Το όνομα Κατσούρμπος συνδέεται με την κρητική κουζίνα και η κρητική κουζίνα είναι συνυφασμένη με την ουσία της μεσογειακής διατροφής. Γι’ αυτό το στέκι του Παγκρατίου είναι αγαπημένος προορισμός κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις σπιτικά πιάτα που μένουν πιστά στις αξίες του παρελθόντος.

 

Αυτές οι αξίες αφορούν την αγνότητα, τη φρεσκάδα των εποχικών υλικών και την αυθεντική φροντίδα που συνοδεύει κάθε συνταγή. Από την πρώτη στιγμή νιώθεις τη ζεστασιά της ατμόσφαιρας στο μαγειρείο της οδού Αμύντα που από το 2004 προσφέρει ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας στην πιο καθημερινή και ειλικρινή της μορφή.

 

Κατσούρμπος: Κρητικές γεύσεις και σπιτική ατμόσφαιρα.
Το στέκι του Παγκρατίου είναι αγαπημένος προορισμός κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις σπιτικά πιάτα που μένουν πιστά στις αξίες του παρελθόντος.

 

Αυθεντικός κρητικός ντάκος, γαμοπίλαφο με ζυγούρι και στακοβούτυρο και κουνέλι στιφάδο χωριάτικο παραμένουν τοπ στη λίστα των επιλογών. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τη σαλάτα Παπούδια με ανάμεικτα ελληνικά όσπρια, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και χοιρινό καπνιστό απάκι αλλά και τα αυγά με πατάτες Λασιθίου και στάκα, ένα απλό πιάτο, ωδή στην κρητική μαγειρική.

 

Κατσούρμπος: Κρητικές γεύσεις και σπιτική ατμόσφαιρα.
Η κοκκινιστή αίγα με χοντρά μακαρόνια.

 

Για τον χειμώνα που έρχεται το μενού του Κατσούρμπου ανανεώνεται και παρουσιάζει μια ξεχασμένη παραδοσιακή συνταγή του νησιού, τα ξερά κουκιά με μπόλικο ελαιόλαδο, κρεμμυδάκι και άνηθο. Στα new entries και η κοκκινιστή αίγα με χοντρά μακαρόνια που ταιριάζει με την εποχή. Αλλά εκείνο που σίγουρα θα σε κάνει να επιστρέψεις στις ρίζες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας είναι η μοσχαρίσια κοιλιά (αυτό που γνωρίζουμε ως πατσά) που εδώ ακολουθεί την κρητική συνταγή και μαγειρεύεται κοκκινιστή με κολοκυθάκια. Ένα πιάτο μοσχοβολιστό που ζεσταίνει όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή σου και προσφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες για να «στρώσει» το στομάχι. Αυτό το φαγητό, μπελαλίδικο και πεντανόστιμο, είναι πολύ χαρακτηριστικό της κρητικής κουζίνας, μάλιστα παλιά ήταν μέτρο για τη νοικοκυροσύνη της οικοδέσποινας.

 

Στον Κατσούρμπο αυτή η οικοδέσποινα βάζει τα δυνατά της για να σε περιποιηθεί και να απολαμβάνεις κάθε φορά τα καλούδια που βγαίνουν από την κουζίνα της, συνοδεύοντας φυσικά κάθε πιάτο με τέλεια ρακή, όπως του αξίζει!

 

Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7222167, Facebook: Κατσούρμπος 

Οδηγός Γεύσης