Το Borghese είναι μια ιδέα που από την αρχή εντυπωσίασε με τον τρόπο που συνδέει τις γεύσεις με το παρελθόν αλλά και την καταγωγή τους: σάντουιτς αλά ιταλικά σε έναν χώρο που θυμίζει παλιό παντοπωλείο –ή ακόμα και salumeria– με συνδυασμούς που απευθύνονται τόσο στους απαιτητικούς γευσιγνώστες όσο και στους καθημερινούς βιαστικούς της πόλης που αναζητούν ένα ποιοτικό street food. 

 

Στον χώρο πρωταγωνιστούν τα αυθεντικά ιταλικά προϊόντα –τα αλλαντικά που κρέμονται κλέβουν το βλέμμα–, ενώ στη βιτρίνα θα βρεις μια σειρά από υλικά που κόβονται τη στιγμή της παραγγελίας για να φτιάξουν το σάντουιτς της επιλογής σου (ή για να πάρεις μαζί σου στο σπίτι). Στον κατάλογο θα βρεις περισσότερες από 22 προτάσεις και ακόμα και οι πιο basic συνταγές έχουν αυτό το κάτι που τις κάνει να ξεχωρίζουν (δοκίμασε το σάντουιτς με καπνιστή γαλοπούλα, καπνιστό τυρί, gremolata και φύλλα βασιλικού και θα καταλάβεις τι εννοούμε). 

 

Borghese
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στην casual ιταλική γευσιγνωσία που προτείνει το Borghese θα λατρέψεις ξανά την κατηγορία σάντουιτς με επιλογές όπως αυτή με gorgonzola, σαλάμι πικάντικο, ανάμεικτα φύλλα σαλάτας και σύκα ή με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο κομποτέ, ρόκα και αμύγδαλο φιλέ. Το αρωματικό προζυμένιο ψωμί ωρίμανσης που έρχεται από την Κόρα «κλείνει» ανάμεσα στις φέτες του την παράδοση της ιταλικής κουζίνας – εξαιρετικό το vitello tonnato ή η porchetta.

 

Τα σάντουιτς του Borghese μπορείς να τα απολαύσεις με take away ή delivery μέσω efood, αλλά, αν έχεις χρόνο, αξίζει να καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του και να συνδυάσεις ένα ποτήρι κρασί ή ένα απεριτίφ. Σύντομα έρχονται και ζεστά πιάτα της ιταλικής κουζίνας για να έχουμε κάτι να περιμένουμε. Φεύγοντας, μην ξεχάσεις να ψωνίσεις αυθεντικά ζυμαρικά και ιταλικά προϊόντα για να μεταφέρεις στο σπίτι σου λίγη από τη φινέτσα της κουζίνας αυτής.

 

Borghese
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αρχελάου 19, Παγκράτι, 210 7250511

Instagram: borgheseathens

Facebook: Borghese

Οδηγός Γεύσης