ADVERTORIAL

 

Αμέτρητα αρχοντικά, επιβλητικά κτίρια, μικρές και μεγάλες βίλες με ολάνθιστους κήπους που έφταναν ως τη θάλασσα: η αίγλη και η ακμή μιας πόλης παρατεταγμένες κατά μήκος μιας λεωφόρου που ακόμα συνδέει την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης με το κέντρο της. Η περίφημη συνοικία των Εξοχών των αρχών του προηγούμενου αιώνα και η αδιαμφισβήτητη, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, χαμένη ομορφιά της διεγείρει τα τελευταία χρόνια την περιέργεια αλλά και τη φαντασία των «μπαγιάτηδων» και μη Σαλονικιών.

 

Εγείρει ταυτόχρονα κι έναν διάλογο σχετικό με την αρχιτεκτονική της Νύμφης του Θερμαϊκού διαχρονικά, έναν διάλογο σε εξέλιξη που καλό θα ήταν να μείνει ανοιχτός. Η απουσία ικανών σε αριθμό φωτογραφιών ή άλλου οπτικού υλικού που θα αποκαθιστούσαν τη συλλογική μνήμη δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ανάδειξη των νεοκλασικών κτιρίων της συγκεκριμένης συνοικίας που άντεξαν την επέλαση των πολυκατοικιών στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. 

 

Casablanca Social Club
Η αγάπη των ανθρώπων του Casablanca για το κτίριο είναι ολοφάνερη και διαχέεται σε κάθε γωνιά του, από τον κήπο ως την πίσω του αυλή.

 

Το Casablanca Social Club στεγάζεται σε ένα από τα πλέον εμβληματικά αρχοντικά της περιοχής που βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου και σε απόσταση αναπνοής από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας. Δεσπόζει εκεί από το 1888. Σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Frederic Charnot, πέρασε από τον πρώτο ιδιοκτήτη Λεβή Μοδιάνο στην οικογένεια Θέμελη και από το 1926 ανήκει στην οικογένεια Μιχαηλίδη. Η ανακαίνισή του και η έναρξη της λειτουργίας του το 2018 έριξαν νερό στον μύλο της νοσταλγίας, όπως περίτρανα αποδεικνύουν η επισκεψιμότητά του και ο ενθουσιασμός με τον οποίο το υποδέχθηκαν ετερόκλητα κοινά από την πρώτη κιόλας μέρα. 

 

Casablanca Social Club
Η ανακαίνισή του και η έναρξη της λειτουργίας του το 2018 έριξαν νερό στον μύλο της νοσταλγίας.

 

Η αγάπη των ανθρώπων του Casablanca για το κτίριο είναι ολοφάνερη και διαχέεται σε κάθε γωνιά του, από τον κήπο ως την πίσω του αυλή. Οι λεπτομέρειες στην ανακατασκευή των διακοσμητικών στοιχείων στην πρόσοψη, στις οροφές και στα δάπεδα αλλά και ο σεβασμός με τον οποίο έγιναν οι αισθητικές παρεμβάσεις, ώστε οι καινοτομίες να αναδεικνύουν δημιουργικά την αρχική του εικόνα, μίλησαν στη μνήμη των κυττάρων των Θεσσαλονικιών όλης της Ελλάδας (όλοι είμαστε λίγο καρντάσια άλλωστε!). Η κουζίνα του, η λίστα των κρασιών και των κοκτέιλ, τα φωτεινά χαμόγελα του προσωπικού του, οι βραβεύσεις και η δημοσιότητα του όλου εγχειρήματος συμπληρώνουν την εικόνα και εξηγούν την επιτυχία. Η μεγαλύτερη επιτυχία του, όμως, δεν παύει να είναι η αλλόκοτη αίσθηση που προκαλεί κάθε φορά στον επισκέπτη, η αίσθηση ότι το Casablanca Social Club ήταν πάντα εδώ! 

 

Casablanca Social Club
Η κουζίνα του, η λίστα των κρασιών και των κοκτέιλ, τα φωτεινά χαμόγελα του προσωπικού του, οι βραβεύσεις και η δημοσιότητα του όλου εγχειρήματος συμπληρώνουν την εικόνα και εξηγούν την επιτυχία.

 

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 18, 2311 243609

Facebook: Casablanca Social Club

Instagram: casablancasocialclub

Οδηγός Γεύσης