Η Κυψέλη είναι μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας και ίσως από τις πιο εμβληματικές. Από εκείνα τα μέρη που ανέκαθεν συνδέονταν με τη βόλτα, την παρέα, τις όμορφες στιγμές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέλη βρίσκεται εδώ. 

 

Στρώνει τα τραπεζάκια της στην όμορφη πλατεία Αγίου Γεωργίου –ναι, μπορείς να καθίσεις έξω ακόμα και τον χειμώνα χάρη στις σόμπες που σε ζεσταίνουν όσο χρειάζεται– και φυσικά ανοίγει τον όμορφο χώρο της και σε καλωσορίζει σε μια ατμόσφαιρα φωτεινή και σύγχρονη που κλείνει το μάτι στο ελληνικό στοιχείο μέσα από διάφορες λεπτομέρειες.

 

Κυβέλη Μεζεδοπωλείο: Το αγαπημένο στέκι της Κυψέλης ετοιμάζει πιάτα ημέρας που ταιριάζουν στον χειμώνα
Υπάρχουν πολλά και λατρεμένα που δεν αλλάζουμε κάθε φορά που πάμε στην Κυβέλη. Το κοτόπουλο χαρακίρι, τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετίνια, αλλά και τα κεμπαπάκια έρχονται στο τραπέζι σχεδόν από μόνα τους.

 

Το μενού που δημιουργεί ο σεφ Γιώργος Κόντας είναι γεμάτο από δημιουργικά twists σε γνώριμες συνταγές που ξυπνούν αναμνήσεις και θυμίζουν την αξία της ελληνικής κουζίνας. Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση και γίνονται μοίρασμα, επαφή και αληθινή επικοινωνία για όλη την παρέα. 

 

Υπάρχουν πολλά και λατρεμένα που δεν αλλάζουμε κάθε φορά που πάμε στην Κυβέλη. Το κοτόπουλο χαρακίρι, τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετίνια, αλλά και τα κεμπαπάκια έρχονται στο τραπέζι σχεδόν από μόνα τους. Αλλά δεν γίνεται να αντισταθείς στα πιάτα ημέρας, που κάθε φορά σε εκπλήσσουν με μια νέα πρόταση. Ειδικά για τις κρύες μέρες που έρχονται, ο σεφ ετοιμάζει ένα καταπληκτικό χιουνκιάρ μπεγιεντί –που εδώ θα δοκιμάσεις σε μια από τις πιο πετυχημένες εκδοχές του–, μια πορκέτα γεμιστή με πράσα, μανιτάρια, μπέικον και τυριά, αλλά και ένα πιάτο με φιλετάκια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και παπαρδέλες.

 

Κυβέλη Μεζεδοπωλείο
Στρώνει τα τραπεζάκια της στην όμορφη πλατεία Αγίου Γεωργίου και ανοίγει τον όμορφο χώρο της και σε καλωσορίζει σε μια ατμόσφαιρα φωτεινή και σύγχρονη που κλείνει το μάτι στο ελληνικό στοιχείο μέσα από διάφορες λεπτομέρειες.

 

Όλα συνοδεύονται τέλεια με το κρασάκι ή το τσίπουρο της Κυβέλης που, όπως λέει ο κατάλογος, είναι κατάλληλα για τη δίψα. Σημείο συνάντησης για τον χειμώνα, το στέκι της Κυψέλης παραμένει αυθεντικό κι αυτό είναι κάτι που σε κάνει να το εκτιμάς ακόμα περισσότερο.

 

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, delivery: 210 8219406 

Facebook: Κυβέλη

Instagram: kyveli_kypseli

Οδηγός Γεύσης