Δοκιμάστε τα καλύτερα ποτά που παράγει η Ελλάδα στην έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα»

Δυσεύρετα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης και αποστάγματα φρούτων θα παρουσιαστούν στην έκθεση

Νίκη Μηταρέα, 16.1.2018 | 16:51

Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά αποστάγματα μεγαλώνει στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων και η εξαιρετική έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» θα σας περιμένει για τέταρτη χρονιά την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου.

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα που αποτελούν νέα τάση στον χώρο.

 

Επίσης, επειδή πολλά ελληνικά αποστάγματα είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» εξασφάλισε την παρουσία μερικών γνωστών και σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας με υποδειγματικές λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες τους μεζέδες τους.

 

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις που φιλοξενεί το «Ελληνικό Απόσταγμα» η πλέον ενδιαφέρουσα και ευρύτερης αποδοχής είναι η «Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα». Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μίνι μουσική παράσταση με τραγούδια από τους χώρους του σμυρναίικου, του ρεμπέτικου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που αφορούν στιχουργικά το τσίπουρο, το ούζο και γενικότερα τα ποτά και θα ερμηνευτούν ζωντανά από λαϊκή ορχήστρα.

 

Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο θρυλικός αποσταγματοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος.

 

Info: 21/1, Αίγλη Ζαππείου, εισ.: 8 ευρώ (5 φοιτητικό) και δωρεάν για επαγγελματίες Horeca.