Η κουζίνα και ο αμπελώνας της Πελοποννήσου πρωταγωνιστές στα "Οινοξένεια 2017"

Ο πολυδιάστατος θεσμός του Δήμου Αιγιαλείας επιστρέφει το δεκαήμερο 17- 27 Αυγούστου

LIFOTEAM 10.8.2017 | 13:25

 

Ασπρογιάχνι, καγιανάς, μπακαλιάρος με σταφίδες, κολοκυθανθοί αυγολέμονο, ντολμάδες με αμπελόφυλλο, μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια, κατσικάκι λαδορίγανη, ροδοζάχαρη, παγωτό με μαύρη σταφίδα αλλά και ροδίτης, σιδερίτης, μαυροδάφνη, λαγόρθι, μαύρο Καλαβρυτινό είναι λίγες μόνο από τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι επισκεφθούν τα φετινά «Οινοξένεια» του Δήμου Αιγιάλειας.

 

Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο θεσμό με πρωταγωνιστή το κρασί που διοργανώνεται κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας. Το πλέγμα των εκδηλώσεων αναδεικνύει τα τοπικά κρασιά και τους αμπελώνες της περιοχής, σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία, τη γεωμορφολογία και την πολιτιστική ταυτότητα της Αιγιάλειας.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία, περιηγήσεις στους αμπελώνες, γευσιγνωσίες οίνου, εξερευνήσεις, εκθέσεις και συναυλίες.

 

Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια». Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Info

Οινοξένεια 2017 - Τα χρώματα της γεύσης

17-27 Αυγούστου

Αιγιάλεια

www.oinoxeneia.gr

 

 

 

 

Οδηγός Γεύσης