Σε μια ήρεμη γειτονιά στο παγκράτι, δίπλα στο πρωτότοκο επιτυχημένο εγχείρημά τους, η ομάδα του Tre Sorelle μάς συστήνει μια άλλη πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας. Τα ιδιαίτερα σάντουιτς του Borghese φλερτάρουν με τον όρο γκουρμέ, διατηρώντας όμως πάντα τη street food άποψή τους. 

 

Όπως λένε, «το καλό σάντουιτς χρειάζεται τρία με τέσσερα υλικά, συμπεριλαμβανομένης και της sauce», για να παραμένει η ποιότητα των υλικών αναλλοίωτη. Τα σάντουιτς του Borghese φτιάχνονται με τα φρεσκοφουρνισμένα καρβέλια του φούρνου «Κόρα» –σταρένια ή ολικής– που καταφθάνουν καθημερινά και υποδέχονται τα ολόφρεσκα υλικά που έρχονται κυρίως από την Ιταλία. Πορκέτα, σαλάμι San Daniele, μορταδέλα με φιστίκι και μια σειρά premium επιλογών κόβονται μπροστά στα μάτια σου –και μάλιστα σε πληθωρικές φέτες– και συνδυάζονται με τα εξίσου ανώτερα τυροκομικά ιταλικής καταγωγής, όπως το ιδιαίτερο guanziale, το σπιρτόζικο pecorinο και πολλές άλλες προτάσεις που δύσκολα βρίσκεις. 

 

Borghese
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όλα τα προϊόντα φιγουράρουν στον κουκλίστικο χώρο του Borghese κι επειδή θα τα λιγουρευτείς σίγουρα, μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις για να κάνεις στο σπίτι τους δικούς σου συνδυασμούς. Στον κατάλογο, πάντως, θα απολαύσεις το best seller BLT με καπνιστή πανσέτα, μαρούλι, ντομάτα και απαλή μαγιονέζα με πάπρικα αλλά και έναν συνδυασμό με αυγοσαλάτα, ζουμερό κοτόπουλο ψητό και ανάμεικτα φρέσκα φύλλα σαλάτας. Οι προτάσεις είναι πάνω από 20, ενώ καθημερινά σερβίρεται πιάτο ημέρας αλλά και γλυκάκια με ιταλικό αέρα. 

 

Λίγα τραπεζάκια, τόσο στον εσωτερικό χώρο, με το ψηφιδωτό φλωρεντίνικο πάτωμα, και άλλα τόσα στον πεζοδρόμιο της Αρχελάου δημιουργούν ένα παρεΐστικο κλίμα που συμπληρώνεται με τα φανταστικά spritz και aperitivi. Γκουρμεδιές που τρώγονται με τα χέρια και δροσιστικό after office ποτάκι: αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό, δεν ξέρεις τι χάνεις.

 

Borghese
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αρχελάου 19, Παγκράτι 210 7250511

Facebook: Borghese 

Instagram: @borgheseathens

Οδηγός Γεύσης