Λένε ότι τα μαγαζιά πρέπει να έχουν σύντομα ονόματα που να σου μένουν στο μυαλό. Το Beauty Killed The Beast δημιούργησε τους δικούς του κανόνες, αδιαφορώντας για τα δεδομένα, και κατάφερε να ξεχωρίσει και να μας κάνει να αγαπήσουμε αυτό το στέκι όπου η «ομορφιά πραγματικά νικάει το τέρας». 

 

Αν θέλεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τις καλύτερες προοπτικές, το brunch στο στέκι του Κεραμεικού είναι σταθερή αξία. Το μενού είναι μια δημιουργική ματιά σε συνταγές που έχουν ρίζες στη διεθνή μαγειρική, αλλά διατηρούν κι ένα ελληνικό στοιχείο που σε κάνει να χαμογελάς περήφανα.

 

Beauty Killed The Beast
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ο κατάλογος, ανανεωμένος και βασισμένος πάντα σε φρέσκα υλικά εποχής, προτείνει πιάτα όπως ο παραδοσιακός καγιανάς με κονφί ντομάτας, τα τηγανητά αυγά της γιαγιάς (Granny’s Greek Beakfast) με κατίκι Δομοκού και μοσχαρίσιο λουκάνικο, αλλά και ένα vegan scrambled από tofu, με κρέμα αβοκάντο, μανιτάρια και ντοματίνια. Επειδή το brunch πάντα θα θυμίζει την έννοια του ελληνικού κολατσιού, δεν γίνεται να αντισταθείς στην ανοιχτή σπανακοτυρόπιτα –τίποτα πιο ελληνικό από αυτό το δεκατιανό– ή στο new entry Waffle BLT που συνδυάζει τη γλυκιά φρεσκοψημένη βάφλα με μπέικον, iceberg, ντομάτα και τηγανητό αυγό. 

 

Όλα τα πιάτα συνοδεύονται τέλεια από τον αρωματικό καφέ ή από κάποιο από τα «Early Sinn Cocktails» όπως το Bloody Mary με kimchi, wasabi και οyster sauce ή το Cold Brew Martini με τον in house cold brew που αλλάζει την όλη εμπειρία. Αν, πάλι, θέλεις κάτι σε alcohol free, δoκίμασε το ice tea με κρύα εκχύλιση χαμομηλιού και αγαύη, το ευεργετικό matcha latte ή την brazilian lemonade με γάλα καρύδας, καστανή ζάχαρη και ολόκληρα lime. Στο Beauty Killed The Beast, το brunch εκφράζει την όμορφη πλευρά της ζωής!

 

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 210 5240117

Facebook: Beauty-Killed-the-Beast 

Instagram: beauty_killed_the_beast

Οδηγός Γεύσης