Tο Bενιαμίν ήρθε πριν από έναν χρόνο στη γειτονιά του παγκρατίου και έφερε μαζί του μια ευχή που μας αφορά όλους: «Μay you stay forever young»! Το νέο  day 'n' night cafe-bar προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε κάνει να νιώσεις εκείνη την ανεμελιά του μικρού παιδιού που έχει την τόλμη να διεκδικεί όσα επιθυμεί. Είναι τα happy vibes του χώρου, οι γεύσεις που σου θυμίζουν ότι πάντα υπάρχει κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει αλλά και οι χαμογελαστοί άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για να σε περιποιηθούν μέσα σε μια εντελώς οικεία ατμόσφαιρα.

 

Οι κόκκινες καρέκλες με τον μεταλλικό σκελετό, η ξύλινη επένδυση στους τοίχους και τα old school φυτά εσωτερικού χώρου θα σου θυμίσουν σπίτια από τη δεκαετία των ’60s, τότε που το χρώμα ήταν απαραίτητο στοιχείο κάθε διακόσμησης. Βέβαια, στο Βενιαμίν όλα αυτά συνδυάζονται με διαφορετικά στυλ (από τη σιδερένια τζαμαρία μέχρι τις φωτογραφίες του Helmut Newton), δημιουργώντας ένα πρωτότυπο mix and match που σου φτιάχνει κυριολεκτικά το κέφι.

 

Βενιαμίν
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Σε αυτό το μακρόστενο στέκι που λούζεται στο πρωινό φως θα απολαύσεις γεύσεις brunch δίπλα στο εκπληκτικό Samba blend που συνδυάζει κόκκους από 4 χώρες και 2 διαφορετικά estates. Ένα τέτοιο χαρμάνι δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται με πιάτα εξίσου προσεγμένα που φτιάχνονται με εκλεκτά υλικά και συνταγές όπου πρωταγωνιστούν οι χειροποίητες παρασκευές.

 

Κι όταν λέμε χειροποίητες, το εννοούμε κυριολεκτικά, αφού ακόμα και τα ψωμιά φτιάχνονται από προζύμι που «ταΐζει» καθημερινά η ομάδα της κουζίνας για να προσφέρει ένα άπαιχτο αποτέλεσμα. Τα αυγά –ολόφρεσκα κι αυτά– προσφέρονται σε διαφορετικές νόστιμες εκδοχές, από τα κλασικά μάτια μέχρι σπαστά με ντοματίνια κονφί και γραβιέρα Νάξου ή ποσέ με αβοκάντο και προζυμένιο ψωμί ολικής.

 

Βενιαμίν
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το Βενιαμίν, που στηρίζει με τον τρόπο του το δικό μας δεκατιανό ως την ελληνική ερμηνεία του brunch, φτιάχνει και πολύ νόστιμα σάντουιτς με πρωτότυπους συνδυασμούς, π.χ. με παλαμίδα κονφί, μαγιονέζα ταρτάρ, λεμόνι κονφί, πίκλα αγγούρι και φρέσκο κρεμμυδάκι ή σύγκλινο Καλαμάτας, ξινομυζήθρα και μαρμελάδα κολοκύθας που έρχεται από την οικογενειακή καλλιέργεια στην Αργολίδα. 

 

Οι γλυκές κρέπες παραμένουν δυνατό χαρτί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις –με πραλίνα φουντουκιού, αμύγδαλο και κόκκινα φρούτα–, αλλά εκείνο που εντυπωσιάζει με την απλότητά του είναι το κέικ καρότου που συνοδεύεται από ένα ποτήρι γάλα. Σύντομα θα προστεθούν κι άλλα πιάτα που δεν συναντάς συχνά σε ένα brunch μενού, όπως τα συκωτάκια πουλιών έτσι όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει. Το Βενιαμίν εκφράζει τον αυθορμητισμό της νεότητας μαζί με τη σοφία της αυθεντικής γευστικής απόλαυσης.

 

Πλ. Μεσολογγίου 5, 210 7298038

Instagram: veniamin.ath

Οδηγός Γεύσης