρούτα εποχής και κολλήσαμε, αλλά, αν είσαι φαν της σοκολάτας, είναι συγκινητική και η Namelaka με γκοφρέτα πραλίνας. 

 

Lot51
Στην κατηγορία «γλυκά» είναι δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί γιατί δοκιμάσαμε το βάσκικο cheesecake με φρούτα εποχής και κολλήσαμε. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Δεν γίνεται να μην πας στο Lot51 ειδικά για να δοκιμάσεις τα κοκτέιλ του. Άλλωστε, η βραδινή του πλευρά είναι άκρως γοητευτική και φέρνει κάτι από τη φρεσκάδα του ωκεανού στο κέντρο της πόλης.

 

Το Lot51, φιλικό προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, είναι το οικείο στέκι που δεν προτείνει μόνο γεύσεις ή καφέ αλλά μια ολόκληρη στάση ζωής που μας κάνει να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

 

Lot51
Ηealthy, vegetarian, δημιουργικά, classic, όλα φτιαγμένα από premium ύλες και πολύ πολύ γευστικά. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 693 7337066 

Facebook: LOT51

Instagram: lot.51

Οδηγός Γεύσης