Στο Παγκράτι, αυτήν τη γειτονιά που σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα, υπάρχει μια αδελφότητα ανοιχτή σε όλους όσοι εκτιμούν το καλό φαγητό. Το Frater & Soror (αδελφός και αδελφή στα λατινικά) είναι ένα all-day bistro με urban αισθητική που γνωρίζει καλά τα μυστικά του brunch, όπως άλλωστε και όλα τα μυστικά που κάνουν τους φίλους του να περνάνε καλά.

 

Γιατί εδώ δεν νιώθεις επισκέπτης αλλά φίλος που έρχεται να γευθεί όλα όσα ετοιμάζει στην κουζίνα o σεφ Παναγιώτης Τσίκας, η νέα συνεργασία του Frater & Soror, που υπόσχεται μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.

 

Το μενού, που βασίζεται στη μεσογειακή παράδοση, περιλαμβάνει μια σειρά από πιάτα που καθένα έχει τη δική του δημιουργική τσαχπινιά για να μη θυμίζει όσα έχεις γευτεί μέχρι σήμερα στην κατηγορία brunch. Τα αυγά Μπένεντικτ με τραγανή πολέντα και πέστο λαχανίδας –μπορείς να συμπληρώσεις prosciutto cotto ή σολομό– είναι από τα καλύτερα που έχεις γευτεί.

 

Frater & Soror
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εξαιρετικό και το Μπρέκφαστ μπολ με κινόα, ψητό μανούρι, ντοματίνια, σπανάκι, αυγό ποσέ και truffle dressing, αλλά και το Τσίκεν πάνκεϊκ με τραγανό κοτόπουλο, bbq στιφάδο σάλτσα και αρωματικό γιαούρτι με κύμινο. Για τους γλυκατζήδες που θέλουν να συνδυάσουν τον καφέ τους με μια λαχταριστή δημιουργία υπάρχει το Τσουρέκι με καραμελωμένα μήλα, φιστικοβούτυρο και παγωτό κανέλας, αλλά και τα σοκολατένια πάνκεϊκ με σμέουρα και μπανάνα.

 

Συνταγές φτιαγμένες με εποχικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σερβίρονται καθημερινά από τις 10:00 έως 14:00, το Σάββατο έως τις 15:00 και την Κυριακή έως τις 17:00, για να μπορείς να μείνεις στο κρεβάτι όσο θέλεις, χωρίς να αγχώνεσαι. Δίπλα τους ταιριάζουν ιδανικά τα κοκτέιλ του μπαρ, όπως το Peach Spritz, το Unusual Pornstar ή κάποιο από τα non alcoholic drinks. Το Frater & Soror είναι ένα στέκι που σπάει τους κανόνες και σε καλεί να κάνεις το ίδιο.

 

Αμύντα 6 , 210 7213720 

www.fraterandsoror.gr

Facebook: Frater & Soror

Instagram: fraterandsoror

Οδηγός Γεύσης