Στο άκουσμα αυτού του ονόματος μπορεί και να κυλήσει ένα δάκρυ συγκίνησης. Ο Λέντζος που έκανε τον φραπέ διεθνές μας ρόφημα αναβιώνει και πάλι στην πλατεία Παγκρατίου, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι πως ο καφές στην Αθήνα ήταν μια προχωρημένη υπόθεση πολύ πριν πάρει τα ηνία ο espresso.

 

Ο Νίκος Δούλος, που βρίσκεται πίσω από το όλο concept, αποφάσισε να γράψει το κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας του θρυλικού καφενείου, προσφέροντας και πάλι έναν από τους καλύτερους καφέδες της Αθήνας, αυτήν τη φορά στην κατηγορία espresso. Εδώ, λοιπόν, θα βρεις 4 ποικιλίες specialty κόκκων –πρέπει να δοκιμάσεις το blend Υεμένης που είναι μια μοναδική εμπειρία– για να ξεκινάει η μέρα σου με την απόλυτη απόλαυση.

 

Λέντζος

 

Παντρεύοντας το παρόν με το παρελθόν, ο νέος Λέντζος προσφέρει παραδοσιακές νοστιμιές για ένα γευστικό πρωινό ή brunch, όπως χωριάτικες πίτες λογιών λογιών, σαντουιτσάκια με εκλεκτά υλικά σε διαφορετικούς συνδυασμούς, εποχικές σαλάτες για ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και γλυκά που θυμίζουν την παλιά Αθήνα, όπως το κορνέ, το κοκ, το εκλέρ, το σαραγλί και οι πάστες ποντικάκι, αμυγδάλου και σεράνο. 

 

Ο Χρήστος Λέντζος, που πέθανε πρόσφατα, ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο, που συνδέθηκε με τον φραπέ. Μάλιστα, πολλά έχουν ειπωθεί για τη μυστική συνταγή του, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απίθανη κρέμα του είχε να κάνει με την ποσότητα των υλικών – η ζάχαρη ήταν απαραίτητο συστατικό. Το νέο στέκι του Παγκρατίου ξυπνά μνήμες από το παρελθόν και δημιουργεί μια νέα εποχή απόλαυσης, προσφέροντας και πάλι ποιοτικό καφέ αλλά και γεύσεις ελληνικής καταγωγής.

 

Σε έναν χώρο σύγχρονο και ταυτόχρονα αυθεντικό μπορείς να γευτείς και πάλι τον περίφημο φραπέ που μεσουράνησε στα ’90s και να συγκινηθείς ελεύθερα.

 

Κρισήλα 1, Παγκράτι, 211 4224284 

Instagram: lentzos_pagkrati

Οδηγός Γεύσης