To Dirty Gourmet επανασυστήνει το street food στη γευστική σκηνή της πόλης

Διαφορετικές gourmet προτάσεις μέσα σε ένα grill house.

ADVERTORIAL

 

Το dirty και το gourmet αρχικά φαίνονται να μην ανήκουν στην ίδια πρόταση. Αν το σκεφτείς όμως, το εθνικό μας dirty είναι μια gourmet πρόταση γεύσης για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Αυτή την πρόταση απογειώνει το νέο food spot του Χαλανδρίου που παίρνει τον γύρο, τον κάνει rotate 90 μοίρες, τον ψήνει στα κάρβουνα και τον επανασυστήνει ως μια πρόταση που δε μοιάζει με ό,τι κι αν έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα σε αυτή γευστική κατηγορία.

 

Το Dirty Gourmet μόλις έγραψε ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο και είναι μια αποκάλυψη που θα σε εκπλήξει μέσα από διαφορετικές προτάσεις που – αλήθεια τώρα – είναι ό,τι πιο gourmet μπορείς να συναντήσεις σε ένα grill house. Η φιλοσοφία είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη. Εδώ οι γεύσεις είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να συναντήσεις στο street food.

 

Dirty Gourmet: Ξεκάθαρα εντυπωσιακό street food που ανατρέπει όσα ήξερες

 

Τα ολόφρεσκα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα, συνοδεύονται  από δροσερές σαλάτες, γίνονται τυλιχτά και απογειώνονται γευστικά με μοναδικές χειροποίητες sauces. Οι πατάτες κόβονται στο χέρι και νοστιμίζουν ακόμα περισσότερο με αλάτι Μεσολογγίου. Οι σούβλες μαγειρεύονται σε κενό αέρος και ολοκληρώνουν το μαγείρεμα στα κάρβουνα. Οι vegan επιλογές είναι μια εστιατορική εμπειρία  και αποκτούν φανατικό κοινό. Όσο για τις μερίδες, είναι  εκείνες που θα σου σέρβιρε η Ελληνίδα μάνα για να μην πεινάσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου.

 

Την πρώτη φορά που θα βρεθείς στο Dirty Gourmet, θα αντιμετωπίσεις το δίλημμα της επιλογής γιατί είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα θέλεις να τα  δοκιμάσεις όλα, οπότε κράτα σημειώσεις για τις επόμενες επισκέψεις σου (είναι σίγουρο ότι  θα ακολουθήσουν πολλές). Εννοείται ότι δεν μπορείς να αντισταθείς στον γύρο που ψήνεται οριζόντια στα κάρβουνα και καταφθάνει στο πιάτο με τον κλασικό τρόπο που όμως εδώ παρουσιάζεται την καλύτερη εκδοχή του. Τα καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό από μπριζόλα είναι κλασικές επιλογές, αλλά δεν πρέπει να αφήσεις το κεμπάπ από προβατίνα χωρίς να δοκιμάσεις τη μοναδική γεύση του που είναι αυθεντικό ελληνικό gourmet. Είτε μόνα τους, είτε σε τυλιχτή μορφή, τα ζουμερά κρέατα του Dirty Gourmet θα σε ενθουσιάσουν.

 

Dirty Gourmet: Ξεκάθαρα εντυπωσιακό street food που ανατρέπει όσα ήξερες

 

Σημαντική κατηγορία οι Σουβλίτσες όπου θα συναντήσεις τη γεύση του μαριναρισμένου χοιρινού με Smoked bbq rub και κόκκους espresso, αλλά και του μοσχαρίσιου Βlack Αngus Trip Tip με σάλτσα chimichurri. Όσο για τις σαλάτες, αυτές συνοδεύουν μοναδικά τις γεύσεις με τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους και μέσα από συνδυασμούς υλικών που τις κάνουν σούπερ απολαυστικές. Must-try η Dirty Caesar’s με ανάμεικτα πράσινα σαλατικά, φιλέτο κοτόπουλο, γραβιέρα Κρήτης, πούδρα μπέικον και κρουτόν, αλλά και η Super Food με τρίχρωμη κινόα, φαγόπυρρο, φιλέτο κοτόπουλο, μους αβοκάντο, πιπεριά κόκκινη, ηλιόσπορο και dressing εσπεριδοειδών.

 

Το Dirty Gourmet αναβαθμίζει γευστικά ακόμα και την κλασική πίτα, αφού καθημερινά ψήνει στον ξυλόφουρνο κυπριακά πιτάκια με συνταγές άκρως εντυπωσιακές. Παστουρμά με γραβιέρα Κρήτης και σουτζούκι, Θρακόπιτα με φιλετάκια Κοτόπουλο, τομάτα, λαχανικά και χειροποίητη  σως, αλλά και τη vegan επιλογή Φουρνιστή Μανιτάρι με vegan μπολονέζ μανιταριών, φρέσκα μανιτάρια σωτέ, vegan πέστο βασιλικού. Σε αυτή τη διατροφική φιλοσοφία ανήκει και το τζατζίκι με αβοκάντο που  μόλις το δοκιμάσεις μπορεί και να αρνηθείς την κλασική συνταγή, ενώ ανάμεσα στα εντυπωσιακά side dishes ανήκουν και οι τηγανιτές  γλυκοπατάτες που καταπλήσσουν με τη γεύση τους.

 

Dirty Gourmet: Ξεκάθαρα εντυπωσιακό street food που ανατρέπει όσα ήξερες

 

Το Dirty Gourmet είναι μια εντελώς νέα πρόταση στη γευστική σκηνή της πόλης που ήρθε για να αλλάξει όσα γνώριζες μέχρι σήμερα για το street food. Και πολύ καλά κάνει, αφού η γαστρονομία έχει ελληνική σφραγίδα και μπορεί να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

 

Dirty Dourmet, Λεωφόρος Πεντέλης 104, 210 6890046, Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης