Το Κουντουριώτικο στρώνει τα τραπέζια του έξω και δημιουργεί μια αυλή που δεν μπορείς να αποχωριστείς όλο το καλοκαίρι. Και γιατί να την αποχωριστείς άλλωστε; Περιμένουμε όλον τον χειμώνα αυτές τις στιγμές που το αγαπημένο μας στέκι θα βγει έξω και θα μας δώσει έναν καλό λόγο για μεσημεριανές και βραδινές βόλτες στην πλατεία Κουντουριώτου.

 

Κουντουριώτικο
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Άκρως ελληνικές γεύσεις, από φρέσκα κρέατα και λαχανικά, σε κλασικές και αγαπημένες συνταγές που απολαμβάνεις είτε με μαχαιροπίρουνο είτε –ακόμα καλύτερα– με τα χέρια! Το Κουντουριώτικο έχει να προτείνει απ’ όλα, για να μη μένει κανένας παραπονεμένος –αυτό είναι το μόνο σίγουρο–, δημιουργώντας μια γευστική απόλαυση γεμάτη εθνική υπερηφάνεια. Γιατί, αλήθεια τώρα, κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις πόσο τυχερός είσαι που μπορείς να απολαμβάνεις το πιτόγυρο όποτε θέλεις. Για την ακρίβεια, το απολαμβάνεις και όπου θέλεις, αφού στο kountouriotiko.gr μπορείς να κάνεις απευθείας την παραγγελία σου και να υποδεχτείς στον χώρο σου τις αγαπημένες σου γεύσεις.

 

Εμείς, προς το παρόν, ας μείνουμε στην αυλή που λέγαμε, εκεί όπου θα σε καλοδεχτούν με ένα μεγάλο χαμόγελο και θα σου προσφέρουν όλα τα χειροποίητα πιάτα που βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα αλλά και από τη σχάρα: τα κλασικά τυλιχτά σε όλες τις εκδοχές, με καλαμάκι και γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο –όλα ζουμερά και πεντανόστιμα–, αλλά και με κοτομπέικον, κεμπάπ ή λουκάνικο.

 

Κουντουριώτικο
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε τα κεφτεδάκια σε πίτα ή το γυρομπρίζολο που θα σε ενθουσιάσει. Οι vegan θα απολαύσουν τους ντοματοκεφτέδες –μια συνταγή που μυρίζει μαμά– αλλά και το φανταστικό φαλάφελ. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θυμήσου ότι έχεις πάντα την επιλογή της πίτας «γίγας» με μεγαλύτερη ποσότητα υλικών για μεγαλύτερες πείνες.

 

Στο Κουντουριώτικο είναι περίφημες και οι σκεπαστές πίτες, απλές ή γίγας: καψαλισμένη πιτούλα πάνω κάτω και στη μέση το κρέας και τα υλικά που επιλέγεις για να το συνοδεύσουν. Ένα πιάτο χορταστικό που περιλαμβάνει όλα όσα ονειρεύεσαι για να ικανοποιήσεις όχι μόνο την πείνα αλλά και την επιθυμία σου. Μπορεί και να μπει στη μέση για να το μοιραστεί η παρέα, ενώ το κρασάκι ρέει στα ποτήρια.

 

Οι επιλογές για να «τυλίξεις» το γεύμα σου περιλαμβάνουν και την κυπριακή ζύμη («παντόφλα», όπως γράφει ο κατάλογος) αλλά και την τορτίγια για πιο ελαφριές γεύσεις. Σαλάτες και σπιτικά ορεκτικά συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία στο Κουντουριώτικο, μια εμπειρία που ποτέ δεν σε απογοητεύει ούτε ως νοστιμιά ούτε ως διάθεση.

 

Κουντουριώτικο
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Πλατεία Κουντουριώτου 3 & Ευρώπης 11, 210 9229944 

Facebook: Κουντουριώτικο

Instagram: kountouriotiko

Οδηγός Γεύσης